PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=626983}

Igrzyska śmierci: Kosogłos. Część 1

The Hunger Games: Mockingjay - Part 1
2014
6,7 217 tys. ocen
6,7 10 1 216757
5,7 61 krytyków
Igrzyska śmierci: Kosogłos. Część 1
powrót do forum filmu Igrzyska śmierci: Kosogłos. Część 1

Przestrzegam, film jest o niczym. Nie dzieje sie nic. Nie zdziwie sie jak na koncu serii okaze sie, że to wszystko to zly sen głównej bohaterki. Do tego trwał i trwał i trwał. Lubie jak film jest długi, ale tylko jeżeli cos sie dzieje.
Przestrzegam przed zmarnowaniem czasu na ogladanie papierowych postaci, zupelnie bez polotu. Ci co są źli to sa tak se źli, a ci co są dobrzy to są rodem z nieba.

ocenił(a) film na 1
3rr4to

Aha, żeby nie było, nie daje oceny 1 za czesto. Dalem ja chyba 2 czy 3 razy, gdyz staram sie unikac takich kontrowersyjnych ocen. Ale tu nie bylo wyjscia

ocenił(a) film na 2
3rr4to

Jedynki bym nie dał, wahałem się, między 2 a 3, w końcu - z powodu braku ocen cząstkowych, postawiłem słabe, bardzo słabe 3. Gra aktorska na poziomie filmów klasy C, co do samej historii, nie wypowiadam się, bo mnie zakatują wielbiciele.

ocenił(a) film na 1
kapelusznik

Dla mnie jedynką, jest Skyline - najgorszy film jaki ogladalem. Wczoraj wrocilem z kina i mowie do mojej pani - odnalazłem nowe dno! Zgodze sie tez co do gry aktorskiej, mizernie. Mysle moze, ze poprostu ksiazka nie pozwolila na nic wiecej. Nie czytalem, ale pomysl zerżnięty z Battleroyal zostal pociagniety dalej i chyba bez pomyslu.

ocenił(a) film na 10
3rr4to

To może zanim zaczniesz takie nieuzasadnione oceny wystawiać najpierw zapoznasz się z dwiema poprzednimi częściami... luz z trylogią książkowa... Jak pisałem już na FW wcześniej Kosogłos to film jaki powinno oceniać się pod względem całości a nie jednostkowo ponieważ jest to trochę nierzetelne podejście do tego filmu i całej serii.

ocenił(a) film na 1
marcov1984

No to całość uważam, za bardzo słaby zestaw. Jest poprostu skierowany do młodzieży i jakos trzydziestolatek zauważam tam brak sensu istnienia tego filmu. A jako fan produkcji, jak ustosunkujesz się do mojego nawiązania do Battle Royale? Rzekłbym, że zaczerpnięte pełną garścią.
Ale w nawiązaniu do trylogii, pierwsza czesc obejrzalem w kinie i powiedzialem sobie dosyć. Druga obejrzalem z nudow na chacie i na trzecia zostalem podstepnie zwabiony do kina. Oczywiste bylo, ze ta czesc "trylogii" musi skonczyc sie tak jak Imperium kontratakuje, czyli bez rozstrzygniecia. Ale gdyby skrócić całość do 15min i puscic to w czwartej czesci filmu bylo by git.

ocenił(a) film na 10
3rr4to

Battle Royal jak Battle Royal, Igrzyska znacznie bliżej jest do Uciekiniera jeśli miałbym się do czegoś odnosić. Każdy ma swoją opinię tudzież osobiście szanuję poglądy innych. Może na moją ocenę wpływa fakt że film oceniam pod pryzmatem książek a uwierz że to nie są książki dla nastolatków.
Pozdrawiam i życzę miłego dnia.

ocenił(a) film na 1
marcov1984

Hmm Uciekinier. Mooże w sumie w założeniach mógłbym się zgodzić. Walka z władzą, propaganda... Ciekawe porównanie.

ocenił(a) film na 5
marcov1984

A czytałeś chociaż Battle Royale by oceniać to?

ocenił(a) film na 10
Dealric

Co do mnie nie czytałem i nie podejmuję się jego oceny książkowej.

ocenił(a) film na 5
marcov1984

To nie do końca powinieneś wypowiadać się na temat podobieństw BR i HR nie sądzisz?;)

ocenił(a) film na 1
Dealric

Oczywiście, ze nie czytałem. Nie mniej skąd pomysł aby zadac to pytanie? Ponadto książka Uciekinier byla zupelnie o czym innym niz film. Tak apropo

ocenił(a) film na 5
3rr4to

Przede wszystkim nie zadałem go nawet Tobie ;)
Zadałem je osobie, która twierdzi, że Uciekinier jest znacznie bliżej (nie zaprzeczę, że HR zapewne było inspirowane także Running Manem).
i czytałem Uciekiniera także znam różnice ;)

ocenił(a) film na 1
Dealric

Aaaa przepraszam, istotniez, zle polaczylem linie :)

ocenił(a) film na 5
marcov1984

Film powinno się oceniać za film. A nie za kilka filmów ;)

ocenił(a) film na 10
Dealric

Niby tak ale nie można zapominać że jest to jednak składowa część całości i jako takie powinno być to oceniane ponieważ przypuszczam że sporo osób nie widziało poprzednich (o przeczytaniu książek już nie wspominam) części a oceny i komentarze na gorąco raczej nie wnoszą nic konstruktywnego.

ocenił(a) film na 5
marcov1984

Nie zgodzę się. Mozna serie oceniać jako całość, PO UKAZANIU SIĘ CAŁOŚCI, ale tu nie oceniamy serii. Oceniamy JEDEN film.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 10
Monstro

Trochę kultury człowieku