Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia

The Hunger Games: Catching Fire
2013
7,3 296 tys. ocen
7,3 10 1 295655
6,5 46 krytyków
Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia
powrót do forum filmu Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia

Naprawdę, jeśli macie zamiar wybrać się na to do kina, wybierzcie inny film. Być może komuś się spodoba, jeśli
oczekiwał kontynuacji pierwszej części, ale film naprawdę jest kiepski. Mało akcji, nieciekawy pomysł na fabułę, mało
logiki i tak na dobrą sprawę ta sama historia, nieco jedynie zmodyfikowana. Na dodatek, mało wyrafinowane
zaproszenie do kolejnej części i kolejnych pieniędzy do wydania na seans.

ocenił(a) film na 8
jomalkovic

Właśnie jestem świeżo po seansie i nie moge sie zgodzić. Mało akcji? - Przyznaję ze na początku jest troszke mało, ale na arenie, to co chwila jest akcja. Pomyśł na fabuł jest ciekawy i oryginalny. Mało wyrafinowane zaproszenie? Człowieku właśnie si e dowiadujemy, że zbomardowano 12 dystrykt, a ja widząc jej minę, widzimy jakby ma ochotę na zemstę. Przeczytaj fabułę kolejnej części i zobaczymy czy warto czy nie warto tracic kasy na seasn ;)

ocenił(a) film na 2
filmowy_laufer

Masz prawo mieć swoje zdanie, masz prawo się nie zgadzać. Nie jest moim celem wchodzenie w polemikę.
Był kiedyś taki aktor (tak go nazwijmy), nazywał się Van Damme. Grał w kilku filmach. Akcji im nie można było odmówić, ale w każdym fabuła była podobna. Zabijają, albo porywają jego brata, a on się mści.
W tytułowym filmie jest podobnie, nie wniósł on nic, co byłoby zaskoczeniem, czy choćby zmianą w stosunku do pierwszej części. Jak gdyby wrzucić klocki rozebranego domku dla lalek - wymiesza się, zbuduje owy, ale nadal będzie to domek z tych samych klocków.
Jeśli to Twoje kino, szanuję to, a do tego masz na co czekać, w sensie kolejnej części.

ocenił(a) film na 8
jomalkovic

Yhmm... ale i tak nie moge zrozumieć, że jest zbyt mało akcji. Ja nic nie mówiłem że nie wniósł nic nowego od pierwszej. owszem mają te same motywy, choć w pierwszej części nie ma tournee i końcowej części.

ocenił(a) film na 7
filmowy_laufer

Dokładnie. Zakończenie było bardzo dobre. Szczególnie, że film zadziwiająco dokładnie trzymał się książki, a przecież - nie oszukujmy się - w dużej mierze to właśnie oni wybierają się na ekranizacje do kina. A akcja na arenie jest dla wręcz za szybka. Niestety inaczej nie dało się tego załatwić, film i tak trwał półtorej godziny, a zrobienie dłuższego mogłoby zniechęcić wielu widzów jeszcze przed obejrzeniem.