Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia

The Hunger Games: Catching Fire
2013
7,3 296 tys. ocen
7,3 10 1 295624
6,5 46 krytyków
Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia
powrót do forum filmu Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia

Obejrzałem film z jednego powodu : w serwisie IMDB uzyskał wyjątkowo wysoką notę - 8.0, jednakże nie mogę wyjść z podziwu jak taki gniot mógł uzyskać tak wysoką notę ? Czyżby świat pokochał Jennifer Lawrence i to wystarczyło ?
Oglądałem igrzyska wraz z moim ojcem, razem wspólnie przeżywaliśmy to dzieło bez cienia emocji.Nudziliśmy się do tego stopnia, gdzie w pewnym momencie film zaczeliśmy ubarwiać w przezabawny humor,.Po upływie ponad godziny igrzyska się rozpoczęły ,nie dostrzegliśmy w nich absolutnie nic ciekawego.Sceny akcji dobre dla najmłodszych widzów.Jest to obraz bardzo przeciętny .
"Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia" Polecam film moim największym wrogom.

Pozdrawiam.

Shadow_Defender

Właśnie skończyłem oglądać i film jest po prostu słaby i niestety nudny. Nie polecam - niezbyt często zdarza mi się sprawdzać ile do końca filmu... Ocena 7,9 ? Masakra.

ocenił(a) film na 5
Shadow_Defender

TROCHE SPOJLER

tez nie rozumiem wysokich ocen tego filmu, pierwsza godzina to pokaz sukien w wykonaniu jennifer lawrence a w drugiej czesci kiedy szykowalem sie na epickie walki okazalo sie ze nic sie nie dzieje, liczylem ze w koncu ktos zdradzi a tu NIC, wszyscy sie zaprzyjaznili w turnieju na smierc i zycie, a koncowka to raczej bez komentarza

użytkownik usunięty
Shadow_Defender

Może zbyt nastawiłeś się na Igrzyska ŚMIERCI. Jak dla mnie 2ka była o wiele bardziej interesująca niż jedynka. Jedynka to bezmyślne wytłukiwanie się uczniów amerykańskiego koledżu i nic więcej jak bawienie w kotka i myszkę. Dwójka ma więcej polotu. Bohaterowie mają cel a igrzyska są tylko narzędziem do obalenia władzy. Po co mają się wytłukiwać i grać marionetki, skoro mają wspólny cel wywołania rewolucji?
Spójrz na Ukrainę, oni już mają trzecią część w realu.