Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia

The Hunger Games: Catching Fire
2013
7,3 296 tys. ocen
7,3 10 1 295624
6,5 46 krytyków
Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia
powrót do forum filmu Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia

Która scena Was najbardziej zaskoczyła?
Mnie ta, podczas Turnee, w jedenastce. Dokładnie tak sobie to wyobrażałem. Niesamowicie grała
na emocjach, odegrali ją perfekcyjnie.
Jakie Wasze typy?

użytkownik usunięty
Gangelus

Bardzo zaskoczyła mnie scena kiedy Katniss rozwaliła arenę. Wiem że to zasługa efektów specjalnych tak czy inaczej robiła wrażenie. Na arenie najbardziej podobała mi się akcja z głosokółkami, ta bezradność Katniss i jej histeria .. były nie do zniesienia (w sensie emocjonalnym). Już chciałam żeby ona przestała cierpieć i żeby po prostu już się ta scena skończyła ... czułam jakbym tam była .. i przeżywała to co ona.. niesamowite :)

Ja właśnie za to kocham IMAX - ten ekran i nagłośnienie sprawia, że i ja czuję się jakbym był w środku akcji. :D
O tak, widok tej strzały lecącej w kopułę był nieziemski!

użytkownik usunięty
Gangelus

No IMAX pod tym względem jest po prostu niepokonany... mimo iż czasem bolą uszy to i tak jest niesamowicie. Ale do samego filmu to naprawdę reżyser podołał zadaniu i sądzę że ta część była dużo lepsza od jedynki, nawet sama książka mi się bardziej podobała :))

użytkownik usunięty
Gangelus

Sceny z areny, scena w windzie (haha), prezentacja Katniss i Johanny i scena z poduszkowca!

użytkownik usunięty

O tak scena w windzie była świetna :))

użytkownik usunięty

No i te F*ck You - Johanny xD

użytkownik usunięty

hahaha ! oj tak :)) w książce nie przykuła aż tak mojej uwagi .. znaczy wiem że była i w ogóle ale nie wywarła takiego wrażenia jak w filmie ... w filmie była bardzo charakterystyczna i została w pamięci nawet jak jej nie było :)

użytkownik usunięty

W ksiazcee zapada w pamiec Kosoglosie... Ale tak tutaj bardzo charakterystyczna osoba :D

użytkownik usunięty

ja jeszcze nie przeczytałam Kosogłosa .. ale zamierzam w jak najbliższym czasie :)

użytkownik usunięty

Ja czytalem Kosoglosa rok temu (cala noc nie spalem) i nadal pamietamm jej tekst (Ty Ciemna maso xD), ale jest i wiecej jej tekstow. Gdy bedziesz czytac ostatnie 4 rozdzialy to lepiej zaopatrz sie w chusteczki higieniczne!

użytkownik usunięty

hahahaha ! dobra, zapamietam :D

użytkownik usunięty

Johanna nawet po tym co przeszla jest pozytywna postacia :)

To zasługa świetnej Jeny Malone, która obok Woody'ego Harrelsona i Donalda Sutherlanda najlepiej wypada aktorsko.

użytkownik usunięty
xobevil

Dokładnie i obok Philipa, Jennifer, Elizabeth

Co do Hoffmana mogę się zgodzić, też daje radę. Reszta to kwestia dyskusyjna.

użytkownik usunięty
xobevil

Zapomnieliście o Stanley Tucci. Gościu wymiata :)

ocenił(a) film na 10
Gangelus

Johanna w windzie + mina Katniss = BOSKIE !
Dystrykt 11
Prezentacja Katniss
Johanna na prezentacji u Ceasara xDDD
Rozwalanie Areny
Sceny z poduszkowca :)

Gangelus

Zgadzam się , sceny Johanny były niesamowite :)

Scena z mgłą też była dobra, realistyczna ;)

Gangelus

-winda(oczywiste xd)
-11 dystrykt
-rozmowa Peety z Katniss na arenie (ten pocalunek byl taki prawdziwy :*)
-Katniss bije swojego mentora
-malpy
-glosokujki
teraz teraz te na ktorych ryczalam:
-11 dystrykt
-smierc Mags i morfalistki
-pobicie Cinny
jeszcze wiele innych, tak serio to caly film xd

Gangelus

-scena z windy, Johanna -mistrzyni! :)
-11 dystrykt
-pocałunek Peety i Katniss na plaży *.*
-pożegnanie Peety i Katniss :(
-i jak umierała morfalistka i Peeta ją trzymał i mówił, żeby spojrzała w niebo, bo pięknie wygląda (a przecież wcześniej mówił, że taki kolor to jego ulubiony) *.*
-jak Finnick przejmował się Mags
-jak Katniss podeszła do Mags i sobie "rozmawiały" - przepiękna scena, uroniłam łzę
i wgl wszystko było piękne :DDDDD

Gangelus

- winda! :D
- 11 dystrykt
- Peeta i Katniss na plaży
- głoskułki, mgła, zmiechy, ogólnie arena
- Johanna krzycząca do Snowa na arenie
- Johanna i jej wywiad :D
- przemiana w Kosogłosa
- Katniss w ośrodku szkoleniowym
- rozwalenie areny
- sceny z poduszkowca

ocenił(a) film na 10
Gangelus

winda :P

ocenił(a) film na 10
Gangelus

Ja nadal mam w pamięci scenę kręcącego się Rogu Obfitości !!! Zrobiony mistrzowsko i te latające przedmioty, które mało nie zabiły Peety. Cała arena była bardzo intensywna jeśli chodzi o akcję!

Gangelus

nikt tego nie napisał, ale wg mnie poza tymi scenami wymienionymi wyżej, należy dodać jeszcze ostatnią scene filmu. Tą gdzie Gale mówi Katniss, że 12 dystrykt nie istnieje. Chodzi mi o to jak zmieniał się wyraz jej twarzy. Świetnie zagrane przez Jennifer.

Gangelus

Trudno powiedzieć ale pomijając to to najciekawsza scena była w windzie kiedy to jedna z uczestniczek odstawiła striptiz, scena ta była niczym ctrl+c ctrl+v z Seksmisji aczkolwiek tamta była powiedzmy sobie jasno bardzie wulgarna nie mniej jednak polski smaczek w zagranicznej produkcji.

Welchia_Nachi

chyba nie mówisz serio, że Suzanne Collins oglądała Seksmisje, a co więcej skopiowała tamtą scene?

mefi17

Czytać ze zrozumieniem proszę. "scena ta była niczym" raczej nie znaczy że została skopiowana. A teraz tak bardziej na logikę to nie można wykluczyć że Suzanne Collins oglądała Seksmisję. Acha i zapomniałem chyba też dodać że Amerykańska "kijematografia" dużo zawdzięcza polakom, proszę zauważyć iż w serii Alien parę postaci miało polskie nazwiska i imiona a jeszcze ciekawiej było w Prometeuszu gdzie w jednej ze scen Noomi Rapace krzyczy "Janek ..." zamiast John.

Welchia_Nachi

Oczywiście, że to możliwe, że oglądała, ale chyba w to nie wierzysz. Skoro scena była niczym, a nie skopiowana to nie rozumiem dlaczego mówisz o polskim smaczku. Taka sama scena mogła być w tysiącach innych filmów.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 10
Gangelus

Pobicie Cinny, scena w poduszkowcu, 11 Dystrykt

ocenił(a) film na 10
darklines98

i jeszcze gdy zabierają Katniss do pociągu bez możliwości pożegnania się

użytkownik usunięty
Gangelus

Dożynki. Poryczałam się. Świetnie napisana scena i doskonała gra aktorów (plus soundtrack w tle).
Wszystkie momenty z Johanną, a zwłaszcza ten w windzie. Mina Katniss genialna, zaś Johanna... no po prostu bezbłędna :D
Fragment, w którym prezydent Snow pije szampana i z ust wycieka mu krew do kieliszka.
Zniszczenie areny.
No i jedenasty dystrykt.

użytkownik usunięty

Jeny Malone wymiata w tym filmie. Chyba nowy obiekt pożądania wszystkich widzów płci brzydkiej :)

użytkownik usunięty

Wymiata nie tylko siekierą :)

użytkownik usunięty

Oj tak ;D Naprawdę, Jena świetnie odnalazła się w roli Johanny. Nie byłam zachwycona jej wyborem, ale po filmie od razu zmieniłam zdanie.

ocenił(a) film na 5
Gangelus

Napisy były niezłe...

użytkownik usunięty
Gangelus

Najbardziej zaskakująca była winda, mina Katniss bezcenna

Natomiast najbardziej zapadające w pamięć sceny to oprócz powyższej:
- pobudka mentora :)
- dystrykt 11 i przemowa Katniss
- przerażenie Katniss gdy dowiedziała się o obowiązkowym powrocie na arenę
- prezentacja umiejętności Johanny
- wywiad z Johanną
- prezentacja Katniss
- przemiana w kosogłosa
- pobicie Lenny'ego Kravitz'a i start igrzysk

ocenił(a) film na 10
Gangelus

dla mnie najlepsze sceny (decydowały dreszcze i gęsia skórka):

- kiedy Effie odczytuje kartkę z imieniem Katniss, co było tylko formalnością
- gdy wszyscy trybuci 75. igrzysk na prezentacji łapią się za ręce

ocenił(a) film na 8
marjou

Dość oryginalne :P

użytkownik usunięty
marjou

Rozbroiła mnie scena z Effie i Haymitchem w pociągu, kiedy rezentuzjazmowana nie wiadomo czym Effie wyjeżdża z tekstem:
"I've got an idea", a Haymitch ripostuje: "You don't say?". Super, że w przeciwieństwie do jedynki tutaj Woody sobie wreszcie pograł, nawet momenty dramatyczne.

ocenił(a) film na 3
Gangelus

Hej kochanii:)Tutaj znalazłam świetna recenzje na Yt.Zapraszam do obejrzenia,pozdrawiam
http://www.youtube.com/watch?v=DJKSXPu__-I