Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia

The Hunger Games: Catching Fire
2013
7,3 296 tys. ocen
7,3 10 1 295661
6,5 46 krytyków
Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia
powrót do forum filmu Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia

(8,3 na razie) A więc nasuwa się pytanie. Czy ten film faktycznie jest aż o tyle lepszy od pierwszej części?
Pierwszą część oceniłem pomiędzy 6 a 7. Czyli całkiem dobrze, ale bez rewelacji. Drugiej części
nie oglądałem, książki nie czytałem (jeszcze) więc chciałbym wiedzieć, czy faktycznie ten film ma
to "coś" na co warto pójść do kina, czy lepiej odczekać parę miesięcy i obejrzeć sobie film w
domowym zaciszu? Co ma takiego druga odsłona, czego nie miała pierwsza?

ocenił(a) film na 10
phoenix82

Pierwsza część według mnie była dobra, w drugiej znajdziesz wspaniały wątek polityczny, a mianowicie rewolucję, którą rozpoczęła Katniss.Polecam:)

ocenił(a) film na 8
wilczekstepowy

Pierwsza cześć była dobra, było to coś nowego dla mnie. Po drugiej części mam lekki niedosyt, aczkolwiek mocno trzyma poziom co poprzednik.

wilczekstepowy

Film dosyć dobry. Ale ma za wysoką ocenę. Mam nadzieję że ocena spadnie tak do 7.6 albo 7.5.

_lilka_

Właśnie, ta ocena mocno mnie zadziwiła. Póki, co jest wyżej ocenione przez użytkowników niż "Dawno temu w Ameryce". A pierwszą część jak wysoko oceniłaś?

ocenił(a) film na 10
wilczekstepowy

Ja właśnie 10 minut temu skończyłam oglądać ten film (niestety kinówkę). Nie mam zdania co do tego, która część jest lepsza :) Ale z niecierpliwością czekam na następną ;)