PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=629224}

Igrzyska śmierci: Kosogłos. Część 2

The Hunger Games: Mockingjay - Part 2
2015
6,6 166 tys. ocen
6,6 10 1 166002
5,2 56 krytyków
Igrzyska śmierci: Kosogłos. Część 2
powrót do forum filmu Igrzyska śmierci: Kosogłos. Część 2

http://www.movieweb.com/hunger-games-movie-franchise-prequel-sequel

Co o tym myślicie?

"(We are) actively looking at some development and thinking about prequel and sequel possibilities."

Prequel i Sequel Igrzysk? Jeżeli chodzi o prawdziwych fanów Igrzysk to byłaby nie lada gratka uważam, jakby się jeszcze z Collins dogadali w tej materii. Prequel mógłby być niesamowity i dotyczyć np. samego buntu, a sequel wiadomo. Wielkie pole do popisu się otwiera, ja jak najbardziej za! :)

użytkownik usunięty
xtomixx

Wiadomo było, że Lionsgate zrobi dodatkowe filmy - w końcu THG to prawdziwa kasiora dla nich (chyba najbardziej kasowanie seria dla Lionsgate).

Jak powstaną (a na pewno powstaną) to liczę na coś godnego uwagi, a nie tylko, że twórcy lecą na kase fanów.

ocenił(a) film na 9
xtomixx

Może by zrobili np 50 igrzyska w wersji R albo Mroczne Dni? :)

xtomixx

Ale bym się cieszył gdyby wymyślili prequel igrzysk. ^ Byle nie o Haymitchu. Może Mroczne Dni, albo pierwsze igrzyska śmierci...

dastan3000

A ja bardzo chętnie obejrzałbym Igrzyska w których występował Haymitch ;)

buterfly

Mam nadzieje że tego nie zrobią. Wbrew pozorom te 50 igrzyska, jak i wygrana Haymitcha były dość nudne. Ale jeśli już je nakręcą to i tak jako wierny fan zobaczę. Marzyłby mi się mały epizod z Jennifer Lawrence. Mogła by w takim prequelu zagrać jakąś zupełnie inną mało ważną postać. Np. poprzedniczkę Effie, lub jakiegoś ważniejszego mieszkańca Kapitolu. Na pewno świetnie by to wyszło. Jennifer jest dość elastyczna więc w jej nowej postaci nie byłoby śladu Katniss Everdeen.

ocenił(a) film na 10
dastan3000

Yy yyyyy, nie będzie takiego scenariusza, gdyż po 1 Jenn to Katniss jest rozpoznawalna, więc dać ją jako inną postać w prequelu Igrzysk to zły i głupi pomysł.

tytan5017

Istnieje coś takiego jak charakteryzacja...

ocenił(a) film na 10
dastan3000

I tak tego nie widzę.

tytan5017

To obejrzyj sobie "American Hustle" z Jennifer Lawrence i znajdź jakieś większe podobieństwa między postacią Katniss, a postacią głupiutkiej żony oszusta. Dwie zupełnie inne osoby i ta sama aktorka. ; )

ocenił(a) film na 5
dastan3000

i co z tego, że będzie miała inny make up skoro i tak każdy ją rozpozna i będzię kojarzyć z postacią kat? Twój pomysł jest po prostu durny.

Daroo_3

Jenn jest na tyle dobra że wykreowałaby zupełnie inną postać. :)

ocenił(a) film na 5
dastan3000

nie, nie jest. jest zwykla aktorka ktora ma talent, ale bez przesady.

Daroo_3

I to w zupełności wystarczy. :)