Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia

The Hunger Games: Catching Fire
2013
7,3 296 tys. ocen
7,3 10 1 295638
6,5 46 krytyków
Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia
powrót do forum filmu Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia

Dwójka zdecydowanie słabsza od części pierwszej. Akcja dopiero po 130 minutach filmu. Mój mąż, który nie czytał książek był bardzo znudzony. Ja - znając fabułę - oglądałam ten film z trochę innej perspektywy. Tu trzeba przyznać, że obraz jest dość wiernie oddany w stosunku do treści książkowej.
Tylko mentor trochę jakby mniej zapijaczony ;) W pierwszej części nie mogłam przeboleć, że Peetę gra aktor o dość...charakterystycznej urodzie - zupełnie mi nie pasował do tej roli.
Ale już w tej części trochę go odpicowali - inny fryz, więcej pewności siebie - jest lepiej.

Braki dynamiki w tej części powinni odrobić w ostatniej - tam według książki będzie się działo.
Chcemy więcej bitki i mniej lizania ;)
To nie Zmierzch.

Szacun za kostiumy - jestem zachwycona sukienką z motyli i suknią kosogłosa :)

ocenił(a) film na 6
Aiwlys_2

Ja nie czytalam ksiazek, jednak 1 czesc filmu mnie zachwycila, czekalam niecierpliwie na dwójkę a tu jak dla mnie klapa, za co taka ocena(7,8)?? ksiazka to ksiazka, ale film trzeba zrobic taki, aby interesowal, tymczasem pierwsze 80 min mozna bylo przespac. Nie wiem jak na podstawie dobrej ksiazki mozna bylo nakrecic tyle nudnego materiału(ponad polowa filmu)? niestety, na czesc trzecia juz wcale nie czekam, bo strasznie sie zawiodlam, mialam isc nawet do kina na ten film, wiec bardzo sie ciesze ze nie poszlam:) tez namowilam faceta, a on usnął w czasie seansu:D