Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia

The Hunger Games: Catching Fire
2013
7,3 296 tys. ocen
7,3 10 1 295624
6,5 46 krytyków
Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia
powrót do forum filmu Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia

Ja byłam wręcz roztrzęsiona. Nie miałam wcześniej styczności z drugą częścią w formie książki. Więc wszystko było dla
mnie nowością. Jednak również uważam , że film się dłużył i przeciągał. W kinie spojrzałam na zegarek - a tu już 2/3 filmu
minęło a oni jeszcze nie są na arenie ( wiedziałam że tam trafią). Pod koniec , wszystko działo się bardzo szybko. Plan z
drutem , Katniss przy drzewie ( celująca w Finnika ) , pomysł , strzał , rozwalona arena.... Później sterowiec i - ukazanie się
Heymicha , i prawda o całych igrzyskach. Za dużo było tego dla mnie jak na raz. Emocje się we mnie burzyły , próbowałam
go "rozkminić" Film uważam za rewelacyjny ale dopiero po jakimś czasie doszłam o co chodziło w końcówce. Musiałam
przeczytać zakończenie " W pierścieniu ognia" , szukałam recenzji , tematów. Dlatego być może dałam u 9 - za to że
siedzi w mojej głowie do dziś.

Jeszcze jedną sprawą jest zdanie : "Pamiętaj , kto jest prawdziwym wrogiem".
Może trochę wolno "kumam" ale dopiero 2 miesiące po obejrzeniu filmu go zrozumiałam xd

A jakie były wasze odczucia ?

( przepraszam za błędy w imionach )

ocenił(a) film na 8
PerfectSmile

Film mija bardzo szybko, bo jest dynamika. A skoro spojrzałaś pierwszy raz na zegarek i już minęło 2/3 filmu to chyba dobrze, bo się nie nudziłaś :) Wszystko jest ok, bo arena nie jest głównym punktem tego filmu. Ale też musiałem 2 razy obejrzeć,bo za pierwszym razem jakoś za szybko aż mi zleciało. Za 2 razem zauważyłem parę rzeczy,które przeoczyłem oglądając 1 raz więc uważam, że film jest świetny. Aczkolwiek to tylko subiektywna ocena, nie wszystkim się musi podobać:)

Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 7
PerfectSmile

Kto jest prawdziwym wrogiem? Snow i cała ta trzoda chlewna co rzyga z przejedzenia, podczas gdy w dystryktach walczą o żywność. To oni terroryzują tych, co pracują na ich utrzymanie.
Nawiasem mówiąc, można tę sytuację porównać do Polski :D

ocenił(a) film na 8
MasterGuru

chyba do Ukrainy, choć tak właściwie do całego świata, do wielkich, którzy gardzą maluczkimi, a "show must go on"

a film? mega niespodzianka na plus i mocne 8/10 ode mnie

PerfectSmile

Film szybko minął, ja osobiście znałam fabułę, bo oglądałam go tuż po przeczytaniu książki.
Roztrzęsiona nie byłam, ale zdarza mi się to bardzo rzadko.
Roztrzęsiona byłam kończąc czytać "Kosogłosa".