Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia

The Hunger Games: Catching Fire
2013
7,3 296 tys. ocen
7,3 10 1 295638
6,5 46 krytyków
Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia
powrót do forum filmu Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia
lukasz123456

Plusy:
- Zmiana reżysera. Uwielbiam trylogię, ale po obejrzeniu pierwszej części byłam lekko zawiedziona. Ta jest znacznie lepsza.
- Obsada. Co do głównej roli zdania są podzielone, ale mi akurat pasuje. Może rzeczywiście można było znaleźć kogoś odpowiedniejszego do roli Katniss, ale Jennifer zdecydowanie nadrabia grą. Jena, Elizabeth, Sam, Woody i Lenny są świetni.
- Kilka genialnych scen/dialogów, które były w książce. Obawiałam się, że coś pozmieniają, pominą albo po prostu ''coś im nie wyjdzie''. (Mam tu na myśli rozmowę Katniss ze Snowem, pierwsze spotkanie z Finnickiem, scenę w windzie, przemianę w Kosogłosa i kilka innych). Ze znaczną większością dali sobie świetnie radę.
- To jak zostały ukazane początki rewolucji.
- Arena i to co się na niej działo. Walki, mgła, zmiechy i ostatnia scena. Dobrze sobie poradzili z efektami specjalnymi+ doskonała gra aktorów i ukazanie emocji.
- Coldplay
To takie najważniejsze. Film ma znacznie więcej zalet.
Minusy:
- Opisałam już co sądzę o obsadzie. Mam tylko jedno zastrzeżenie- Liam Hemsworth. Koleś po prostu sobie nie poradził z rolą.
- Brak sceny z zegarkiem Plutarcha.
- Wiem, że to nie ma żadnego znaczenia i tylko się niepotrzebnie czepiam, ale bardzo mi przeszkadzało, że parada trybutów (kolejna świetna scena) odbywa się za dnia.
Chyba tyle :)

użytkownik usunięty
lukasz123456

Plusy:
-Obsada
-Książka oddana w 90% (i rewelacyjnie im to poszło)
-Soudtrack (kocham - najlepszy roku 2013)
-Arena (fajnie ukazana)
-Efekty
-Zmiana reżysera (chyba największy plus tego filmu)

Minusy:
-Zabrakło mi sceny na arenie, z tą akcją z pieczywem ;/

lukasz123456

Plusy:
-nowy rezyser
-efekty
-obsada
-trzymanie sie ksiazki
-arena(zrobili to tak jak sobie wyobrazalam)
-pokazali wiecej przemocy stosowanej przez wladze niz w pierwszej czesci
-poprawa gry aktorskiej Josha. mimo tego, ze kocham go od zawsze to w tym filmie pokazal co potrafi
-ostatnie 10 min bylo cudowne. Jen pokazala wszystko czego nie mogli przedstawic bo ksiazka jest pisna z punktu widzeni Katniss.
-Johanna i Finick. mialam watpliwosci co do tego wyboru a byl on idealny.
Minusy:
-nie pokazanie sceny z zegatkiem i kobiet w lesie
-Liam. on chyb po p4ostu nie umie grac.
-kolejny rok czekania. to najwiekszy minus xd. jeszcze kilka miechow...