Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia

The Hunger Games: Catching Fire
2013
7,3 296 tys. ocen
7,3 10 1 295655
6,5 46 krytyków
Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia
powrót do forum filmu Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia

Po obejrzeniu filmu stwierdzam że nie do końca podoba mi się postać peeta ze względu na swoją ciapowatość. Według mnie powinien być rodzajem "wojownika",który chroni Katniss (w niebezpiecznych sytuacjach), ze względu na swą miłość do niej .Natomiast w filmie jest ukazany jako niepotrzebny gracz,który przeszkadza Katniss ! Co o tym sądzicie i jakie cechy byście zmienili w nim ?

ocenił(a) film na 10
kuchario

Ale w książce też jest opisany jako taki ciapa co piecze chlebek, troszkę bardziej wyobrażałem sobie go jako dobrze zbudowanego blondyna, który chroni Katniss, ale Josh dobrze zagrał prawie tak sobie wyobrażałem Peete

ocenił(a) film na 10
tytan5017

Nie wiem jak ciebie ale mnie to trochę denerwowało . Szkoda że nie jest upodobniony do wojownika,który z miłości poświęciłby się/uchroniłby Katniss :) To byłoby fajne zakończenie ,wtedy film jak i książka byłaby jeszcze lepsza ; )

ocenił(a) film na 8
kuchario

Josh idealnie oddał Peetę, udowodnił po raz kolejny, że jest świetnym aktorem. To jeden z niewielu przypadków, w których interpretacja aktora jest tak bliska moim wyobrażeniom (oprócz Lawrence w roli Katniss i paru innych przykładów z innych filmów).

Bo Peeta właśnie taki był, wcale nie jakiś ociekający nie wiadomo jakim testosteronem, silny, ale jednocześnie "ciapowaty", jak niektórzy to określają; wrażliwy - jego słabym punktem była Katniss, jednocześnie stanowiąca jego siłę. Bardzo bliska mojemu sercu postać ;)

ocenił(a) film na 10
buszasz

Zgadzam sie że Josh idealnie oddal Peetę . Jednakże, ta jego siła o której Katniss mówiła : nie bylo widać tego w filmie ! Obejrzałem 1 jak i 2 Igrzysk i teraz mam do was pytanie . Czy po obejrzeniu 2 części warto przeczytać książkę od początku do samego Kosogłosa ?

ocenił(a) film na 9
kuchario

zdecydowanie tak

ocenił(a) film na 10
mariuszj1939

Właśnie zastanawiam się nad kupnem. Czytając różne opinie/komentarze do końca nie wiem czy je zakupić. Może pomożecie mi i powiecie co w książce jest czego nie ma w filmie ?

ocenił(a) film na 9
kuchario

Film jest baaardzo wierny książce. Większych różnic praktycznie nie ma

ocenił(a) film na 10
Matiz96

To dlaczego ludzie tak się podniecaja że książka bije film o głowę ? ; p

użytkownik usunięty
kuchario

Bo bije? Po kazdym rozdziale ksiazki byl wielki zaskok, co nie przeczy ze film jest swietnie zekranizowany i wierny ksiazce

ocenił(a) film na 8
kuchario

Książka posiada rozdziały, to jedna z tych książek których szkoda przeczytać w jeden dzień, ponieważ na następny nie zostanie;) książka jest prowadzona w pierwszej osobie, od strony Katniss jej uczuć i przemyśleń, podążamy jej śladamy w 100%, nie jak w filmie. Polecam książkę w 100%, zajęty cały tydzień gwarantowany + kolejne 2 tyg na dojście do siebie( tkz kac książkowy;))

ocenił(a) film na 8
kuchario

Polecam czytać od pierwszej części, przynajmniej tam jest wyjaśniona koncepcja historii Panem oraz inne wątki, chocby wątek o awoksach, smutny.

ocenił(a) film na 10
filmowy_laufer

Raczej zakupię trylogie :) Film bardzo mi się spodobał mam nadzieje że z książką będzie to samo. Pozdrawiam;))

ocenił(a) film na 8
kuchario

Heh, jeśli film Ci spodobał to książka jeszcze bardziej. miłego czytania ;)

ocenił(a) film na 8
kuchario

na allegro dorwalem trylogie za ok 42zł, + przesyłka.
Chyba, że jest ktoś z poznania to chętnie swoje książki pożyczę;)

ocenił(a) film na 8
kuchario

Ksiązka jest wspaniała, zagłębia się jednak bardziej w szczegóły niz film, ale to raczej oczywiste. Ksiązka dogłębnie wyjaśnia skomplikowane wątki, relacje panujące miedzy bohaterami, nadaje jakiejs głębi tej historii.

ocenił(a) film na 8
kuchario

No właśnie, o to chodzi :P Gale jest waleczny, męski, silny, ach, ideał! ale nie to jest najważniejsze. Peeta jest trochę gamoniem, bo ciągle go trzeba ratować, ale ma serce, jest wrażliwy, kocha, nie jest za rewolucją, ale za pokojowym rozwiązaniem konfliktów. Jedyny w swoim rodzaju ;) I umie piec.

ocenił(a) film na 8
Riiko

I za to go kochamy. <3

ocenił(a) film na 10
Riiko

Właśnie umie piec :D Więc panie lubią facetów co umieją piec, gotować heheheh Gale'a to już inna historia dla mnie to cham i prostak

tytan5017

A co to za odciążenie dla kobiety, kiedy nie musi gotować obiadów mężowi i dzieciom!;))

ocenił(a) film na 10
exley

Nom bardzo duże :p