Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia

The Hunger Games: Catching Fire
2013
7,3 296 tys. ocen
7,3 10 1 295650
6,5 46 krytyków
Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia
powrót do forum filmu Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia

Krótki filmik z treningu CF ;) http://catchingupdates.tumblr.com/post/63662215504/brand-new-extended-footage-of -the-tributes-in-the

Mam coraz lepsze przeczucie co do tego filmu ;) Co sądzicie o tym krótkim filmiku ?

Molly_06

jeśli chodzi tej filmik to Finnick jakoś mnie nie zachwyca..... Enobaria też nie....U Glossa i Brutusa czuć bezwzględność i BARDZO dobrze... Scena z Johanną jakaś taka nijaka.... za to Katniss nadrabia za resztę, bardzo fajna scena, miło się patrzy, lekko widowiskowo no i te hologramy są naprawdę fajne

ocenił(a) film na 9
julcia2805

Tak, hologramy są świetne. No, i jeszcze nie ma tak, że Katniss od razu strzela i doskonale trafia, są tam jakieś małe błędy, ludzkie błędy, które powinny być. Co do Finnicka.. Masz rację. Przy pierwszym oglądaniu skojarzył mi się z chłopcem, który chce się popisać...

Rose_Clementine

Finnick jakoś tak mało groźnie wymachuje tą bronią.... no nie rusza mnie to

julcia2805

Macie racje Katniss wyszła najlepiej Jennifer ma ,, to coś '' w oczach co sprawia, że chce się ją oglądać w takich akcjach .

ocenił(a) film na 9
buterfly

Zdecydowanie Katniss to 'badass", Jennifer jest po prostu wspaniała!

buterfly

Taaa, Jennifer jest znakomita ;P

ocenił(a) film na 7
julcia2805

Nie ukrywam, że Finnick i Annie to moje ulubione postacie w książce, dlatego, krótko mówiąc, nie będę zbytnio zadowolona, gdy aktorzy zepsują swoją rolę :/

ocenił(a) film na 6
Molly_06

Podobnie jak moich poprzedników, mnie również materiał nie zachwycił. Nie widać profesjonalizmu w "obsługiwaniu" poszczególnej broni u zawodników. Co do Lawrence, porusza się ona na tyle swobodnie, że rzeczywiście mogłabym pomyśleć, że łuku używa od zawsze... (; Cieszę się, że to właśnie ona została obsadzona w tej roli, zdecydowanie podnosi poziom filmu jako całości.
Mam nadzieję, że ekipie udało się zawrzeć jak najwięcej książkowych wątków przy takim czasie trwania. Trudno mi na razie osądzić po urywkach, ale byłabym bardzo zadowolona, gdyby podniesiono jakość efektów specjalnych, które w pierwszej części byłby momentami po prostu fatalne. Obawiam się również, że film będzie nastawiony na niższe grupy wiekowe i skierowany głównie do młodzieży, przez co ilość krwawych scen zostanie mocno zredukowana i co osłabi, przynajmniej jeśli chodzi o mnie, odbiór filmu.
Mimo wielu minusów, jakie zaobserwowałam w przypadku części pierwszej oraz patrząc na przedpremierowe materiały "W Pierścieniu Ognia", z niecierpliwością czekam na seans :) Mam nadzieję, że zmiana reżysera wyjdzie na lepsze!

carollah

według mnie ten bark profesjonalizmu spowodowany jest tym, że wszyscy oprócz Katniss wygrali igrzyska dosyć dawno temu, więc nie mieli okazji używać tych broni w walce, bo przecież do tej pory żyli sobie spokojnie. Jak dla mnie to dobre posunięcie twórców, że tak to ukazali, bo gdyby posługiwali się tymi broniami jak seryjni mordercy wyglądałoby to nienaturalnie ;)

mefi17

Ale przecież o to chodzi....że to nie są takie igrzyska jak zawsze, nie zmierzą się z bandą nastolatków tylko z doświadczonymi zabójcami - Przede wszystkim powinno być pokazane nie tyle perfekcyjne władanie bronią bo BEZWZGLĘDNOŚĆ a to wyczułam tylko u Brutusa no i może u Glossa.

SPOILER
A jak się możemy przekonać z dalszej historii zwycięstwo w igrzyskach wcale nie zapewniało spokojnego i dostatniego życia

julcia2805

No tak ale czy twoim zdaniem pierwszy lepszy wymachuje tak toporem jak Johanna (Jena) ? Bezwzględność lepiej wyczuwa sieu facetów szczególnie takich napakowanych. Ale prawda jest taka że po Igrzyskach z nikim nie walczą. Mogą mieć tylko psychiczny uraz.

dastan3000

Ale w scenie z Finnickiem ( o którą chodzi mi najbardziej) nie czuję nic, normalnie nic! Normalnie jakbym oglądała jakiegoś modela który stara się perfekcyjnie machnąć kijem. No zero emocji...jakichkolwiek

julcia2805

Widziałaś 3 sekundy z filmu...co chciałaś poczuć? :P
Nie przesadzajmy,będzie dobrze.

panienka_2

co chciałam poczuć? Np. to co widziałam na twarzy Brutusa - bezwzględność, Katniss - determinację i umiejętności, Johannę - lekkie szaleństwo a nie Finnick - model na wybiegu

julcia2805

Model na wybiegu? To chyba widziałaś jakiś materiał,którego nikt tu nie wrzucił...

carollah

Niestety mogą tak zrobić dlatego już teraz nie nastawiaj się na krwawą masakrę. To tylko trzydzieści kilka sekund. Nie oceniaj tak pochopnie ich umiejętności ;P

ocenił(a) film na 6
dastan3000

Na "krwawą masakrę" się nie nastawiam, ale mam nadzieję, że chociaż cześć tych drastyczniejszych scen zostanie pokazanych, choćby po to, aby wzmocnić ich odbiór. Jak już wyżej napisałam, urywki dają nam tylko względny obraz całości, więc trudno jest cokolwiek ocenić. Na razie po tych 30 sekundach wyczuwam niedosyt, zwłaszcza patrząc na Clafinna, odgrywającego Finnicka... ;>

carollah

Ja tak samo :( Nie popisał się umiejętnościami na tej scenie :)

użytkownik usunięty
Molly_06

Jak dla mnie świetne. Choć po pierwszej części (w moich oczach słabizna totalna) wszystko moge uznac za świetne, byle było lepsze niż w "Igrzyskach..."

użytkownik usunięty
Molly_06

Ja już chce do kina, a tu jeszcze 40 dni ;/
Co do ukazania treningu - widać, wizja reżysera się super sprawdziła z tymi hologramami!

Molly_06

Te scenki są mega!!! Finnick mnie jakoś w ogóle nie zachwycił Ale Gloss, Brutus i Johanna rozwalili system! Johanna wygląda jak psychopatka której topór ma zaraz wylecieć z rąk. Enobaria lepiej od Finnicka ale mega szału nie ma. A Katniss? Bije wszystkich na głowę jej zwinność, i szybkość robią swoje. No i ten czujny wzrok ^^

ocenił(a) film na 9
dastan3000

Ee ludzie to tylko 40 sekund materiału i to w dodatku ćwiczenia:D Może Finnick nie zaskoczył, ale ja myślę, że się jeszcze popisze ;) A jak nie to i tak go zapamiętamy po scenie ratowaniem życia Peecie :D

ocenił(a) film na 8
Pecia15

No własnie my zobaczyl;ismy ćwiczenia, a nie scene z areny ;)

ocenił(a) film na 6
Molly_06

Super filmik! Może Finnick faktycznie nie robi wrażenia, ale uważam, że to dopiero początek... ;)