Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia

The Hunger Games: Catching Fire
2013
7,3 296 tys. ocen
7,3 10 1 295624
6,5 46 krytyków
Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia
powrót do forum filmu Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia

Jak dla mnie fajna ale gorsza od 1 SPOJLER Zaskoczyło mnie to że "dopiero" pod koniec książki są igrzyska bo poświęcono na nie tylko 8 rozdziałów jestem teraz w 25 rozdziale. Ale dość przyjemna książka a wy co o tym sądzicie ?:)

ocenił(a) film na 8
humorek22

Moja najmniej ulubiona (Kosogłos-Igrzyska-WPO), co nie zmienia faktu, że bardzo fajna.

SPOILERY (małe):
Największa wadą było dla mnie właśnie samo ukazanie igrzysk - w poprzedniej części było niesamowite napięcie, tutaj zupełnie tego nie czułam (winą jest pewnie sojusz z 1/4 areny). Sam pomysł na Ćwierćwiecze z byłymi zwycięzcami rewelacyjny, ale zdaje mi się, że można było z tego więcej wyciągnąć.
Za to dość ciekawe nowe postaci, fajne wprowadzenie Finnicka i Johanny (choć oboje zaczęłam uwielbiać dopiero w następnej części).
Końcówka rewelacyjna - tego na pewno się nie spodziewałam, zostawia w niepewności i daje genialny punkt wyjściowy do finałowej części.

ocenił(a) film na 9
_malena_

A mi się właśnie podoba to, że samym Igrzyskom nie poświęcono tyle miejsca i uwagi - bo to już nie są te same igrzyska. Nikt się nie spodziewał takiego obrotu akcji i uwaga czytelnika jest bardziej skierowana na przemyślenia bohaterów, ich osobiste problemy + na całe podburzanie władzy. To była dobra część, chociaż część 3 jest najsmutniejsza..

humorek22

mi się bardzo podobała, ciekawa bardzo bardzo bardzo bardzo!

ocenił(a) film na 8
annkaa1697

Ami się podobałą najbardziej. Najciekawsze obroty sprawy i ciekawa arena na igrzyskach.

ocenił(a) film na 8
wer__ndzia

Jak dla mnie bardzo wporządku. Wg mnie na pierwszym miejscu , razem z Kosogłosem, a na ostatnim Igrzyska

humorek22

jak dla mnie najsłabsza jeżeli chodzi o książkę, ale jako film może być lepsza od pierwszej. Najwyżej stawiam Kosogłosa, najwięcej się działo.
Druga część to raczej powtórka pierwszej, znowu trafiają na igrzyska śmierci czyli nic nowego po za tym, że przeszkody są inne na arenie.

ocenił(a) film na 8
burza_lukas

Też mi się wydaje, że chociaż książka podobała mi się najmniej, akurat film może im wyjść lepszy niż ekranizacja 1 częsci. Bo akcja jest trochę mniej przewidywalna, końcówka naprawdę zaskakująca, no i sama arena bardziej imponująca.

Za to z ekranizacją Kosogłosa może być bardzo różnie - gdyby się postarali i nie nie zmieniali zbyt wiele, mógłby wyjść genialny film, ale tą część można też najbardziej schrzanić - wiele różnych lokacji, mnóstwo się dzieje, i zdecydowanie nie da się tego już przedstawić w "bezkrwawej" kategorii PG-13.