Przeczuwam że w filmie nastąpi mała zmiana. Chodzi o Enobarie i Glossa. W książce bronią Enobarii były noże, a Glossa chyba miecz... na zwiastunie widać że Gloss rzuca nożami a Enobaria walczy mieczem podczas treningu. Na plakacie Gloss trzyma nieduży nóż. Podmienią ich bronie. Tak mi się wydaje. Pewnie dlatego żeby podobny motyw z pierwszego filmu się nie powtórzył bo w Igrzyskach nożami rzucała dziewczyna a nie facet. Co wy na to? :). (to tylko przypuszczenia xD)
Całkiem możliwe choć jak dla mnie to nie ma to większego znaczenia bo tak naprawdę broń charakterystyczna dla danego trybuta to właściwie występuje tylko przy Katniss, Finnicku i Johannie
kłóciłabym się jeszcze przy Beetee, który wykombinował z tym drutem (jakby nie patrząc też broń) :)
To już wszystko jasne! Enobaria dołączyła do plakatu W pierścieniu Ognia. Na plecach ma pokrowiec od miecza a w nim miecz xD :)
Ale na zwiastunie wszystko wygląda inaczej, nawet to miejsce gdzie trenują, myślę że wszystko co widzieliśmy w pierwszej części- jak wyglądał Kapitol- może się zmienić.
No tak. To tak samo jak w Harrym Potterze. W co niektórych częściach są różnice między otoczeniem Hogwartu. Niektóre zmiany mogą wyjść na lepsze. Np. widać że poszli jeszcze bardziej w strone sci-fiction. (Architektura w Kapitolu, hologramy w sali treningowej)
No nie do końca. Na pewno wprowadzenie lepszych efektów w sali ćwiczeń będzie fajne ale np. Dwunasty dystrykt powinien wyglądać tak samo. Mam nadzieję że tego nie zepsują . :-)
Tak dwunasty dystrykt powinien zostać taki jaki był, ale może pokażą nam jakieś miejsca których nie widzieliśmy w pierwszej części :)
a ja nie mam nic przeciwko temu żeby troche inaczej pokazali dystrykt 12 bo to co widziałam w trailerze bardziej mi się podoba od tego co było w pierwszym filmie
mi bardziej podoba się pałac sprawiedliwości. :) Ogólnie wszystkie zmiany mi się podobają! Prócz takich niepotrzebnych bo 12 był a pierwszej części ok. Na zwiastunie widać też taki poduszkowiec inny niż w pierwszej części. Wygląda dużlo lepiej! :) I storje strażników pokoju groźniej wyglądają. :P
A do tego pamiętasz scene ze zwiastunu gdy pokazują sale treningową? Pokazali też Enobarie z mieczem trenującą z jakimś dosłownie opancerzonym facetem. Właściwie to wyglądało jak zbroja jakiegoś antyterrorysty. W pierwszej części trybuci ćwiczyli walke z jakimiś instruktorami któży byli ubrani tylko w jakiś luźny strój. Z mojego punktu widzenia ten pancerz ma podkreślić jak trybuci 75 igrzysk są niebezpieczni. :D (niewszyscy oczywiście)