Jak myślicie w którym miejscu skończy się pierwsza połowa Kosogłosa? Osobiście obstawiam na
moment w którym Katniss spotyka się z Peetą w szpitalu.
może tak być. ona biegnie go przywitać, cieszy się z jego widoku, a on wstaje i zaczyna ją dusić i... cięcie! i to się dzieje w połowie książki więc są duże szanse. już się nie mogę doczekać :)
To była moja pierwsza myśl co do podzielenia filmu. W sumie jakoś nie przychodzi mi do głowy inny fragment... Chociaż może ten moment kiedy Katniss została postrzelona w głowę podczas przemówienia. Nie wiem sama.
Nie przychodzi mi do głowy inny moment, poza tym, w którym Peeta i Katniss spotykają się i on próbuje ją udusić. To na pewno zachęciłoby widzów do czekania na ostatnią część jeśli chodzi o film, a tych którzy nie czytali książki - na pewno do jej przeczytania.
Ja też myślę, że ten moment jest najlepszy. Swoją drogą nie mam pojęcia co mi przyszło do głowy, kiedy pisałam że Katniss została postrzelona w głowę haha niesamowite jak człowiekowi potrafi pamięć szwankować, oczywiście nie w głowę była wtedy postrzelona...
P.S. Aż dziw bierze, że mnie nikt nie poprawił do tej pory...
Moim zdaniem mogą też podzielic w miejscu, gdzie przeglądali plany Kapitolu, a Katniss i Finnick od razu skojarzyli to z areną. "Panie i panowie... 76 Igrzyska Głodowe uważam za otwarte!" i koniec. Aczkolwiek pierwszy moim skojarzeniem też było spotkanie z Peetą. ;)
A ja mam 3: Duszenie Peety, postrzał w Dwójce, wyruszenie do Kapitolu i jak przybywa Peeta :)
Moim pierwszym skojarzeniem też był moment spotkania Katniss z Peetą, ale heartless też może mieć racje, sama nie wiem jak to zrobią, ale na pewno zakończenie będzie zaskakujące, dla tych, którzy nie czytali książki. :P
Oj tak, moi znajomi, którzy nie czytali książki reagowali dość emocjonalnie na 1 i 2 część a więc co będzie przy 3 :D
O rany nie mówcie mi nic o kanałach. Ja czytałam książkę i też nie wiem jak zareaguję :/ kurde
W trzeciej części książki jest wiele takich momentów, które wzbudzają wielkie emocje a którą z nich wybierze reżyser na zakończenie filmu dowiemy się za rok. Ja obstawiała bym że podzielą to w momencie gdzie Katniss zostaje postrzelona. Jest scena że przemawia i tu nagle strzał, leży na ziemi postrzelona, krwawi i koniec filmu. To by wzbudziło wielkie napięcie i ciekawość. My wiemy że to przeżyje ale ci co nie czytali książki byliby w szoku i z niecierpliwością czekali na następną część a o to przecież chodzi reżyserowi.
Moment postrzału byłby świetnym wyborem, jednak ja obstawiam scenę podczas której Peeta usiłuje udusić Katniss, ewentualnie kiedy nasza bohaterka decyduje się wyruszyć do Dwójki.
Ale zauważcie że moemnty postrzału i duszenie mają taki sam cel: zabicie Katniss, wiec obstawiam te moemnty.
I już widzę te miny ludzi, którzy nie czytali książki i nie nie wiedzą jaki będzie koniec...
Heh, w sumie ja scenę postrzału widzę taką ona lezy i nadbiegaja ludzie, wszystko widzimy z lotu ptaka THE END.
Jeśli o duszenie to on przyciśnie ja do ściany i poazane będzie tj. halucynacje i THE END.
Takie są moje wyobrażenia :d
no błagam, niech nie pokazują jakiś halucynacji !!! do dzisiaj chce mi się śmiać jak sobie przypomnę te śmieszne zmiechy z 1. części ;p no ale co poradzić, mieli w końcu niski budżet
Dowiemy się dopiero na filmie :), chyba, że ktoś zdradzi w wywiadzie coś ale wątpię bo byłby to spoiler. Osobiście obstawiam pożegnanie i wylot do Kapitolu na ostateczną bitwę.
moja pierwsza myśl to przywitanie Katniss z Peetą,a teraz tak sobie myślę.. może zakończą na tym jak Boggs obrywa i umiera, tak samo jak Finnick, bo wg filmwebu w 2 części Mockingjay aktorów ich grających ma nie być... :/
Wydaje mi się że to chyba po prostu jakiś błąd, bo Finnick umiera praktycznie pod koniec książki i nie mieli by czego dać w drugiej części, dlatego wszystkie sceny na ulicach Kapitolu i w tunelu będą raczej w kolejnym filmie :)
Zanim tu zajrzałam to po przeczytaniu fragmentu o powrocie Peety pomyślałam że to naturalny podział książki a zarazem filmu na dwie części. Teraz myślę, że równie dobrym zakończeniem byłoby jak to pisze heartless - arena 76. Igrzysk.
Właśnie skończyłem książkę i czytając już wiedziałem, że będzie podzielone, więc się zastanawiałem jak to zrobią. Jestem prawie pewny, że będzie to widok "areny" z kokonami w Kapitolu i tekst, że zaczynamy nowe igrzyska. Na pewno nie skończą na duszeniu Katniss przez Peete, bo to będzie zbyt niejasne dla tych, którzy nie czytali i nie zostawią ludzi na rok z niepewnością, dlaczego to zrobił. Podobnie sceny, że Katniss niby umiera, jak postrzał w Dwójce. Przecież nikt nie jest tak głupi, żeby myśleć, że zabiją tak ważną i lubianą bohaterkę :P
Oprócz tego do sfilmowania jest mnóstwo rzeczy, o których Katniss tylko wspomniała, w końcu książka jest jej POV, a film już pokazuje wydarzenia z różnych perspektyw. Na pewno będzie więcej Snowa, w końcu dodali mu jakiegoś ministra, żeby miał z kim rozmawiać ;) No i jestem ciekaw co zmienią - śmierć Finnicka można zrobić lepiej, na pewno będzie więcej Effie, pewnie też Johanny. W 3 części pewnie będzie też pokazane osaczanie Peety i cała jego akcja ratunkowa.
Szczerze jak tak teraz czytam te wszystkie Wasze propozycje, to mi przyszła na myśl jeszcze jedna opcja a dokładniej może jak oni lądują już w Kapitolu i jak Katniss dowiaduje się, że Peeta przyleciał z nimi? Bo w sumie gdyby urwali przy scenie duszenia to moim zdaniem byłoby trochę za krótko, bo nie sądzę, żeby bardzo skupiali się i rozwlekali sceny jak kręca propagity ;p
moja odp tu http://www.filmweb.pl/film/Igrzyska+%C5%9Amierci%3A+Kosog%C5%82os.+Cz%C4%99%C5%9 B%C4%87+1-2014-626983/discussion/W+kt%C3%B3rym+momencie+zako%C5%84czy+si%C4%99+c z+1+i+inne+przemy%C5%9Blenia,2393444