Książka to książka, ale film i tak genialny! Czekałam na ten film taaaak długo i się na szczęście nie
zawiodłam :) zabrakło mi kilku ważniejszych scen zawartych w książce, ale całość zasługuje na
mocna 10...za emocje, za tempo akcji, za kostiumy i za humor, którego w filmie tez nie zabrakło!
Uwielbiam i z niecierpliwością czekam na cześć 3 ;-)
To chyba czekasz na dwie trzecie części :-) Ja też się dołączam to pozytywnej oceny. Do dzisiaj chodzę i myślę o tym filmie i mam w głowie tylko wielkie "WOW!" Tak sobie właśnie wyobrażałem te wydarzenia czytając książkę. Po prostu widać, że za film wzięli się nie tylko fachowcy, ale po prostu osoby, które czują klimat tej trylogii.
Jak to na dwie trzecie części ?!? Wow....hmm? To tak jak i ja...ja tez ciagle chodzę i myślę o tym filmie. Wczoraj obejrzałam go w kinie i do tej pory przeżywam i chciałabym obejrzeć raz jeszcze :-)
sorry wyszło tak nie po polsku. Mnie dokładnie o to chodziło, że trzecią cześć podzielono na dwie :-
Mam dokładnie takie same odczucia. W kinie na filmie byłam wczoraj, a do teraz chodzę zachwycona wykonaniem :) Faktycznie kilku scen moim zdaniem zabrakło, na przykład pokazania Katniss zegarka Plutarcha jako podpowiedzi co do areny, historii o Igrzyskach Haymitcha czy przysyłania bułeczek na arenę, ale całość oceniam generalnie na wielki plus. Też czytałam całą trylogię i nie mogę się doczekać kolejnych ekranizacji!
Dokładnie..ta scena z zegarkiem powinna być w filmie! Ale i tak jestem zachwycona i nie mogę przestać o tym gadać ;-)
A ja się bałam, że jest coś ze mną nie tak, bo nie mogę przestać myśleć o filmie, haha. Ulżyło mi, nie jestem jedyna, czyli wszystko w najlepszym porządku ! :)
Myślę, że to nie jest wcale dziwna reakcja na ten film, szczególnie jeśli podobała Ci się wcześniej pierwsza część lub czytałaś książki :)