Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia

The Hunger Games: Catching Fire
2013
7,3 296 tys. ocen
7,3 10 1 295650
6,5 46 krytyków
Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia
powrót do forum filmu Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia

Zwiastun jest niesamowity :D O to on : http://www.youtube.com/watch?v=zoKj7TdJk98

ocenił(a) film na 10
Molly_06

Jaram się :O

użytkownik usunięty
Molly_06

Omg, ale duzo pokazali. Arena jest swietna, teraz chce jeszcze bardziej do kina!

ocenił(a) film na 10
Molly_06

jezu, jest świetny. te sceny z głosami, mgła i peeta obok małp. tak to sobie wyobrazałam. wydaje mi się, że zmiana reżysera była świetnym pomysłem. film będzie EPICKI!! <3 ps dzieki, że dalas linka;)

ocenił(a) film na 10
Molly_06

hej mam jedno pytanie. co przedstawia ta pierwsza scena? na finał za spokojna, a pierwszy raz jak weszła zobaczyc arene nie strzelala. czy po prostu zrobili tak, ze Katniss zorientowala sie wczesniej?

użytkownik usunięty
julasek199

Ta scena kiedy wspina sie na drzewa? Mysle ze ona tylko sprawdzala czy nad nimi tez jest pole silowe.

ocenił(a) film na 10

właśnie tak myślalam. jestem tak podjarana ogladam w kołko i juz znam na pamiec.

julasek199

Tak ona sprawdza czy pole jest tez nad nimi :) W ksiazce bylo to przedstawione jakby w jej myslach "bez trudu mogla wyobrazic sobie kopule wiszaca nad ich glowami" a wiadomo ze w filmie musza to jakos pokazac

Molly_06

Zwiastun jest po prostu cudowny.. brak mi słów. To będzie wspaniała EKRANIZACJA. Jest wszystko...mgła...małpy...szklana ściana... wisiorek ze zdjęciami...katniss na drzewie. Nie wiem jak oni to zrobili że zmieścili to wszystko w niecałe 2.30 godziny ale już widać, że to będzie świetny film a już na pewno o wiele lepszy od pierwszej części. Jak dla mnie Jennifer w tych scenach wypadła rewelacyjnie(właściwie cały zwiastun był skupiony na niej więc co do innych się nie wypowiadam). A już chyba największym plusem tego zwiastunu jest muzyka - bardzo mi się podoba

ocenił(a) film na 6
julcia2805

Zgadzam się. Mam wrażenie, że pokazali zbyt dużo, ale jednocześnie dzięki temu chcę zobaczyć całość. Widać, że w tym zwiastunie nie skupili się, jak poprzednio, na watkach romantycznych, ale na przedstawieniu bohaterów na arenie, ich emocji i postaci samej Katniss, czego mi brakowało, i za co ode mnie wielki plus. Widać duża poprawę co do efektów specjalnych, a sama arena wygląda świetnie- właśnie tak, jak ja sobie wyobrażałam. Podłączam się również do komentarzy osób, które twierdzą, że zmiana reżysera wyszła na lepsze. Co do samego traileru- najlepszy jak do tej pory.

użytkownik usunięty
julcia2805

Muzyka w tym zwiastunie jest po prostu niesamowita - poruszajaca, przejmujaca, zapowiadajaca cały dramat, jaki się rozegra wsród bohaterów. wszystko idealnie skomponowane z każda sceną w tym krótkim, minutoyym zwiastunie. Mistrzostwo.

To prawda. Zwiastun zawdzięcza wiele tej muzyce w tle, która buduje niesamowity klimat, aż ciarki po plecach przechodzą ;-)

użytkownik usunięty
Mariusz_K_filmaniak

Też mam ciary i po części zawdzieczam to tej muzyce ;-)

Całość buduje niesamowity klimat, ale muzyka została dobrana fenomenalnie.

Molly_06

To będzie super ekranizacja...już pozostało nam tylko odliczać ostatnie tygodnie ;)

panienka_2

Już niedługo !! Zwiastun mega, zapowiada niezłe emocje :D

ocenił(a) film na 9
panienka_2

panienka_2 muszę się z Tobą zgodzić .. to będzie super ekranizacja ! :)

ocenił(a) film na 8
burga

Czy wam się też zdaje, ż e w momencie gdy Katniss się szarpie, to szarpie sięz Haymitchem? Czyzby to scena zpoduszkowca? ;)

filmowy_laufer

owszem z nim... a scena jest z 11 dystryktu

Molly_06

Zwiastun to cudo !! Wielkie brawa dla reżysera ja, po prostu już chcę zobaczyć ten film, bo niewyczymaaaaammmm : )

ocenił(a) film na 10
Molly_06

No no muszę przyznać, że miałem ciarki po obejrzeniu tego zwiastuna, który moim zdaniem wymiata.
Widać, że przyłożyli się do tego filmu. Jak nic czuje, że będzie to drugi w tym roku zaraz po IM 3 najbardziej kasy film. Miliard pyknie jak nic.
Już sam Soudtrack wymiata a film będzie prze epicki i pozostaje nam już tylko odliczanie, a potem DVD :D

Molly_06

Kurczę , film zapowiada sie super ! , byłam pod ogromnym ale to ogromnym wrażeniem całości i każdej sceny oddzielnie . A jeszcze tyle czasu nam zostało do premiery ! :(

użytkownik usunięty
Verona_

Oj zleci zostało 24 DNI!

Molly_06

Aaaaaaaaaaaa!!!!! Nie wytrzymam! ;P

ocenił(a) film na 9
Molly_06

Oj, zwiastun świetny... Ale mam pytanie co do jednej sceny, tej w 47 sekundzie, gdy biegną na arenie.. Czy dobrze widzę, że mamy tam Peetę, Katniss i Finicka, niosącego Mags? Czyżby to była taka mała zapowiedź tego, co zaraz ma się wydarzyć?

ocenił(a) film na 8
Rose_Clementine

Prawda Finnick niesie Mags ale nie wiem czemu nie ma tej mgły ? hmm... ;/

ocenił(a) film na 9
tloq99

Na początku mgła była za nimi, Finick pomagał Mags, ale Peeta w końcu padł w wyniku spotkania z mgłą (w książce miał protezę nogi). I zapewne dopiero wtedy mgła znajdowała się na tyle blisko byśmy mogli ujrzeć ją na tego typu ujęciu.
Z początku zastanawiałam się czy czasami nie jest to inny moment, np. Finick pomaga Mags, która nie ma siły już wspinać się, ale przecież biegną... Więc przed czymś uciekają.

użytkownik usunięty
Rose_Clementine

Tylko jedna rzecz mnie zastanawia - w zwiastunie jest scena, gdy Katniss wyciaga reke, by zetknęła się z mgłą i widać, że jest noc, natomiast gdy uciekają jest dzień. Mgła oczywiście zaatakowała ich w nocy, bez czekania kilku godzin na swit, tak więc nie wiem, czy scena, gdzie uciekają jest związana z ucieczka przed tymi chemicznymi oparami.

ocenił(a) film na 9

Może fala? Ale przy niej nie było Mags..

użytkownik usunięty
Rose_Clementine

Szczerze mówiąc fala przetaczała się w innych segmentach, oni na nią nigdy bezpośredio nie trafili.No cóż, moze ta scena, gdy biegną jest zaraz po rozpoczęciu Igrzysk, gdy uciekaja w głąb dzungli, by jak najszybciej oddalic sie do Rogu Obfitości. No i widac, że wszyscy są cali, a gdy uciekali przed mgła Peeta był osłabiony po porazeniu pzez pole siłowe i biegł ostatni, Finnick był pierwszy.

ocenił(a) film na 9

No tak, zapomniałam o polu... No i proszę, spojlerujemy :) Ale wiesz, nie wszystko musi być takie jak w książce - mogli pozmieniać np. kolejność wydarzeń.

użytkownik usunięty
Rose_Clementine

Tez prawda. Tak tylko snuje przypuszczenia :-)

takie wyjaśnienie ma sens... całkiem możliwe, że to scena z początku pobytu na arenie

ocenił(a) film na 8
Molly_06

Jestem pod wielkim wrażeniem ! WPO będzie epickie, chyba wszyscy się zgodzą, że na pewno lepsze niż pierwsza ekranizacja. Jeśli cały film będzie taki jak zwiastun, to chyba zemdleję w kinie z emocji ! :3

ocenił(a) film na 8
Nivisable

Spokojne, bo nic nie wiadomo. Tak samo było z HP i Książe Półkrwi zwiastuny zaje****e a film nudny takie romansidło, aż mi sie ich zal zrobiło, bo książka miał na celu poznać nas przeszłością Voldemorta, a w filmie raczej poznać nas z miłością Harrego i Ginny. Ale mysle ze film bedzie na maxa ::D

ocenił(a) film na 10
filmowy_laufer

Zapowiada sie niesamowicie!!! same zapowiedzi są lepsze od całej 1 części ;) juz niedługo, nie moge sie wprost doczekac!!!

ocenił(a) film na 9
sisterstar

swietnie sie zapowiada, cos mi sie zdaje, ze to bedzie bardzo dobra ekranizacja:)

cynaminek

Zwiastun porywający! Niesamowity klimat, Katniss wygląda fantastycznie zarówno w ognistej kreacji jak również sportowym upiętym stroju, to ile jeszcze do premiery?

użytkownik usunięty
Mariusz_K_filmaniak

Chyba 23 dni, słabo się orientuję :-) Ale fakt, po zwiastunie zapowiada się świetnie :-)

ocenił(a) film na 9
Mariusz_K_filmaniak

chyba 22 dni:)

cynaminek

Dokładnie 20 dni i 11 godzin :-p

ocenił(a) film na 8
Molly_06

Pytanie kto będzie oglądał już film po angielsku przed premierą Polską ?

ocenił(a) film na 9
tloq99

ja czekam na polska premiere:)

ocenił(a) film na 9
Molly_06

Jest już też tracklista:
http://thgaustralia.com/2013/10/31/catching-fire-official-score-tracklisting-rev ealed/