Film był po prostu fenomenalny! :) Gra Jennifer Lawrence urzekła mnie od pierwszych minut filmu. Naprawdę świetnie zekranizowana II część serii Igrzysk Śmierci! :)
Ja niestety mam całkowicie inne zdanie na temat drugiej części. Uważam ze była słaba.
Gra aktorów nic specjalnego, kino klasy "B" . Historia hmmm... nic nowego. Dziwi mnie średnia z ocen 8,3 ?!
Nie polecam .
No cóż nie wszystkim musi się podobać :) Mnie jako fance serii Igrzyska Śmierci film bardzo się podobał ;-)
Nie czytałem książki (może jestem na nią ciut za stary) ale film zdecydowanie świetny. Prosta historia, poste postacie ale pełna gry na emocjach widza. Reszta też spełniła me oczekiwania. Czekam na część trzecią.
dokładnie tak, również myśle, że genialny film, świetni aktorzy, byłam w kinie na tym dwa razy i jeśli ktoś by mi zaproponował to poszłabym trzeci raz...
lepsze od pierwszej części... oczywiście książka swoją drogą niesamowita, ale film na wysokim poziomie, jedna z lepszych ekranizacji.
Zgadzam się z Tobą, film jest rewelacyjny. Jennifer Lawrence to na prawdę świetna aktorka. Zasłużyła na tego oscara. Trochę lipa z tym, że podzielili trzecią część na dwa. Zastanawiam się czy nie przeczytać książki.
Ja także się z Tobą zgadzam, film należy do moich ulubionych i z niecierpliwością czekam na trzecią część! :)
ogromne pozytywne zaskoczenie, jeden z najlepszych filmów tego roku, po pierwszej części nie spodziewałem się, że w drugiej może nastąpić taki skok jakościowy w każdej płaszczyźnie, z nieprzekonującej mnie historii z części pierwszej(nie czytałem książki oczywiście) w drugiej mocno wsiąkłem - świetny klimat, świetnie rozwija się Jennifer, ale i pozostała część obsady również bardzo pozytywnie...świetna rozrywka dająca przy tym do myślenia...