Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia

The Hunger Games: Catching Fire
2013
7,3 296 tys. ocen
7,3 10 1 295650
6,5 46 krytyków
Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia
powrót do forum filmu Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia

..miała Katniss? Nie wymagam od przygodówek maksymaalnego realizmu, ale jakieś minimum by
sie przydało. Walcząc z przeciwnikami - w tym z pawianami - Katniss strzela po kilkanaście razy, a
strzał w kołczanie nie ubywa. Po upadku z obracającej sie wyspy ma tylko 3 strzały. Za chwilę - 7.
Nie zauważyłem, żeby wszędzie były poukrywane zasobniki ze strzałami. Kantiss nie zawaraca też
sobie głowy, żeby indiańskim zwyczajem zbierać strzały wystrzelone (gdy to tylko możliwe). Czy
komuś jeszcze przeszkadza ta "nieskończoność strzał" bohaterki 12 dystryktu?

ocenił(a) film na 6
silentviper

Też zwróciłam na to uwagę, podczas seansu! Rozumiem, że między danymi pojedynkami, mogła wystrugać sobie strzały, lub jeśli byly metalowe pozyskać je w jakiś sposób (np. z tej wysepki), ale dziwi mnie ich nieskończoność w trakcie trwania jednej walki... Cóż... :)

ocenił(a) film na 10
justinnes

Ona wyciągała strzały z zabitych obiektów po walce :P

Domcia20

Czyżby? Na pewno nie z zabitych małp, bo zdecydowanie nie miała na to czasu, a strzeliła dobrych kilkanaście razy. No ale Jennifer to zdolna dziewczyna, potrafi nawet zadzwonić z iPoda (w filmie "Dom na końcu ulicy").

ocenił(a) film na 8
silentviper

Czytałem książkę i tam było trochę to bardziej wyjaśnione miała 10 strzał w kołczanie (miała dwa kołczany) I gdy pozabijali małpy Katniss zajęła się dziewczyną która umierała. A tym czasem Finnick poszedł jej (strzały) pozbierać. Mam nadzieję że trochę pomogłem ;)

ocenił(a) film na 6
tloq99

Najwidoczniej reżyser zapomniał o takich "drobnych" szczegółach, które uczyniłyby film nieco bardziej logicznym... ":)

silentviper

Tak samo jest z Legolasem i jego niekończącymi się strzałami - film byłby nudny a strzały to ich atrybuty.

panienka_2

Filmy w których pojawia się postać Legolasa są filmami fantasy, a tam aspekt niekończących się strzał traktuje się z dużym przymrużeniem oka. Co innego w filmie bardziej realistycznym jakim są "Igrzyska". Tu niekończące się strzały mogą być błędem dość rażącym.

KUNOvonLICHTENSTEIN

A czym jest ten film? Dramatem? Filmem historycznym? To,że nie widnieje pod nim dopisek 'fantasy' nie czyni go filmem realistycznym. Tam również dzieją się rzeczy nie występujące w życiu codziennym. Film to urywek książki,brak w nim opisu scen,w których możemy stwierdzić co Katniss robi w poszczególnych scenach. Nie jest to więc rażący błąd a czepianie się :)

panienka_2

Dla ludzi nie znających książki to może być czepianie się, a dla niezaznajomionych z lekturą to może być błąd.

ocenił(a) film na 10
silentviper

W książce było o tym, ze zabrała z rogu dwa pełne kołczany, a do tego jak małpy uciekły to Finnick wrócił się by pozbierać strzały. Widocznie reżyser postanowił pominąć taki szczegół, może miał nadzieję, że nikt się nie zorientuje.