Według mnie Jennifer pasuje idealnie do roli Katniss, a wy jak uważacie, macie jakieś swoje typy, widzielibyście kogoś
innego na jej miejscu? :-)
Ja po przeczytaniu książek bardzo dawno temu, jeszcze przed podjęciem decyzji o ekranizacji, miałam jakieś tam wyobrażenie Katniss. Nie pamiętam dokładnie, jak miała ona wyglądać, ale kiedy zobaczyłam Lawrence, byłam tak ogromnie rozczarowana i wkurzona, że stwierdziłam, że nie chcę tego filmu nawet widzieć na oczy :D To samo z resztą tyczyło się Peety. Ostatecznie jednak poszłam do kina i... mega pozytywne zaskoczenie:) teraz nie wyobrażam sobie nikogo innego na ich miejscu:)
Ja również nie potrafię sobie wyobrazić kogoś innego zamiast Jennifer biegającej z łukiem po lesie :D
A wy co myślicie o innych bohaterach? Aktorka grająca Prim bardzo irytuje mnie w drugiej części, w pierwszej jeszcze dawała radę. Effie i Haymitch - idealni. Szczególnie Effie. Natomiast chciałabym by Johannę Mason zagrała Emma Stone, tak jak to było kiedyś mówione.
Prim w wykonaniu tej aktorki też mnie nie przekonuje ale już Johannę nie zamieniłbym na inną. Effie i Haymitch super ale dlaczego Haymitch jest taki mało "upity".
Mało upity? a sceny jak Katniss daje mu bimber i mów coś tam, że jej nie lubi ale ma swoje zalety gdy stawia go przed nim. albo jak gale miał te rany i alkoholem mieli polać je a ten do kubka sobie nalał. Woody idealnie go zagrał,a poza tym to w drugiej był bardziej trzeźwy tak jak i w książce.
myślałem szczególnie o 1części - brakowało mi jego wejścia podczas dożynek gdy spadł pijany z podestu
Mnie Prim denerwowała już w książce, więc przeciętna aktorka nie naprawi tej małej niechęci do owej postaci. Generalnie pasują mi wszyscy, nie mam żadnych problemów z doborem obsady :D Chociaż Emma Stone jako Johanna to idealne wręcz wyobrażenie :3