mam do Was prosbe,pierwsza czesc mi sie nie podobala,czy dwojka to jest to samo czy raczej cos innego?
No jeszcze nie. Ale przypuszczam aby spadla ponizej 7.5. Oceniam ze ocena bedzie gdzies kolo 7.8 gdy sie ustabilizuje
Dwojka jest lepiej dopracowana :) ,pod kazdym wzgledem. Tutaj widac, ze sie postarali.
Skoro spodobała ci się jedynka, to w dwójce się po prostu zakochasz... Iść, iść i jeszcze raz: iść :)
ale sek w tym ze jedynka mnie bardzo rozczarowala i wogole mi sie nie podobala! musiales zle przeczytac;)
A czytałeś/aś książki? Jeśli nie podoba Ci się konwencja antyutopii, a pierwsza część niezbyt Ci spasowała, to mała szansa, że z drugą tak będzie. Chyba, że pójdziesz po to, by się rozerwać :) - w dwójce o wiele więcej dzieje się na ekranie :D.
Nie zgodzę się. Czytałem wszystkie części "HG" i film (I część) mnie bardzo rozczarował. Z dwójką było zupełnie inaczej. Moim zdaniem "Catching Fire" jest dużo lepiej zekranizowane pod każdym (ew. prawie każdym) względem.
Ze mną również tak było :) - pierwsza część rokowała dobrze, oglądało się bez fajerwerków, całkowicie neutralnie. No, były może dwie sceny, gdzie się naprawdę wczułam i uroniłam łzę, ale to wszystko. Zero wypieków na twarzy, czy szoku na niej wymalowanego.
Ciekawa jestem 3. odsłony :D.
Mi się jedynka w ogóle nie podobała, po pierwszym seansie, który ledwo przetrwałem, dałem 4. Pomiędzy jedynką, a dwójką polubiłem Lawrence za jej występ w Poradniku pozytywnego myślenia i dla niej wybrałem się do kina na Igrzyska 2. Niebo a ziemia, różnica jest bardzo widoczna na plus dla drugiej części. Widać, że się wszyscy przyłożyli no i w przeciwieństwie do jedynki, czy jakichś sag o świecących wampirach (które zresztą nawet lubię) tutaj jest oskarowa obsada :)
Mnie również nie podobała się pierwsza cześć, ale druga jest na prawdę o wiele lepsza pod wieloma względami- fabuły, reżyserii, efektów specjalnych... Można by wymieniać. Jedyne, co mi się nie podobało, to zbyt rozwleczony watek miłosny, ale co kto lubi :) Wydaję mi się, że każdy w tym filmie może znaleźć coś dla siebie. Nie jest to może świetna produkcja i ocena na tym (i innych) portalach na razie jest zawyżona, ale mimo to polecam.
wow jaki odzew,to juz napewno musze isc i dam Wam znac ci i jak po obejrzeniu:)bo druga opcja bylo last vegas;)