Jak myślicie ile może tym razem zarobić film. Poprzednia część przyniosła około 680 milionów dolarów. Według mnie zyski mogą być tym razem jeszcze większe, ale czy uda się dobić do 1 miliarda? Patrząc po trailerach i tle fabularnym myślę że jest to możliwe.
Dużo osób nie czyta książek tylko ogranicza się do oglądania filmów. Spora część osób nie była zadowolona z pierwszej części więc mogą zniechęcić się do drugiej,bo uznają,że nie czeka ich nic nowego tylko fabuła z poprzedniego filmu. Z drugiej strony film przyczynił się do tego,iż więcej ludzi sięgnęło po powieść dlatego film ma duże szanse na zarobienie więcej niż ostatnio,zwłaszcza,że zwiastun robi swoje,bo jest genialny. Chciałabym aby przekroczył próg 1mld,gdyż podobno ma być też w 3D,ale nic więcej o ty nie wiem.
Ja obstawiam około miliarda. Film jest drugim najbardziej wyczekiwanym filmem roku, zaraz po Hobbicie.
Moim zdaniem do Miliarda nie dobije bo mimo ogromnej popularności w USA to na swiatowych rynkach dużo traci w stosunku do takich produkcji jak np. Iron Man
Do miliarda może nie dobije,ale ma duże szanse na to by chociaż zbliżyć się trochę do 1mld chociaż i tak byłoby to dużym zaskoczeniem