Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia

The Hunger Games: Catching Fire
2013
7,3 296 tys. ocen
7,3 10 1 295650
6,5 46 krytyków
Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia
powrót do forum filmu Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia

Często słyszę ten argument w odniesieniu do tego filmu, i powizycie w kinie odniosłem wrażenie, że jest to jedynie wymówka mająca usprawiedliwić nudę na ekranie.

Film ogląda się nieźle (jak się pamięta 1 część, mi dziewczyna musiała przypomnieć o co
chodziło z zatrutymi jagodami), ale jest przewidywalny a pod koniec efekciarski (animowana
armia pawianów i horda ptactwa, itp.) Ogólnie dzieje się mało, a ze względu na fabułę 1/3 scen
była już w "jedynce".

Nie ma prawie nic świeżego - tak jak w pierwszej części fajny był ten kontrast: dystrykty -
Kapitol, wprowadzenie do świata, itp, itd - tak tutaj nie poznałem nic nowego, po prostu - jak
było, tak jest.

Obsada przynajmniej gra przekonująco, a na Lawrence zawsze się patrzy z przyjemnością. Nie
wiem dokładnie, jakie filmy zawiesiły niską poprzeczkę dla "drugich części trylogii", ale
rozumiem, że w dzisiejszych czasach już nie mogę liczyć na poziom "Imperium Kontratakuje".

ocenił(a) film na 9
Pasieka17

Wiesz "Imperium Kontratakuje" nakręcono po 3 latach (w Polsce to wchodził do kin nawet później dokładnie już nie pamiętam) a teraz wszędzie się śpieszą i wypuszczają filmy co roku ...
Jeśli nie czytałeś Kosogłosa to cierpliwie zaczekaj kolejny ... rok - już nie będzie powtórek z rozrywki

ocenił(a) film na 7
Pasieka17

Mnie się film podobał, bo była to naprawdę wierna ekranizacja książki. Wiadomo, że Imperium Kontratakuje to nie jest i nigdy nie będzie (takich filmów już niestety
się nie robi), ale za to, że nie ma nic świeżego to baty należą się bardziej Suzanne Collins. Rzeczywiście w Kosogłosie będzie coś nowego, więc jeśli te dwa filmy chociaż trochę ci się spodobały, na trzeci warto poczekać. Pozdrawiam.