Byłam na tym wczoraj w kinie, i jestem bardzo zadowolona. Właśnie tak wyobrażam sobie wszystko - od wyglądu bohaterów, przez wygląd samej areny po fabułę, wszystko zostało idealnie dopracowane, w najdrobniejszych szczegółach. Nawet rola Finnicka Odaira została według mnie świetnie zagrana, tak sobie go wyobrażałam. Ten film na pewno dorównuje jedynce, a może nawet przewyższa. Dżungla również została świetnie zrobiona. Ogólnie cud, miód i orzeszki ;) po prostu kocham tą trylogię - zarówno książkę jak i film. Zastanawiam się nawet, czy nie iść drugi raz :D w każdym razie super. Tak właśnie powinno robić się filmy na podstawie książek.
Ja tak samo :D szkoda że tylko jeszcze będzie trzecia część, a nie z trzy co najmniej... ale dobrze i tak, że jeszcze jakieś będą :P
Mam nadzieje że premiera w Polsce bedzie w 2014 na pewno a nie na początku 2015. Nie mogę się doczekać. ! Strasznie !! Mam nadzieje że bedzie dużo wątków pokazanych w filmie z miłością Peety i Katniss :) W jedynce było na kończu ale w dwujce było wiele więcej. Mam nadzieje że ten czas szybko zleci :) Jestem ciekawa jak to bedzie wszystko ukazane :)
Oj, mam nadzieję że będzie tak samo dobrze wyreżyserowane :P i że wszyscy bohaterzy będą tacy sami... i jak najszybciej... :D
Co do trzeciej części czyli Kosogłosa jest informacja że będą nagrywać w Paryżu i Berlinie :p
Na pewno została podzielona na 2 części i wstępna premiera Kosogłosa part 1 będzie gdzie około 21 listopada 2014
No i jeszcze nie wiem czy widziałaś ale jest już kilka zdjęć z planu : (usuń spację)
h ttp ://hungergames .p l/gallery/thumbn ails.php?album =2631
h ttp ://hungergames .p l/gallery/thumbn ails.php?album =2619
Ten pierwszy link nic mi nie wyświetliło a pousuwałam spacje. W tym drugim były zd Katniss z łukiem na jakiejś łące.
Nie wiem mi ten pierwszy link też działa, no są to zdjęcia z planu kosogłosa, w pierwszym linku Katniss jest w 13 dystrykcie z Galem , a w tym drugim pewnie z polowania jakieś . Już nie moge doczekać się filmu :D
Nom, nie wiecie co będzie na początku działo się z Peeta bo pod koniec drugiej części filmu go porwali.?
Teraz to przeważnie ostatnie części jakiś trylogii tudzież innych filmów opartych na wielotomowych książkach są dzielone na dwie części. W sumie to nawet dobrze, bo my mamy co oglądać, a oni czerpią z tego kasę i wszyscy zadowoleni. :p
Przydałoby się jeszcze troszkę czasu, żeby te książki przeczytać. :) Chociaż z drugiej strony jeśli będą one tak ciekawe jak inni mówią to czas sam się znajdzie. :p
Zobaczę, jak będą u mnie w biblotecę to wypożyczę sobie na przerwę świąteczną . A jak nie będzie to kupię. Bo i tak chciałam je zakupić sobie. Tylko nie wiem jak to w końcu jest bo jest niby wydanie z motywem filmowym w Media Rodzina, mam z tego wydawnictwa "Opowieści z Narnii" trzy ekranizowane części i są w środku fotosy z filmu i nie wiem właśnie czy w tych książkach z tego samego wydawnictwa też będą.
mam 1. czesc z okladka filmowa (zadnych zdjec czy obrazkow w niej nie ma), jesli zdecydujesz sie na zakup to polecam poszukac w ksiegarniach internetowych, ostatnio rzucil mi sie w oczy zestaw 3 ksiazek za ok. 55 zl.