PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=626983}

Igrzyska śmierci: Kosogłos. Część 1

The Hunger Games: Mockingjay - Part 1
2014
6,7 217 tys. ocen
6,7 10 1 216763
5,7 61 krytyków
Igrzyska śmierci: Kosogłos. Część 1
powrót do forum filmu Igrzyska śmierci: Kosogłos. Część 1

zwiastun pg 12

ocenił(a) film na 8

film będzie od 12 ? jak zepsują taką fajną książkę ...
PS zwiastun świetny

użytkownik usunięty
humorek22

To było wiadome ;)

Ale i tak najlepiej by bylo aby od 16 dali

ocenił(a) film na 9

Wiadomo już na 100%? Bo w trailerze nic nie ma napisane i na tej stronie filmratings.com też nie ma Kosogłosa

ocenił(a) film na 7
Inovis

Kiedyś podawali informację, że próg pg został podniesiony do chyba 15...

ocenił(a) film na 9
pantomima4

Mam nadzieję, chociaż po trailerze można sądzić inaczej, bo widać już, że będzie miało drastyczne po strzelaninach. Właśnie oglądałem ciekawy film na temat tych oznaczeń PG: https://www.youtube.com/watch?v=O-NeJRrgoTY

ocenił(a) film na 5
pantomima4

Z pewnością podnieśli rating do nieistniejącego pg-15...

Ale nawet gdyby istniał, to by tego nie zrobili. Po co ucinać sobie połowę przychodów?

ocenił(a) film na 7
Dealric

Napisałam "chyba", więc darujmy sobie uszczypliwość, dobrze? Dziękuję za uświadomienie mnie, że 15 nie istnieje. Tak czy siak, swego czasu podawano informację, że ostatnie części będą od wyższego progu wiekowego. Czy się to zmieniło? Nie wiem. Jak ktoś będzie miał jakiekolwiek wiadomości w tym temacie, to liczę, że się nimi podzieli.

ocenił(a) film na 9
pantomima4

Najlepiej śledzić twittera filmratings: https://twitter.com/FilmRatings

Wstawiają tam oficjalne, bieżące ratingi filmów :)

użytkownik usunięty
Inovis

Kasa kasa i kasa. Jezeli poprzednie części byly w PG13 to i ta bedzie

humorek22

Chyba będzie PG-13
http://www.thehungergamers.net/2014/09/official-hunger-games-mockingjay-part-one -gets-pg-13-rating-from-the-motion-picture-association-of-america.html

humorek22

Ludzie, nie nastawiajcie się na PG 16, bo i tak go nie będzie. Twórcy chcą też zarobić. ;) To nieznaczy że film ma zaraz być zły. Po prostu złagodzą troche scen, albo nie złagodzą tylko pokażą tak żeby było mocno, ale użyją różnych sztuczek aby nie wyszła z tego teksańska masakra.

ocenił(a) film na 7
dziurawa_krystynka

Uzyją sztuczek?

[SPOILER]

Boggsa przeciez ucina o połowę, więc co będą pokazywac od pasa wzwyż? pff... ;/

filmowy_laufer

Coś wymyślą. Napisz list z zażaleniem. Podejrzewam że nie masz jeszcze szesnastu lat, więc ciesz się że będziesz mógł bez problemu iść na igrzyska do kina. : *

ocenił(a) film na 7
dziurawa_krystynka

Ja tam sie nie przejmuję, bo ze mną chodzi szwagier :D

filmowy_laufer

No chyba że ;) Pomyśl o fanach którzy nie mają szwagra ani kogoś z kim mogliby pójść do kina na film od szesnastego roku życia. ;)

ocenił(a) film na 7
dziurawa_krystynka

Pomyślałem i namyśliłem się, że skoro na nowe Sin City mnie bez problemu mnie wpuścili (a dobrze ,powinno być od 18 lat), to czemu nie na takiego Kosogłosa?

filmowy_laufer

Wpuszczają przeważnie, ale są niestety wyjątki. I co wtedy? :O

ocenił(a) film na 7
dziurawa_krystynka

Nie wiem ;D

filmowy_laufer

No widzisz. Lepiej się zastanów. Oczywiście, fajnie byłoby gdy film zrobiono od 16... Ale to raczej niemożliwe.