Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia

The Hunger Games: Catching Fire
2013
7,3 296 tys. ocen
7,3 10 1 295650
6,5 46 krytyków
Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia
powrót do forum filmu Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia

Jak wiemy od wczoraj w USA jak i w wielu krajach ruszyła sprzedaż biletów na CF. Macie wiadomości jakieś na ten temat. Jak ta sprzedaż idzie ? Bo jak wiemy w tym roku tego typu filmom zbytnio się nie powodzi. Wątpię aby to spotkało CF gdyż to kontynuacja a jak wiemy pierwsza część poradziła sobie bardzo dobrze nawet lepiej niż którakolwiek z jej poprzedników. (Ale tu aż tak pewna nie jestem). Ale niestety nigdy do końca takiej pewności mieć nie można.

ocenił(a) film na 9
Molly_06

Sprzedaż podobnież idzie dobrze, ale nie znam szczegółów. Myślę, że CF pomimo słabego roku dobrze się sprzeda, producenci liczą nawet na zysk miliard dolarów.

Molly_06

coś czytałam, że w czasie 24 godzin sprzedano 23% biletów ale nie wiem ile biletów mieści się na pulę 100% więc o ilości trudno mówić.

Myślę, że o sukces finansowy nie ma się co martwić(choć w ten miliard nie wierzę :) ). To prawda, że to nie jest dobry rok dla nowych produkcji młodzieżowych ale to jest dobry rok dla sequeli takich jak właście CF. Czytałam, że jak narazie przewidują weekend otwarcia CF w box officie na sumę 160 mln(ale chyba na to jeszcze za wcześnie i na takie przewidywania bardziej konkretne trzeba jeszcze poczekać z miesiąc)

Molly_06

http://www.cinemablend.com/new/Hunger-Games-Catching-Fire-Reveals-IMAX-Effects-I nsane-Ticket-Sales-Already-39654.html

W serwisie Fandango (http://tickets.fandango.com/) który zajmuje się sprzedażą biletów, we wtorek 70% całkowitej sprzedaży stanowiły bilety na Catching Fire. Na głównej stronie są wyświetlane najlepiej sprzedające się tytuły, obecnie pierwsze cztery miejsca zajmuje Catching Fire, dopiero na 5 i 6 miejscu jest Gravity które premierę ma w ten piątek. Coś czuje, że miliard pęknie, a Iron Man 3 może nie czuć się tak bezpiecznie na tronie tegorocznego box office.

jrkan

Nie wierzę, że pokona IM3, moim zdaniem Catching Fire nie zarobi na świecie tak dużo jak IM3, rynek Chiński wyniósł IM3 tak wysoko, że CF go nie dogoni

ocenił(a) film na 10
Molly_06

Oczywiście wszędzie sprzedają a u nas nawet słowa nie ma kiedy bilety będą -_-

ailatan_ka

u nss jak zwykle bilety będą przed premierą

ocenił(a) film na 9
julcia2805

U nas to myślę, że tak z dwa tygodnie przed premierą ;p

Molly_06

Podobno we Francji 2000 biletów na francuską premierę zostało sprzedane w ciągu 1 minuty

ocenił(a) film na 10
Molly_06

Wiadomo cos nowego ? Mam nadzieje że pobije jakiś rekord z otwarciem lub przynajmniej przebije 1 część :>