PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=629224}

Igrzyska śmierci: Kosogłos. Część 2

The Hunger Games: Mockingjay - Part 2
2015
6,6 166 tys. ocen
6,6 10 1 165655
5,2 54 krytyków
Igrzyska śmierci: Kosogłos. Część 2
powrót do forum filmu Igrzyska śmierci: Kosogłos. Część 2

Uwaga Spoiler!!!!!!!!
Myślicie czy jak kończy się książka słowami Peety do Katniss "Kochasz Mnie.Prawda czy Fałsz ?
-Prawda" .To czy pokażą to w filmie, w końcu to jeden z przełomowych momentów.No i
Epilog.Ciekawe jak to wszystko ukażą. Oby tylko udało im się wszystko doprowadzić do końca w
dobrym stylu, bo słabe zakończenie takiej historii byłoby jedną wielką porażką.

ocenił(a) film na 10
julia311

miejmy nadzieję, oby nie zmienili za bardzo treści, bo gra w prawdę i fałsz ma tam znaczącą rolę, jestem też ciekawa kogo zabiorą do roli ich dzieci

Stella119

no własnie też mam nadzieję, że nie zmienią zbyt treści, nie mogę się doczekać końca i bardzo chciałabym, żeby było takie zakończenie o którym będzie trudno zapomnieć... książka przez pewien czas pozostaje w myślach i czasem chce się do niej powrócić, oby tak samo było z kolejnymi częściami filmu... :)

nataliarbd

Już widać,że 2 część robią z dużo większym rozmachem więc się musimy się obawiać o kolejne części...sądzę,że o zakończenie zadbają.

julia311

sądzę że takiego momentu nie ominą, w Hp nie pominęli przełomowego "zawsze"

julia311

Ja chcę, żeby zmienili trochę epilog, bo pani Collins, przynajmniej dla mnie, sprawiała wrażenie, że już chce skończyć tą trylogię. Takie jest moje zdanie, chcę żeby z sugestią autorki dorobili imiona i jakąś scenę. No bo epilog to tak na prawdę myśli Katniss, w filmie nie będą pokazane, mogą być najwyżej dzieci bawiące się na łące.
No i oczywiście:
- Kochasz mnie. Prawda czy fałsz?
- Prawda.
To musi być. Nie pominą tego. :)

ocenił(a) film na 9
Nadixa

M się zdaje że zrobią tak:
Prawda fłąsz? Kochasz mnie?
Tak
Ciemny ekran
Łąka, Peeta i Katniss leżą w polu i bawią się z dziećmi, śmieją się a KAtniss prowadzi narrację.

filmowy_laufer

Hmm... Możliwe że będzie nawet bez narracji.
Ale to bez znaczenia. Trudno. Byleby tylko nie zawalili tego filmu... :D

Nadixa

Może dlatego, że to był koniec trylogii :P?

Morderca_bez_serca

Źle się wyraziłam XD
Chodziło mi o to, że p. Collins sprawiła wrażenie, jakby miała już dość tej serii, dość pisania i męczenia się z tym. Mimo to, płaczę za każdym razem jak do niego wracam :D

Nadixa

Co do imion, to Collins w jakimś wywiadzie wypowiedziała się podobno, że imię dziewczynki to Willow, a chłopca Rye :D

ocenił(a) film na 8
julia311

najbardziej jestem ciekawa epilogu, żeby nie wyszedł im taki happy end :)

ocenił(a) film na 9
Madziunia_filmweb

Ogolnie, ja wole zeby epilog był przeplatany radością i smutkiem, że pewnych rzeczy nie da sie zmienić :(

ocenił(a) film na 6
julia311

Myślę że końcówkę zrobią książkową bo to jest dobre i proste zakończenie. Bardziej mnie zastanawia jak przedstawią wszystko co się działo po śmierci Prim. Przecież pominięto w części pierwszej rozmowy Gale'a i Beetee kiedy planowali pułapki, a fakt że Gale mógł mieć coś wspólnego z śmiercią siostry był jednym z kluczowych w podjętej przez Katniss decyzji z kim będzie. Ponad to też ciekawią mnie jak i czy w ogóle pokażą sceny szaleństwa i takiego trochę zdziwaczenia Katniss po śmierci siostry...