Kto może mi wyjaśnić skoro aktor grający Peete ma 167 a Jennifer 172 cm wzrostu to jakim cudem w filmie cały czas są równi ??
Wiele filmów ma podobne proporcje wzrostu pomiędzy aktorami, gdzie jeden z głównych bohaterów jest wyższy... Po prostu podczas kręcenia stosują różne sztuczki.... Buty, odpowiednia pozycja stania, ujęcia górnej części ciała aktora, stojącego na pudełkach... Nie wiem jakie zabiegi stosują w tej serii, ale poczytaj sobie trochę o tym jak bawili się przy filmach z Tomem Cruisem... Wielokrotnie aktor, mierzący ponoć 170cm, grał u boku znacznie wyższych kobiet, a my tego nie zauważaliśmy :)
Poza tym, w tym przypadku to tylko 5 cm... :)
Widać to gołym okiem od razu...zwróć uwagę na fryzurę Peety,dodają mu wzrostu przez stawianie włosów.
Ta, może i pudełka głupio brzmią, ale już nie raz czytałam o podobnych zabiegach... Może i nie stawiali ich konkretnie na pudełkach, ale na jakichś tam specjalnych podwyższeniach... Wybacz, nie przytoczę teraz konkretnych przykładów... Ale np. Penelope Cruz była w ciąży podczas kręcenia ostatnich Piratów. Zauważyliście to podczas oglądania? Kamera była specjalnie tak ustawiana by jak najczęściej pokazywać tylko górną część ciała aktorki, albo ustawiano ją jakoś specjalnie... Podobnie robią z tymi "pudełkami".
Ale wracając do Toma Cruise'a - ponoć ciągle nosi specjalne buty na częściowo skrywanym podwyższeniu, którego nie widać przy dłuższych spodniach. Jego "wysokość" możecie zobaczyć tutaj:
http://joemonster.org/art/23194
Znalazłam też artykuł, który bliżej ukazuje temat wzrostu aktorów:
http://www.we-dwoje.pl/nie;wzrost;czyni;aktora,artykul,14386.html
w filmie nie są cały czas równi, a przy dynamicznych scenach i tak nie zwraca się uwagi na wzrost. Po dwa to różnica kilku centymetrów też nie rzuca się w oczy tak bardzo niż na publicznych wystąpieniach gdy Jen zakłada wysokie szpilki
Dokładnie tę różnicę widać tylko na premierach/galach itp. Mocno rzuciło się to w oczy podczas MTV MOVIE AWARDS, kiedy jeszcze w dodatku był Liam, a Jen miała wysokie szpilki. Osobiście mi to nie przeszkadza, ale wiem, że wzrost Josha jest często komentowany w internecie. W filmie poprzez triki i podwyższenie tego praktycznie nie zauważamy ;)