PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=629224}

Igrzyska śmierci: Kosogłos. Część 2

The Hunger Games: Mockingjay - Part 2
2015
6,6 166 tys. ocen
6,6 10 1 166002
5,2 56 krytyków
Igrzyska śmierci: Kosogłos. Część 2
powrót do forum filmu Igrzyska śmierci: Kosogłos. Część 2

Że premiera Kosogłosa zostanie przyspieszona? Przecież w zwiastunie nie ma mowy o listopadzie, jest tylko "this year" i "coming soon", poza tym te wszystkie plakaty i nowe zdjęcia, które ostatnio krążą po internetach muszą o czymś świadczyć. Nigdy nie słyszałem, żeby data premiery została przyspieszona, ale myślicie że jest taka możliwość?

użytkownik usunięty
konradxyz

Premiera będzie w listopadzie. Bez szans na przeniesienie.

ocenił(a) film na 7

W sumie to masz chyba rację. A myślisz, że jest szansa zrobienia premiery w Polsce? W sensie, że przyjadą aktorzy, Collins itp? Na fb jest specjalna akcja, ale wątpię, żeby to jakoś wypaliło, Polski na to nie stać.

ocenił(a) film na 9
konradxyz

A dlaczego mieliby robić oficjalną premierę w Polsce? Przecież to bez sensu.

ocenił(a) film na 7
Robert_Sawyer

Nie oficjalną premierę xd, tylko aktorzy zawsze robią taką trasę, m.in. Berlin, Madryt, Paryż itp. itd.

ocenił(a) film na 9
konradxyz

Twórcy zwykle przyjeżdżają na oficjalną premierę. W przypadku ostatnich dwóch części Igrzysk był to Londyn. Przecież żadne miasto w Polsce nie może konkurować ani z tym, ani z żadnym z miast, które wymieniłeś (jak i z wieloma innymi). Kto by miał jakikolwiek interes z przyjazdu twórców, tudzież aktorów, do Warszawy?

ocenił(a) film na 7
Robert_Sawyer

Nie wiem, jaki kto miałby z tego interes, mówię tylko, że jest taka akcja, która ma na celu skłonienie polskiego dystrybutora do tego, aby wynegocjował sprowadzenie do Krakowa tych aktorów. Podobno kiedyś się udało z obsadą Harrego Pottera.

użytkownik usunięty
konradxyz

zapomnij Polska nigdy czegoś takiego nie doświadczy ...

ocenił(a) film na 7

No nie wiem, jestem optymistą :)

użytkownik usunięty
konradxyz

spoko :)

użytkownik usunięty
konradxyz

chociaż premiera więznia labiryntu 2 jest chyba wcześniej :)

ocenił(a) film na 7
konradxyz

Tzn, mówię o zwiastunie, który dodał filmweb

użytkownik usunięty
konradxyz

WTF??? to po prostu ostatnia część i promowanie filmu biegnie inaczej niż w poprzednich latach to zrozumiałe...

z Hobbitem przykładowo w tamtym roku późno ruszyli wszyscy myśleli że premierę przesuną a premiera była w grudniu, po prostu ostatnie części mają całkiem inne promowania, albo ruszają szybko i z hukiem albo ruszają późno z zaskoczeniem. W tym cały sens