Dowiesz się w kilku ostatnich minutach filmu Kosogłos 2 lub na ostatnich 4 stronach książki o tym samym tytule (ale bez 2 ;P ).
Jego jeszcze nawet w kinach nie było :/ Nawet porządnego trailera nie ma w internecie, a Ty już chcesz w tv.
Marzyć można, ale o drugiej części czyli WPO, albo czekać rok na Kosłogłosa 1 w tv (względnie 3 miesiące i iść do kina).
Katniss będzie z Galem, Finnick przeżyje, Prim zakocha się w Peecie, Snow okaże się ojcem Katniss, która była adoptowana, a Coin była jej prawdziwą matką, Rue udawała że zginęła, Cinna i Efie urządzili wielką balangę, na której wszyscy się pochorowali po cieście Peety. Na koniec wpadli Niezgodni z Nieustraszonymi by w końcu dowiedzieć się od Tiary Przydziału czy pasują do Slytherinu czy do Gryffindoru, bo Dumbledore nie może się dogadać z Voldim i Snapem czy mają iść do Mordoru czy do Shire.
No to tak mniej-więcej będzie wyglądać film.
Dokładnie tak! Ale chodzi Ci o 'Morze Potworów' czy morze za Szarą Przystanią? Bo to jednak jest pewna różnica i nie wiem czy będzie do tego pasować Saphira i Szczerbatek wzywani przez Nocnych Łowców do Miasta Kości :P
O Szarą Przystań. Skoro nie mogli się dogadać gdzie iść, poszli więc na kompromis i w pokoju udali się na spoczynek za Morzem.
;D
Myślę, że chodzi o generalne zasady poprawnego pisania. Bo jeszcze można jakoś wytłumaczyć braki poszczególnych liter, ale używanie 'om' zamiast 'a' (rozumiem brak polskich znaków w słowniku) czy oddzielanie poszczególnych wyrazów od siebie w logiczny sposób - to raczej powinny być jakieś podstawy.
To wszystko oczywiście przy założeniu, że mieszkasz za granicą od niedawna lub że większość dzieciństwa spędzałaś w Polsce i uczyłaś się tutaj. Jak wiadomo "polska być trudny język", więc jeśli nie spełniasz powyższych kryteriów to się nie przejmuj :)
To proponuje sie doksztalcic...to chyba lezy w interesie rodzicow jesli wychowuja dziecko za granica. Nawet nie chodzi o jakis tam patriotyzm lecz o to ze to praktyczne.zawsze to na plus gdy ktos perfekcyjnie posluguje sie w mowie i w pismie roznymi jezykami;)
http://m.yo
utube.com/watch?
feature=youtu.be&v=f5GAlCVbPY8
tutaj znajdziesz odpowiedz, usun spacje i zobacz jakie dylematy ma katniss ;)
Jeśli naprawdę chcesz wiedzieć...
SPOILER!
Katniss wybierze Peetę,będzie miała z nim dwoje dzieci-córkę i syna.
Nie ma to jak się wkręcić, co za różnica - i tak to będie ogłoszen pod koniec tej telenoweli XD
pierwszy film sugeruje Gale . ale będzie to Peeta ;P
choć ja na miejscu Katnis bym gościa w mordę strzelił ;)
Jak o tym myślę. W ostatnich sekundach ''W pierścieniu ognia'' mówią o tym że District 12 (oglądam filmy po angielsku, nie wiem jaka jest polska nazwa) nie istnieje, a oni uratowali tylko matkę i siotrę Katniss. Czyli to by oznaczało że Gale nie przeżył. Co jest szkodą ponieważ Peeta jest po prostu książkową ''cipą'' i tak jak koledzy sugerują Katniss powinna mu strzelić w twarz, raz a porządnie.
Po polsku Dystrykt 12 :) I "Kosogłos cz. 1" wyjaśnia co się stało z Dystryktem Katniss.