Filmweb podał informacje na ten temat
(http://www.filmweb.pl/news/Bohaterowie+%22Mockingjay%22+z+nowymi+kostiumami-102 107)
Co o tym sądzicie? Bo jak dla mnie to trochę źle.. Ponieważ stroje z Catching Fire bardzo mi
pasowały. Owszem, czasami trochę przerysowane (dobre ciuchy w biednej dwunastce?) ale i tak
bardzo dobry pokaz umiejętności kostiumolożki, które współgrały z innymi "ulepszeniami" dwójki.
Rzeczywiście szkoda :( Bo w tej części stroje były duuużo lepsze od tych w jedynce, tak fajnie, pomysłowo zrobione i aktorzy świetnie w nich wyglądali. Ale zobaczymy jak się spiszą, trzeba czekać na jakieś zdjęcia :)
Wielka szkoda bo kostiumograf w drugiej części zrobiła świetną robotę. Wszystkie stroje oprócz kiecki ślubnej Katniss mi się bardzo podobały. Co do stroju w Dwunastce to zauważ, że Haymitch jak Katniss i Peeta byli bogaci i stać ich było na drogie stroje. Poza tym one nawet nie były ich bo na co dzień ubierali się skromnie, tylko przed kamerami ich stroili. Coś czuję, że w Kosogłosie może tak sobie. Zobaczcie nawet jak sztucznie wyglądają te włosy Katniss na zdjęciach. Poza tym w 13 dystrykcie wszyscy będą ubrani w bure kombinezony bo są żołnierzami rewolucji.