Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia

The Hunger Games: Catching Fire
2013
7,3 296 tys. ocen
7,3 10 1 295650
6,5 46 krytyków
Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia
powrót do forum filmu Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia

mam do Was prosbe,pierwsza czesc mi sie nie podobala,czy dwojka to jest to samo czy raczej cos innego?

użytkownik usunięty
kinofankrk

Film już oceniło 27 000 ludzi, więc myślę ze możesz zdecydować po ocenie.

ocenił(a) film na 6

Ocena ciągle się nie ustabilizowała;)

użytkownik usunięty
Dealric

No jeszcze nie. Ale przypuszczam aby spadla ponizej 7.5. Oceniam ze ocena bedzie gdzies kolo 7.8 gdy sie ustabilizuje

dzieki.pytam bo jedynka naprawde mnie bardzo rozczarowala a ocena tez byla wysoka

użytkownik usunięty
kinofankrk

Dwojka jest lepiej dopracowana :) ,pod kazdym wzgledem. Tutaj widac, ze sie postarali.

kinofankrk

Skoro spodobała ci się jedynka, to w dwójce się po prostu zakochasz... Iść, iść i jeszcze raz: iść :)

i_love_it17

ale sek w tym ze jedynka mnie bardzo rozczarowala i wogole mi sie nie podobala! musiales zle przeczytac;)

ocenił(a) film na 10
kinofankrk

A czytałeś/aś książki? Jeśli nie podoba Ci się konwencja antyutopii, a pierwsza część niezbyt Ci spasowała, to mała szansa, że z drugą tak będzie. Chyba, że pójdziesz po to, by się rozerwać :) - w dwójce o wiele więcej dzieje się na ekranie :D.

milenkamilenka

Nie zgodzę się. Czytałem wszystkie części "HG" i film (I część) mnie bardzo rozczarował. Z dwójką było zupełnie inaczej. Moim zdaniem "Catching Fire" jest dużo lepiej zekranizowane pod każdym (ew. prawie każdym) względem.

ocenił(a) film na 10
Starkylo

Ze mną również tak było :) - pierwsza część rokowała dobrze, oglądało się bez fajerwerków, całkowicie neutralnie. No, były może dwie sceny, gdzie się naprawdę wczułam i uroniłam łzę, ale to wszystko. Zero wypieków na twarzy, czy szoku na niej wymalowanego.
Ciekawa jestem 3. odsłony :D.

milenkamilenka

nie czytalem,jestem facetem Milenko,milo mi:)

ocenił(a) film na 10
kinofankrk

Mi też :D

ocenił(a) film na 8
kinofankrk

Mi się jedynka tak samo nie podobała, 2 część o niebo lepsza ;) Idź!

Pattson

dzieki za rade.ide:)

ocenił(a) film na 4
kinofankrk

nie idż, tragedia nie film;/

ocenił(a) film na 8
kinofankrk

Mi się jedynka w ogóle nie podobała, po pierwszym seansie, który ledwo przetrwałem, dałem 4. Pomiędzy jedynką, a dwójką polubiłem Lawrence za jej występ w Poradniku pozytywnego myślenia i dla niej wybrałem się do kina na Igrzyska 2. Niebo a ziemia, różnica jest bardzo widoczna na plus dla drugiej części. Widać, że się wszyscy przyłożyli no i w przeciwieństwie do jedynki, czy jakichś sag o świecących wampirach (które zresztą nawet lubię) tutaj jest oskarowa obsada :)

ocenił(a) film na 10
kinofankrk

Dwójka jest zdecydowanie lepsza :) - wybierz się.

ocenił(a) film na 6
kinofankrk

Mnie również nie podobała się pierwsza cześć, ale druga jest na prawdę o wiele lepsza pod wieloma względami- fabuły, reżyserii, efektów specjalnych... Można by wymieniać. Jedyne, co mi się nie podobało, to zbyt rozwleczony watek miłosny, ale co kto lubi :) Wydaję mi się, że każdy w tym filmie może znaleźć coś dla siebie. Nie jest to może świetna produkcja i ocena na tym (i innych) portalach na razie jest zawyżona, ale mimo to polecam.

ocenił(a) film na 10
kinofankrk

idź jak najbardziej

ocenił(a) film na 8
kinofankrk

idź, idź, nie pożałujesz. :)

EverybodyLoveBooks

wow jaki odzew,to juz napewno musze isc i dam Wam znac ci i jak po obejrzeniu:)bo druga opcja bylo last vegas;)

EverybodyLoveBooks

bardzo mi milo....a czym sobie zasluzylem na zaproszenie?:)

kinofankrk

ja dzis byłam i jestem pod ogromnym wrażeniem, arcydzieło i o niebo lepszy od jedynki ;D polecam idź a nie pożałujesz, pozdrawiam.