Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia

The Hunger Games: Catching Fire
2013
7,3 296 tys. ocen
7,3 10 1 295624
6,5 46 krytyków
Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia
powrót do forum filmu Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia

Na DVD

ocenił(a) film na 8

Zna ktoś datę kiedy wychodzi ten film na DVD w Polsce.

ocenił(a) film na 8
BobTheDog

27 marca. Masz podaną informację na prawo od recenzji filmu.

ocenił(a) film na 8
mareczekp2

Dzięki

ocenił(a) film na 10
BobTheDog

Inna sprawa, że gnieniegdzie podają, że już 17ego.

ocenił(a) film na 9
BobTheDog

Z informacji na dvdmax wynika że premiera na dvd będzie 14.04.2014

ocenił(a) film na 8
marcinzarebski7

Dopiero?! Chyba ktoś sobie z nas żarty robi...

ocenił(a) film na 9
Araulen

Na to wygląda ,wszystkie aukcje na allegro też informują o tej samej dacie. To jest Polska ,dla przykładu to np. w Szwajcarii już mozna kupić od 07.03.2014

ocenił(a) film na 8
marcinzarebski7

Tu wina leży ewidentnie po stronie firmy wydawniczej. Założę się, że materiały mieli już dużo wcześniej (ewentualnie mogli o nie poprosić - na pewno by dostali), ale dopiero po oficjalnej premierze biorą się za tłumaczenie. Potem ze dwa tygodnie w tłoczniach i mamy niesamowity termin, jakim jest 14 kwietnia 2014 - ponad miesięczne opóźnienie. Ciekawe jest to, że 14.04.2014 to data odbycia się MTV Movie Awards 2014. Może chcą od razu wrzucić zwiastun Kosogłosa, który na pewno tam zostanie zaprezentowany? Byłoby to niezłym wyjaśnieniem takiego opóźnienia, ale czy to możliwe?

ocenił(a) film na 9
Araulen

Ja się cieszę że będzie ,bo już spotkałem się z kilkoma filmami które można kupić na płytach wszędzie tylko nie w Polsce np. Ghost Rider 2 ,o serialach juz nie wspomnę.

marcinzarebski7

Jestem bardzo ciekaw czy 14 kwietnia to oficjalna data, bo na razie chyba takie informacji nigdzie nie można znaleźć (oprócz allegro, ale to na 100 % wiarygodne źródło nie jest ) .

ocenił(a) film na 9
buterfly

Na dvd max jest ta sama data ,na nich można polegać. Często u nich zamawiam.

marcinzarebski7

To fakt tez to widziałem, ale na razie nie jest to oficjalna informacja wiec ja na razie wole poczekać do tego 14 kwietnia czekałem tyle, to poczekam ten nie cały miesiąc , miejmy jednak nadzieje, że to ostateczny termin .

marcinzarebski7

ghost rider 2 w szczekach rekina oraz na tropie marsupilami to powinna Polsk wydać a niestety

ocenił(a) film na 6
Araulen

Po co robić takie teorie o nieprofesjonalizmie?;)
Po pierwsze strategia oparta na wydaniu filmu bezpośrednio po (ponoć zapplanowanego już) traileru trzeciej części jest świetnym pomysłem z marketingowego punktu widzenia. Ale na płycie zwiastunu kosogłosa nie będzie o to się nie martw;)
Po drugie firmie wydawniczej zależy na tym by jak najwcześniej dostać prawa, wydać póki wszyscy pamiętają film z kin. Nie pomyślałeś, że to sami producenci mogli przytrzymać premierę? Albo jest znaczna różnica w cenie zakupu między tymi dwiema datami?
Do tego dochodzą oczywiście terminy tłoczni, drukarni itp. Dla uświadomienia dystrybutorzy filmów nie posiadają zwykle własnych i są zależni od cudzych tłoczni które mają swoje terminy. Mogło nie być wcześniejszego terminu, inne filmy mogły zostać uznane za ważniejsze.

ocenił(a) film na 8
BobTheDog

Ostatnio czytałam że data wydania na DvD to 14.04 i niestety będzie wydanie w formie książkowej.

Your_Shadow

Dlaczego niestety w formie książkowej ?

ocenił(a) film na 8
buterfly

Nie przepadam po prostu, wole wydania w DVD-box

Your_Shadow

Czy to aż taka poważna różnica ? wydaje mi się, że wydanie książkowe jest lepsze .

ocenił(a) film na 9
Your_Shadow

A pierwsza część była dostępna w dvd box ?

ocenił(a) film na 8
marcinzarebski7

Była w biedronce

ocenił(a) film na 10
Your_Shadow

całe szczęście, że w książkowej :P

ocenił(a) film na 8
BitchesLoveCake

Jak dla mnie odwrotnie :) ale to już kwestia gustu i te sprawy, książkowe wydania wydają mi się mało trwałe

BobTheDog

27 luty wypożyczalnie tzn 26 bedzie film w sieci z lektorem a 14 kwietnia oficialna premiera w sklepach

jacobs1983

sorry 27 marzec

jacobs1983

Słyszałem, że 14 kwietnia premiera w sklepach, ale czy to jest potwierdzona informacja ?

buterfly

niby tak dvdmax tak zapowiada w tym tygodniu beda to mialy wypozyczalnie

ocenił(a) film na 8
buterfly

http://www.empik.com/igrzyska-smierci-w-pierscieniu-ognia-lawrence-francis,p1095 582891,film-p na empik.com można zamówić przed premierowo.

BobTheDog

Tak wiem już nie tylko tam jestem tylko ciekaw, czy w dniu premiery film będzie w takich sklepach jak np. Media Expert ?

ocenił(a) film na 10
buterfly

Dziś byłem we Frankfurcie nad Odrą - tam w każdym markecie jest już - zarówno na DVD, jak i Blue Ray...

ocenił(a) film na 10
obreb_2

Część pierwsza, zaraz po jej ukazaniu na DVD, była też dostępna z gazetą VIVA, za tą samą cenę, co w empiku... Pewnie teraz tez tak będzie, zreszta nawet cena jest ta sama, co czesci I.

ocenił(a) film na 7
obreb_2

W VIVIE ma być "Ida", więc ta gazeta odpada. Ciekawe w jakiej się pojawi?

obreb_2

No tak tylko ta Polska, jak zwykle daleko z tyłu ) :

ocenił(a) film na 10
BobTheDog

Na empiku właśnie podana jest data 14.04.
Dobrze... będę po wypłacie :D Pozdrawiam :)