Uwaga Spoiler!!!!!!!!
Myślicie czy jak kończy się książka słowami Peety do Katniss "Kochasz Mnie.Prawda czy Fałsz ?
-Prawda" .To czy pokażą to w filmie, w końcu to jeden z przełomowych momentów.No i
Epilog.Ciekawe jak to wszystko ukażą. Oby tylko udało im się wszystko doprowadzić do końca w
dobrym stylu, bo słabe zakończenie takiej historii byłoby jedną wielką porażką.
miejmy nadzieję, oby nie zmienili za bardzo treści, bo gra w prawdę i fałsz ma tam znaczącą rolę, jestem też ciekawa kogo zabiorą do roli ich dzieci
no własnie też mam nadzieję, że nie zmienią zbyt treści, nie mogę się doczekać końca i bardzo chciałabym, żeby było takie zakończenie o którym będzie trudno zapomnieć... książka przez pewien czas pozostaje w myślach i czasem chce się do niej powrócić, oby tak samo było z kolejnymi częściami filmu... :)
Już widać,że 2 część robią z dużo większym rozmachem więc się musimy się obawiać o kolejne części...sądzę,że o zakończenie zadbają.
Ja chcę, żeby zmienili trochę epilog, bo pani Collins, przynajmniej dla mnie, sprawiała wrażenie, że już chce skończyć tą trylogię. Takie jest moje zdanie, chcę żeby z sugestią autorki dorobili imiona i jakąś scenę. No bo epilog to tak na prawdę myśli Katniss, w filmie nie będą pokazane, mogą być najwyżej dzieci bawiące się na łące.
No i oczywiście:
- Kochasz mnie. Prawda czy fałsz?
- Prawda.
To musi być. Nie pominą tego. :)
M się zdaje że zrobią tak:
Prawda fłąsz? Kochasz mnie?
Tak
Ciemny ekran
Łąka, Peeta i Katniss leżą w polu i bawią się z dziećmi, śmieją się a KAtniss prowadzi narrację.
Hmm... Możliwe że będzie nawet bez narracji.
Ale to bez znaczenia. Trudno. Byleby tylko nie zawalili tego filmu... :D
Źle się wyraziłam XD
Chodziło mi o to, że p. Collins sprawiła wrażenie, jakby miała już dość tej serii, dość pisania i męczenia się z tym. Mimo to, płaczę za każdym razem jak do niego wracam :D
Co do imion, to Collins w jakimś wywiadzie wypowiedziała się podobno, że imię dziewczynki to Willow, a chłopca Rye :D
Ogolnie, ja wole zeby epilog był przeplatany radością i smutkiem, że pewnych rzeczy nie da sie zmienić :(
Myślę że końcówkę zrobią książkową bo to jest dobre i proste zakończenie. Bardziej mnie zastanawia jak przedstawią wszystko co się działo po śmierci Prim. Przecież pominięto w części pierwszej rozmowy Gale'a i Beetee kiedy planowali pułapki, a fakt że Gale mógł mieć coś wspólnego z śmiercią siostry był jednym z kluczowych w podjętej przez Katniss decyzji z kim będzie. Ponad to też ciekawią mnie jak i czy w ogóle pokażą sceny szaleństwa i takiego trochę zdziwaczenia Katniss po śmierci siostry...