Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia

The Hunger Games: Catching Fire
2013
7,3 296 tys. ocen
7,3 10 1 295650
6,5 46 krytyków
Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia
powrót do forum filmu Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia

I znowu coś nowego... :
http://www.youtube.com/watch?v=Bt7Vnf57RSc

Rose_Clementine

jeśli dobrze widzę to johanna wysuwa pomocną dłoń żeby ratować zsuwającą się Katniss - w książce tego nie było ale podoba mi się

ocenił(a) film na 7
julcia2805

mnie najbardziej zastanawia scena/fragment, gdzie Plutarch mówi Katniss, że ma 10 minut na prezentacje i ona strzela z łuku... nie chcę spojlerować, bo wiecie co było w książce, ale ominięcie/zmiana tej sceny (i pewnie Peety też) nie powinna mieć miejsca. powinni zostać przy pierwowzorze...

ocenił(a) film na 8
Malutka_Istotka

To jest fakt. Powinni zaprezentować to co było w książce :p Jednak, czy coś mi wyleciało z głowy, czy ostatnie scena była dodana na potrzebę filmu? Bo nie przypminam sobie jakiegoś wyru.

ocenił(a) film na 7
theszymonfilipiak

Wir, jak go nazywasz, a w książce "karuzela" oczywiście była:) rozdział 23, na str. 306 :)

ocenił(a) film na 9
theszymonfilipiak

To chyba zmiana ułożenia areny, prawda?

ocenił(a) film na 7
Rose_Clementine

dokładnie:)

ocenił(a) film na 8
theszymonfilipiak

Spokojnie podczas wywiadów potwierdzili że nie ominą fragmentu z Rue którą namalował Peeta oraz z tą jaskółką ;)

ocenił(a) film na 8
Malutka_Istotka

To pewnie zlepek sceny z prezentacji + treningu. W trailerze z pierwszej części było coś podobnego...

Malutka_Istotka

a mi sie wydaje , ze to jest specjalnie. jest to pokazane tak jakby Katniss robila to na prezentacji, a to jest zapewne scena z cwiczen jak wszyscy ja podziwiali. bedzie niespodzianka dla tych co nie czytali ksiazki.

Malutka_Istotka

moim zdaniem to nie jest pełna scena - uważam że absolutnie nie zmienili tego wątku z książki, po prostu w spocie połączyli dwie różne sceny - scenę kiedy informuję ją ile ma czasu z sceną gdy katniss zapomina o bożym świecie i zatapia się w strzelaniu podczas treningu

ocenił(a) film na 9
julcia2805

zgadzam się chyba ta scena gdy strzela bez zapamiętania a w tym czasie inni zaprzestają treningu i ... podziwiają

ocenił(a) film na 9
Malutka_Istotka

Przecież była puszczana scena z treningu, prawda? I właśnie tam była Katniss strzelająca do hologramów. Więc to jedynie zlepek trening + pokaz "umiejętności". Przecież nie mogą pokazać czegoś takiego w zwiastunie, musi być element zaskoczenia :)

użytkownik usunięty
Malutka_Istotka

To sa prawdopodobnie dwie sceny ze soba zlaczonne (trening i pokaz)

ocenił(a) film na 9
Rose_Clementine

Aaaa nie mogę się doczekaaać :) w UK już był jakiś przedpremierowy pokaz.

ocenił(a) film na 9
anarose_filmweb

w sensie premierowy pokaz:) już nie mogę edytować

ocenił(a) film na 9
anarose_filmweb

Nie tylko :) Ponoć Berlin też już tego doczekał.

ocenił(a) film na 9
Rose_Clementine

No widzisz a my jeszcze sobie poczekamy trochę:)

ocenił(a) film na 9
anarose_filmweb

Spokojnie, przypomnij sobie jak to było miesiąc, dwa miesiące temu... :) A teraz to nawet 10 dni nie musimy czekać :) Oczywiście mówię o tych, którzy wybierają się premierowego dnia...