Finnick jest jedną z lepszych postaci w serii, uwielbiam jego poczucie humoru i charakter. I nie chodzi mi tutaj o "podrywacza"... Moim zdaniem, ktoś, kto przeczytał tylko 1 lub nawet 1 i 2 część, niech się lepiej nie wypowiada, bo jego "wnioski" są trochę żałosne. (Odnosi się do całego forum, a nie konkretnej osoby)
Przeczytałem całą trylogię i nie rozumiem dlaczego napisano w odpowiedzi na mój post - "wnioski są trochę żałosne" ?
Każdy ma mozliwośc się wypowiedziec i ma do tego prawo nawet jeśli się z tym nie zgadzamy !
Dlatego to ciebie nie dotyczy, przecież napisałam, że odnosi się do całego forum, a nie do konkretnej osoby. ;) Sorki, pomyliło mi się i odpowiedziałam na twój post, mój błąd.
Czytałam tylko 1 część na razie, więc nie jestem w temacie :) Czy mógłby ktoś mi powiedzieć kim jest FINNICK?? będę wdzięczna za krótki opis postaci :) Zamierzam przeczytać zanim nakręcą drugą część...
Finnick jest zwycięzcą igrzysk śmierci które odbyły się 10 lat temu, ma 24 lata, pochodzi z 4 dystryktu i straszny z niego podrywacz. ; ) Nie jestem w stanie powiedzieć ci więcej bo jestem dopiero w połowie drugiej części. : )
Jak dla mnie Lerman nie pasuje do tej roli (chociaż go naprawdę lubię).
Finnick powinien być blondynem z niebieskimi oczkami :) (przynajmniej tak sobie go wyobrażałam)
@zgadnij_kto Dodatkowo Finnick to (jak to słusznie zauważyła moja koleżanka) nad morki bóg sexu :D
Mimo, że w książce dokładnie jest opisane, że był to ciemnowłosy, zielonooki przystojniak, to ja też go sobie wyobrażałam jako niebieskookiego blondyna :D Pewnie dlatego, że mój ideał urody męskiej to niebieskooki blondyn (coś a'la Veli Matti Lindstroem [skoczek narciarski] albo Jensen Ackles) :D
Czyli tak naprawdę do końca nieokreślony kolor, bo odcieni morza jest mnóstwo, np. morze martwe jest zielone, morze karaibskie jest zielono-błękitne, morze śródziemne jest takie bardziej szafirowe... I tak można wymieniać i wymieniać... Nie jestem pewna na 100%, bo książkę czytałam dobrych parę miesięcy temu, ale wydaje mi się, że gdzieś tam pada, że są one zielone (oczywiście odcień morski zielony, a nie np. koloru trawy czy liści wiosną)
"W blasku księżyca widzę zielone oczy Finnicka, równie wyraźne jak w dzień, a w dodatku dziwnie błyszczą, zupełnie jak u kota". W pierścieniu ognia, s. 276. Właśnie czytam, a że wcześniej tu zajrzałam i widziałam spór o oczy, to postanowiłam zacytować ; p.
O, i jeszcze jeden cytat, ku pamięci: "Księżycowy blask księżyca migocze na jasnobrązowych włosach Finnicka (...)".
Prawdę powiedziawszy, gdyby nie wasze komentarze, pewnie nie przywiązałabym zbyt wielkiej uwagi do tych opisów (pomimo, że bardzo ładnie brzmią) i wyobrażała go sobie jako opalonego, blond Alexa Pettyfer. Z wcześniejszych opisów w 2. tomie wytworzył mi się w głowie taki wizerunek, młodego boga świetnie prezentującego się w połowicznym negliżu ; ).
W ogóle sory - "Księżycowy blask migocze..." itd, to "księżyca" mi się wdarło przypadkiem. Całe szczęście, bo już przez chwilę zwątpiłam czy autorka/tłumacze popełnili taką głupotę, ale nie, to tylko ja ; D.
Finnick <3 kocham go ;// nie mogło do mnie dojść, że go wtedy zostawili. wszystko tak szybko się działo. Jak przeczytałam, że Anie miała z nim dziecko to się pobeczałam :D ;//
Przed takimi postami pisz ''SPOJLER'' bo nie każdy czytał całą serię i przez takie posty traci przyjemność zaskoczenia. Nie piszę tego w moim imieniu bo czytałam 2 razy tę serię, ale inni niekoniecznie.
Nie... On mi tu nie pasuje. Finnick to mój ulubiony bohater, więc jeśli zepsują go nieodpowiednim aktorem, to zbojkotuję film
teraz sobie pomyślałam, że na Finnicka nadawałby się Nicholas Hoult ( http://www.filmweb.pl/person/Nicholas+Hoult-57064 ). Przynajmniej wg mnie... :)
acha. i jeszcze jeden pomysł na Finnicka :D Andrew Garfield http://www.filmweb.pl/person/Andrew+Garfield-502217#
w roli Finnicka mi osobiscie widzia sie Ryan Gosling, Ryan Reynolds, Jake Gyllenhaal lub Charlie Hunnam ..oni sa troszke starsi, lae mysle, ze z Finnicka spokojnie mogli by zrobic 27 lub 28 letniego pana ;) tak samo jak Katniss Everdeen...ma niby 16 lat a gra ja aktorka ktora jest po 20stce
Miałam właśnie napisać Andrew Garfielda:) Oglądając ostatnio drugi raz "Never let me go" nie mogłam oderwać od niego oczu, utalentowany i jakoś wzbudza sympatię - naprawdę nadałby się idealnie. Ale chyba nie ma szans:(
Wsumie macie racje ze troche za mlody ale mi pasowal bo ma takie piekne niebieskie oczy i wlosy pasuja do Finnicka xD
Skoro w Hollywood mogą ludzi odmładzać w filmie to Lerman'a mogli by hmy... postarzeć? Ale nie, Logan z całym szacunkiem jest cudny, oczka wspaniałe ale nie Finnick niee... Ja osobiście brałabym pod uwagę Alex'a Pettyfer ( tak sobie wyobrażałam Finnicka ) Ewentualnie Andrew Garfield.
jak dla mnie Logan pasuje, ale jest trochę za młody. mam nadzieję że nie będzie to Alex Pettyfer. Wolałabym Andrew Garfielda. :3