Julianne Moore prawdopodobnie zagra Almę Coin, jest w trakcie rozmów z producentami. Ja
wyobrażałam ją sobie trochę inaczej ale w gruncie rzeczy pasuje.
Ja Coin wyobrażałam sobie zupełnie inaczej... Prawdę mówiąc bardzo przypadła mi do gustu wizja Judi Dench jako prezydent Trzynastki, którą ktoś zasugerował w którymś z wątków przy "Kosogłosie" ;) Ale nie czepiam się, niech zrobią po swojemu, może Julianne zaskoczy mnie pozytywnie. A może Coin zagra jeszcze ktoś inny? Przy obsadzaniu roli Finnicka też było dużo takich spekulacji.
Nie wiadomo jeszcze, ja też myślałam o Judi Dench, chociaż musieliby chyba trochę rozminąć się z książkową wersją, bo Coin miała proste długie włosy, a Judi w długich włosach, no nie wiem... Ale pasowała by. Chociaż jak się tak zastanawiam, to Moore jest ok. No ale poczekamy - zobaczymy ;)
bardziej niż książkowy wygląd bohaterki interesuje mnie czy dana aktorka potrafi grać - Moore uważam za bardzo dobrą aktorkę i wierzę że mogłaby stworzyć ciekawą kreację a co do wyglądu to wiadomo że zależy od charakteryzacji i wizji
Julianne Moore to dobry wybór chociaż istniało wg mnie jeszcze kilka innych opcji. Myślę, że nie mamy się czego obawiać :P
jedno jest pewne, jak bedzie Moore to gra aktorska jej bedzie na najwyzszym poziomie, aczkolwiek ja osobiscie sobie bardziej w tej roli wyobrazalem:
1. Sigourney Weaver
2. Susan Sarandon
lub
3. Jane Fonda