Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia

The Hunger Games: Catching Fire
2013
7,3 296 tys. ocen
7,3 10 1 295638
6,5 46 krytyków
Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia
powrót do forum filmu Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia

Czy ktoś mógłby mi wyjaśnić ten wątek romansowy między Gale,em a Katniss? Z tego, co
rozumiem, to byli przyjaciele od dzieciństwa, tak?

ocenił(a) film na 10
Dilofozaur

Tak. Poznali się , gdy Kathniss polowała pierwszy raz sama. Stali się przyjaciółmi. A Gale wyznał miłość Kathniss w drugiej części książkowej. Jednak Katniss nigdy go tak naprawdę nie kochała. Jedynie jako przyjaciela. Kathniss kochała Pete. Stosunki z Gale psuły się z każdą częścią , Aż na sam koniec nic tego już nie zostało i każde poszło w swoją stronę

użytkownik usunięty
feliks35

Ale ona nie wie kogo kocha do ostatniego epilogu w Kosogłosie...

ocenił(a) film na 6

Sądzę, że dość bezpiecznie można założyć, że żadnego z nich nigdy szczególnie nie kochała. Po prostu kierowała się własną wygodą ;)

użytkownik usunięty
Dealric

[SPOILER]
[SPOILER]
[SPOILER]

W ostatnim rozdziale i epilogu Kosogłosa przyznaje się że kocha Peete. Myślę, że to przez niektóre wydarzenia m.in. co zrobił jej Gale, przez siostre itp.

"Więc kiedy szepce: - Kochasz mnie. Prawda czy fałsz? Odpowiadam:

- Prawda"

[SPOILER]
[SPOILER]
[SPOILER]

ocenił(a) film na 6

Przecież czytałem ;)
I przypominam, że to nie oznacza, że kocha ;)

użytkownik usunięty
Dealric

Może i nie oznacza ale ja myślę że kocha.

ocenił(a) film na 10

Zgadzam się , że nie wiedziała którego kocha. Ale są wskazówki itp , że wcześniej już pokochała Pete tylko nie dopuszczała do siebie tej myśli. Gale to był zawsze tylko przyjaciel

użytkownik usunięty
feliks35

Też tak sądze

ocenił(a) film na 10

Szczerze mówiąc, to bardziej podoba mi się wątek romansowy między Hawthorne'em a Katniss niż Katniss i Mellarkiem, przynajmniej jeśli chodzi o film.

ocenił(a) film na 9
Dilofozaur

[SPOILER!]

Szczeże mówiąc, to nienawidzę Gale z kilku powodów:
-był na rozkazy Coin i był jej bardziej poddany iż Boggs, który przed śmiercią wiedział, że sprawa jest ważniejsza niż zamiary pani prezydent
-przyczynił się do śmierci Prim
-Na koniec zostawił Katniss, po tym jak ona zabiła Coin (co wyglądało, jakby Kat była dla niego mniej ważna, niż prezydent!)

Ale za to kocham Peetę :) I moim zdaniem ona tez naprawdę go kochała (wszystkich o tym przekonała, kiedymimo woli histerycznie zareagowała na wypadek Peety potczas ćwierćwiecza)

ocenił(a) film na 8
LOVEBOOKS

Nigdy was nie zrozumiem.
Przyczynił sie do śmierci Prim. A w jaki sposób? Po skonstruował bombę. To raczej wina, tego kto ją spuscił.

Przykład: Konstruktor łuku jest obwiniany o śmierć Coin, bo Katniss zabiła ją, strzelając z łuku. Czy to logiczne?