Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia

The Hunger Games: Catching Fire
2013
7,3 296 tys. ocen
7,3 10 1 295638
6,5 46 krytyków
Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia
powrót do forum filmu Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia

NIe mogę przeboleć aktorów wybranych do tych ról. To są moje ulubione postacie w całej trylogii i
liczyłam, że zostaną wybrani aktorzy, którzy pasują do zagrania ich. A co Wy sądzicie(ci którzy czytali
książki, oczywiście)?

ocenił(a) film na 9
MarilynNorma

A dlaczego uważasz, że się nie nadają? Przecież premiery filmu jeszcze nie byłu, krytykować można po obejrzeniu :) A wizualnie nie jest źle, charakterystyka potrafi zdziałac cuda. Poza tym po zdjęciu, które wyszło z Finnickiem i Katniss jestem 3x na tak :D
http://www.myhungergames.com/first-official-look-at-catching-fire/catching-fire- finnick_810x506

ocenił(a) film na 10
Pecia15

Ok, dobra, tego zdjęcia nie widziałam :) Wiem, że jestem może zbyt sceptyczna, ale naprawdę nie lubię tego aktora :)

ocenił(a) film na 9
MarilynNorma

Mi właśnie idealnie pasują do tych ról. Johannę - właśnie tak sobie wyobrażałam. Co do Finnicka mam to samo zdanie - w przeciwnieństwie do Ciebie bardzo lubię Sama Claflina. ;) Myślę, że oboje wypadną świetnie. Jak będzie przekonamy się już niedługo.
Pozdrawiam.

cuksik10

Finnick luz, ale Johanne mogli wygrać inną :D

ocenił(a) film na 7
Dasiiek

Ja też prawdę mówiąc nie jestem zadowolona z doboru aktorki grającej Johannę, ale już niedługo przekonamy się co ztego wyniknie:) Nie mogę się doczekać:D

jagodka14

ja tez nie moge sie doczekac ;D.

ocenił(a) film na 8
MarilynNorma

Nie należy się co martwić, myślę że będziemy miło zaskoczeni. Dobrze, że aktor grający Finnick'a jest przystojny - jak w książce. A zdjęcie jego i Katniss z planu - genialne :)

MarilynNorma

Uwazam tak samo. Powinni wybrac kogos uznanego, kogos z nazwiskiem. Przeciez taki malo znany aktor, to on nie moze wiedziecj jak sie gra w filmach. Przeciez nie ma nazwiska! Ja widzialbym Brada Pitta i Angeline Jolie w tych rolach. Ewentualnie Robercik Patison i Karolak (charakteryzacja potrafi zdzialac cuda).

ocenił(a) film na 10
blizzarder

Co ty piszesz?

Knightfall

Ktory fragment mojej wypowiedzi jest dla Ciebie niejasny?

ocenił(a) film na 10
blizzarder

O Jezu, Ty mówiłeś poważnie... Na serio prawie 40-letnia Angelina według Ciebie nadawałaby się do zagrania nastoletniej Johanny? Albo 50 letni Brad Pitt... O o o, albo najlepsze: gruby Karolak z dziurą między zębami nadawałby się do zagrania Finnicka? HAHAHAHAHA

użytkownik usunięty
Knightfall

xD
Poniekąd się z tobą zgadzam. Ale muszę przyznać że aktorzyny do roli Finnicka i Johanny w ogóle nie pasują do tych ról...
Mam takie samo uczucie do tych aktorzyn co do np. Yatesa, którego jak spotkam na ulicy za***ie za to że roz****olił moją ulubioną książke z serii Harrego Pottera czyli Zakon Feniksa...

Nie, nie, zle mnie zrozumiales/as. Patison powinien zagrac Finnicka, a Karolak Johannę. To naprawdę bardzo wszechostronny i utalentowany aktor, rzekłbym - kompletny. Jeżeli Hoffman mógł zagrać Dorothy w Tootsie, to dlaczego Karolak miałby nie podołać roli nastoletniej Johanny? Ten aktor nadaje się do każdego filmu. Równie dobrze mógłby zagrać Adolfa Hitlera w Untergang jak i Harrego Pottera. Dlaczego do cholery ludzie go nie doceniają? Dlaczego nie dostrzegają jak cudownym jest człowiekiem? Oglądam co roku rozdanie Oscarów i łzy mi z oczu ciekną gdy widzę, że Tomek jest notorycznie pomijany w roli najlepszego aktora. Rola Tomka w Kac Wawie jest wiekopomnym dziełem, zupełnie jak Mona Lisa mistrza Leonardo. Ludzie go docenią, zrozumieją, że wyprzedził swoją epokę. Tak to już niestety jest, że wybitnych ludzi docenia się dopiero po śmierci.

blizzarder

w kategorii najlepszego aktora*

użytkownik usunięty
blizzarder

Ostatnie zdanie powinno się odnosić do Iana McKellena... A co do Karolaka mam nadzieję że to był sarkazm o_O

Knightfall

hahahah

MarilynNorma

Zgadzam się... Najbardziej nie mogę przeboleć, że to Garrett Hedlund nie dostał roli Finnicka. Po tym jak obejrzałam na YT parę fanowskich filmików, jestem przekonana, że byłby w tej roli idealny ;(

MarilynNorma

Niestety widziałam tego aktora tylko w Piratach, gdzie przez cały czas miał minę zbitego psa, jednak wizualnie wydaje się dosyć dobrze dobrany. Po obejrzeniu zdjęcia wysłanego przez koleżankę wyżej, może się okazać, że jest do tej roli idealny :)

ocenił(a) film na 9
MaggieSj

Dokładnie takie same mialam odczucia dopoki nie zobaczylam tego zdjecia :)

użytkownik usunięty
MarilynNorma

Ja bardziej Finnicka nie mogę przecierpieć od Johanny...
Jak mogli dać jakiegoś aktora, który w książce był przedstawiony jak Michał Anioł hę?
Johanna jakoś przejdzie, ale i też nie popisali się aktorką.

ocenił(a) film na 10
MarilynNorma

Johanne dosłownie tak sobie wyobrażałam. Finnick, nie jest zły. A poza tym, zobaczymy, jak obejrzymy :) Osobiście, nie mogę się doczekać. Pozdrawiam ;)

użytkownik usunięty
Malinowa_Mamba09

Za Finnicka jakiego byś dała aktora bo ja:
http://www.filmweb.pl/person/Max+Irons-633019#close

ocenił(a) film na 10

Szczerze? To nie wiem, kto by mi do niego pasował. Książkowy Finnick, jest strasznie oryginalny. Mam nadzieję, że ten kto go gra się sprawdzi. Bo bardzo polubiłam tą postać i chcę, żeby była zagrana jak najlepiej. Chyba, wyjdzie w praniu.

ocenił(a) film na 10

h ttp://ww w. youtube. com/watch?v=7mUjssn86h4 tu jest ten 2 filmik

użytkownik usunięty
BitchesLoveCake

Oks wielkie dzieki ;D

ocenił(a) film na 10
MarilynNorma

hmm na plakacie wygląda tak jakby on miał czarne oczy :/ a Finnick ma niebieskie..

MarilynNorma

Aktorka którą wybrali do roli Johanny moim zdaniem ok - ma jakiś taki wredny wyraz twarzy ( nie mówie że taka jest) a to już pól sukcesu tej postaci, jeszcze trochę sarkazmu, mnóstwo zadziorności, odrobina sprytu i Johanna gotowa. Co do Sama to pojęcia nie mam czemu kazali temu biedakowi malować włosy na blond. Nie wystarcza im że już Josha krzywdzą tym kolorem?? Jak by mu zostawili naturalny kolor włosów to fajniej kontrastowałby się na arenie z Peeta. Moim zdaniem Sam jak młody bóg nie wygląda, jest masa przystojniejszych aktorów ale tego jak wypadł w roli Finnicka nie oceniam do czasu obejrzenia filmu. Napewno plusem dla Sama jest to że z Jennifer i Joshem stworzą fajną grupę przy promocji filmu ( bo nie mam wątpliwości że zaangażują Sama do intensywnej promocji).

MarilynNorma

Johanna mogłaby być lepsz bo w książce jest słodka i mordercza. Dla mnie powinna być to jakaś sweetaśna blondyna.