Czy książki są typowo dla 'nastolatek' lub dla pań? Film mi się nawet podobał, chciałem kupić trylogię ale wszędzie widzę recenzje i komentarze płci żeńskiej. To jakieś romansidło czy o co chodzi? Mowa oczywiście o książkach, jak w tytule. Intryguje również cena: 60 zł za 3 tomy z przesyłką, tymczasem dwa tomy Wiedźmina mam za 70 z przesyłką a Igrzyska sukces kinowy osiągnęły więc taka cena, hmmm...
Wiele osób patrzy na książki tylko i wylącznie od tej strony uczuciowej. Pewnie dlatego trylogia ma tak wiele fanek płci żeńskiej. Jednak jeśli wczujesz się w książki i spojrzysz nieco głębiej, a nie tylko prze pryzmat romansu dostrzeżesz, że autorka chce zwrocić uwagę na coś zupełnie innego. Na mnie ksiazki zrobiły ogromne wrażenie, ukazują coś czego nie znajdziesz w filmie. Zachęcam do lektury : >
A ja Ci polecam książki. To nie jest typowe romansidło. Książki skupiają również na buncie i walce z Kapitolem...
Nie jest typowe ale jednak? Zresztą zamierzam kupić, to się przekonam. Dzięki za odpowiedzi : )
Zależy od tego ile masz lat ale jeżeli lubisz Wiedźmina to Igrzyska Śmierci raczej Ci się nie spodobają. Według mnie to jednak literatura dla nastolatków, i to nie o tematykę tutaj chodzi ale o styl wypowiedzi. Zdecydowanie lepsze od Zmierzchu (tutaj nie doczytałam nawet do połowy pierwszej części...)ale jednak nadal skierowane do młodszej części czytelników. Według mnie lepiej nie kupować od razu całego kompletu, przeczytaj pierwszą a potem zdecydujesz....
ja po pierwszej miałam dość ;)