Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia

The Hunger Games: Catching Fire
2013
7,3 296 tys. ocen
7,3 10 1 295624
6,5 46 krytyków
Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia
powrót do forum filmu Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia

Nie warto

ocenił(a) film na 2

Ten film ujdzie dzięki aktorom i rozmachowi produkcji jednak sam pomysł i fabuła charakterystyczny
dla filmów sf klasy B jest po prostu anty reklamą dla widza chyba , że ktoś lubi szmirę i gówno i
wszystko mu jedno co ogląda byle błyskało i strzelało. Produkt z nachalnym PiaRem typu "kto nie
widział i się nie zachwycił ten kiep". Niestety wole być kiepem i mieć własne zdanie. 30 lat temu
nakręcono film o tym samym pt; "Uciekinier" i nawet teraz jest on o niebo lepszy niż "Igrzyska""

użytkownik usunięty
mandziar

Ależ każdy ma prawo do wyrażenia własnej opinii i nie czyni to z niego żadnego kiepa, pod warunkiem, że potrafi je sensownie uargumentować ;)

Jako fanka Igrzysk osobiście się z Tobą nie zgodzę w większości. Jeśli chodzi o kwestię aktorstwa i rozmach - masz moje poparcie, natomiast pomysł na fabułę uważam za bardzo ciekawy. Owszem, nie jest ona jakąś nowością. Podobną można było zobaczyć choćby w Battle Royale, ale tylko podobną, bowiem jest wiele różnic między IŚ a BR i innymi książkami czy filmami tego pokroju.

Na temat Uciekiniera się nie wypowiem, nie oglądałam, ale skoro twierdzisz, iż jest on lepszy od Igrzysk z chęcią zapoznam się z nim w wolnym czasie :)

użytkownik usunięty

Dodam, że w Uciekinierze fabuła również nie była żadną nowością już 30 lat temu, chociaż film bardzo przyjemny jak na kino czysto rozrywkowe i według mnie po Terminatorach najlepszy film z Arnim.

ocenił(a) film na 7

Ale przestarzały.
Nie przyciągniesz do kin młodzieży filmem z przed 30 lat.