Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia

The Hunger Games: Catching Fire
2013
7,3 296 tys. ocen
7,3 10 1 295638
6,5 46 krytyków
Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia
powrót do forum filmu Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia

Przeczuwam że w filmie nastąpi mała zmiana. Chodzi o Enobarie i Glossa. W książce bronią Enobarii były noże, a Glossa chyba miecz... na zwiastunie widać że Gloss rzuca nożami a Enobaria walczy mieczem podczas treningu. Na plakacie Gloss trzyma nieduży nóż. Podmienią ich bronie. Tak mi się wydaje. Pewnie dlatego żeby podobny motyw z pierwszego filmu się nie powtórzył bo w Igrzyskach nożami rzucała dziewczyna a nie facet. Co wy na to? :). (to tylko przypuszczenia xD)

dastan3000

Całkiem możliwe choć jak dla mnie to nie ma to większego znaczenia bo tak naprawdę broń charakterystyczna dla danego trybuta to właściwie występuje tylko przy Katniss, Finnicku i Johannie

julcia2805

Tak masz rację. Gdyby Johanna nagle zaczęLa w filmie rzucać nożami to nie byłoby tak fajnie :)

ocenił(a) film na 9
dastan3000

Przypomnicie mi czym walczyła Johanna?

dorka120

toporami

ocenił(a) film na 9
julcia2805

kłóciłabym się jeszcze przy Beetee, który wykombinował z tym drutem (jakby nie patrząc też broń) :)

julcia2805

Ja jestem też ciekawy czym walczyła Cashmere. W książce chyba nic nie pisało o jej broni! :)

julcia2805

To już wszystko jasne! Enobaria dołączyła do plakatu W pierścieniu Ognia. Na plecach ma pokrowiec od miecza a w nim miecz xD :)

ocenił(a) film na 7
dastan3000

Ale na zwiastunie wszystko wygląda inaczej, nawet to miejsce gdzie trenują, myślę że wszystko co widzieliśmy w pierwszej części- jak wyglądał Kapitol- może się zmienić.

karol4622

No tak. To tak samo jak w Harrym Potterze. W co niektórych częściach są różnice między otoczeniem Hogwartu. Niektóre zmiany mogą wyjść na lepsze. Np. widać że poszli jeszcze bardziej w strone sci-fiction. (Architektura w Kapitolu, hologramy w sali treningowej)

ocenił(a) film na 7
dastan3000

Właśnie o tym myślałem pisząc to.

karol4622

Jesteś za tymi zmianami?

ocenił(a) film na 7
dastan3000

No nie do końca. Na pewno wprowadzenie lepszych efektów w sali ćwiczeń będzie fajne ale np. Dwunasty dystrykt powinien wyglądać tak samo. Mam nadzieję że tego nie zepsują . :-)

karol4622

Tak dwunasty dystrykt powinien zostać taki jaki był, ale może pokażą nam jakieś miejsca których nie widzieliśmy w pierwszej części :)

ocenił(a) film na 7
dastan3000

Np. Wioska zwycięzców. I ten plac na którym Peety rodzice mieli sklep.

dastan3000

a ja nie mam nic przeciwko temu żeby troche inaczej pokazali dystrykt 12 bo to co widziałam w trailerze bardziej mi się podoba od tego co było w pierwszym filmie

julcia2805

mi bardziej podoba się pałac sprawiedliwości. :) Ogólnie wszystkie zmiany mi się podobają! Prócz takich niepotrzebnych bo 12 był a pierwszej części ok. Na zwiastunie widać też taki poduszkowiec inny niż w pierwszej części. Wygląda dużlo lepiej! :) I storje strażników pokoju groźniej wyglądają. :P
A do tego pamiętasz scene ze zwiastunu gdy pokazują sale treningową? Pokazali też Enobarie z mieczem trenującą z jakimś dosłownie opancerzonym facetem. Właściwie to wyglądało jak zbroja jakiegoś antyterrorysty. W pierwszej części trybuci ćwiczyli walke z jakimiś instruktorami któży byli ubrani tylko w jakiś luźny strój. Z mojego punktu widzenia ten pancerz ma podkreślić jak trybuci 75 igrzysk są niebezpieczni. :D (niewszyscy oczywiście)