Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia

The Hunger Games: Catching Fire
2013
7,3 296 tys. ocen
7,3 10 1 295650
6,5 46 krytyków
Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia
powrót do forum filmu Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia

Koniec filmu

użytkownik usunięty

O co chodziło w ok. ostatnich 15 min., bo się trochę pogubiłem.

ocenił(a) film na 8

Okazało się ,że ćwierćwiecze poskromienia było z góry zaplanowane, namówili połowę trybutów do brania udziału w ich planie, aby uratować Katniss, która jest symbolem rewolucji
nie wiem czy o to ci chodziło:P

ocenił(a) film na 10

Gale mówi Katniss, że po tym , jak wysadziła arenę Kapitol zrównał jej dystrykt z ziemią, a poduszkowiec, który ją uratował leci do 13 Dystryktu

użytkownik usunięty
aro1124

A dlaczego Haymitch i Gale byli w tym poduszkowcu zanim ona się obudziła ?
A Peeta został gdzieś zabrany, ale gdzie i czemu ? Prosiłbym już tylko o to. Chyba pójdę drugi raz na jakiś seans bardzo wcześnie, albo późno, bo pójście w premierę na 17.30 było raczej złym pomysłem. Wiecie o co chodzi...

ocenił(a) film na 9

Haymitch i Gale byli w tym poduszkowcu, gdyż całe 75. Głodowe Igrzyska były z góry zaplanowane i owym poduszkowcem udają się do 13 dystryktu, by się ukryć.
Peeta został zabrany z areny do Kapitolu, gdyż został ranny i zabrała go ta "maszyna", która zbierała ciała wszystkich poległych trybutów. Nie jest to może do końca wyjaśnione w filmie, dokładniej opisane zdarzenia są oczywiście w książce. Zachęcam do lektury!

Peeta został zabrany przez prezydenta do Kapitolu i uwięziony,gdyż nie zdołali go uratować.
Haymitch i Gale byli w poduszkowcu,bo to był ich poduszkowiec i wszystko zaplanowali,całą misje ratunkową itd.

ocenił(a) film na 8
panienka_2

Gdy Katniss wysadziła arenę, zabrał ją poduszkowiec z 13 dystryktu. Tam okazuje sie ze to wszystko było planowane od lat. Gale był tam gdyż 12 dystrykt został zbombardowany, a on poprowadził ocalałych ludzi na ratunek. Peeta, johanna zostali zabrani przez kapitol, gdzię będą więzieni. Wytłumaczyłem jasno ?

filmowy_laufer

To chyba nie do mnie :P

ocenił(a) film na 8
panienka_2

Do kubcio5599 :)

Haymitch, Plutarch i inni dawni zwycięzcy, byli zaangażowani w podziemną organizację której celem było obalenie władzy kapitolu. Od początku mieli plan, żeby wyciągnąć Katniss z areny. Peeta trafił do Kapitolu, dlatego że nie udało im się go wyciągnąć razem z Kotną i Voltem. Najlepiej jeśli przeczytasz książkę, w filmie o prostu tego nie wyjaśnili.

użytkownik usunięty
derisive_mirage

Dzięki wszystkim za wyjaśnienie. A zatem już tylko czekać ten rok

ocenił(a) film na 10

Igrzyska nie były zaplanowane - przeciez cwiercwiecze poskromienia odbyłoby sie tak czy siak. Po prostu Plutarch wykorzystal igrzyska do wprowadzenia w zycie swego planu. Swoja drogą, jakby odbił Katniss, gdyby ta nie rozwaliła areny...?

ocenił(a) film na 9
obreb_2

Sądzę że mieli inny plan w którym główną postacią był Beetee - ilość bułek przekazywanych od sponsoró wskazywała czas akcji (ale tego nie było w filmie). Odbicie Katniss i tak miało się odbyć w tym określonym czasie - Plutarch zostawił Snow'a samego ...