Podobno pojawiły się plotki, że na początku kwietnia ma się pojawić pierwszy teaserowy zwiastun
"Kosogłosa". Oby to była prawda, pewnie nie będzie długi, ale to zawsze coś :DD Ciekawe na jakie sceny się zdecydują :)
Nie mówię, że nie, ale mało prawdopdodobne o ile wytwórnia nie ma w kwietniu jakiejś dużej premiery.
Pierwsze trailery blockbusterów pokazuje się przy okazji innych blockbusterów i wydarzeń typu superbowl.
W tamtym roku trailer także był w kwietniu. Został zaprezentowany na gali MTV ;-)
Nie wiem kiedy gala jest w tym roku (ale pewnie także w kwietniu) więc obstawiam ze moze nawet i na tej zaprezentują zwiastun.
Lub gdy bedzie premiera Niezgodnej ;-)
Z tego co słyszałem książka na poziomie zmierzchu. Prawda?
Przy okazji premiery może, ale musiałaby być wspólna wytwórnia jak już pisałem, bo to jednak konkurencyjne filmy.
Niby Lionsgate ma do niej prawo chociaż w zwiastunie Summit.
Książki sie nie tykaj! Biedolenie przez cała książkę jak to Tris sie zakochała.
Dokładnie. Mam nadzieję że w ekranizacji nie stawia wszystkiego na wątek miłosny.
A najbardziej wkurza mnie to jak ten chłam wypromował sie na Igrzyskach, które sa przynajmniej dobre
Naiwność;)
To jest film dla nastolatek o nastolatce. Szansa, że wątek miłosny nie zostanie wyeksponowany jest w zasadzie zerowa.
A, że coś się promuje na sukcesie innego produktu to normalne i tego nie zmienisz. Tak samo całkiem możliwe, że Igrzyska nie dostały by zielonego światła na film gdyby nie sukces zmierzchu. Film musi się przede wszystkim sprzedać, a to oznacza dobrą reklamę i marketing, a skoro Igrzyska zarobiły na siebie to nie dziwi, że wykorzystują tą popularność.
Chodzi mi o to ze napis Igrzyska Śmierci został użyty na okładce Niezgodnej 3-4 razy. To troche dużo.
Czytałem tez inna książkę która także została wypromowana na IS i była o wiele wiele lepsza - Więzien Labiryntu i w sumie ekranizacja we wrześniu :-)
Właśnie widzę. Ciekawe, bo wersja oryginalna przedstawia się tu znacznie lepiej z chwytliwymi hasłami.
Jak mówiłem marketing. Widocznie tak prymitywna forma marketingu najlepiej dociera do polskiego nastolatka ;)
Też odradzam książkę :) Dla mnie nudna jak nie wiem.. Dobry pomysł źle zrealizowany przez piszącą..
To rodzi pytanie czy pomysł rzeczywiście dobry ;) Bo zwykle tego typu książki nawet pomysłu nie mają. A z tego co widziałem w trailerze na oryginalność jakąkolwiek nie ma co liczyć.
Wiesz... Nie jest to jakiś szczególnie wielki pomysł, ale jednak... Gdyby wylądował w głowie dobrego pisarza to zapewne czytałoby się dość dobrze. Chociaż... Może po części zawinił polski tłumacz?
Dobry pisarz może najgorszy pomysł zamienić na coś znośnego, ale też dobry pisarz nie będzie korzystał ze złych pomysłów.
Z czystej ciekawości możesz rozwinąć ten pomysł? Tzn co to było?
Na tłumaczy bym nie zwalał, bo sytuacja w której tłumacz psuje książkę jest bardzo rzadka (przez wydawnictwa zatrudni są w znakomitej większości Ci lepsi tłumacze, gdy słabi lądują przy tłumaczeniu filmów, seriali itp bo jest to po prostu prostsze), choć zdarzają się nadgorliwcy jak w wypadku jednego tłumaczenia Lotra ;)
Ale akurat w wypadku takich dzieł tłumacze często podnoszą poziom samej książki.
Pomysł, był o ludziach, którzy po ukończeniu chyba 15 lat, musieli zostać przydzieleni do grupy (było ich 5). Był to altruizm, nieustraszność, prawość, serdeczność, i inteligencję. Tris zostaje sklasyfikowana do paru grup i muszą ją wyeliminować, bo jest Niezgodną - taki pomysł.
Poniekąd brzmi to jak lekko zmodyfikowana tiara przyiadłu w Harrym Potterze.
Choć rzeczywiście odcinanie inteligencji od pozostałych z tych uczuć brzmi niegłupio.
Ja napisałem intelingencja, a we książce było dziwne słowo, określające więcej niz intelingecje, ale to szczegół :P
Brazylijska strona na facebooku ogłosiła, że teaser pojawi się 13stego na MTV M.A.
To super :) Czyli teraz pozostaje czekać jak to wszystko wypadnie , oby tak jak ostatnim razem, bo pierwszy zwiastun " W pierścieniu ognia" wyszedł im genialnie
Chyba nie chce go widzieć. Po przeczytaniu książki już mnie talepie z emocji i nie mogę doczekać się filmu, a wy tu mi mówicie że za miesiąc zobaczę przedsmak... UMRE!