Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia

The Hunger Games: Catching Fire
2013
7,3 296 tys. ocen
7,3 10 1 295650
6,5 46 krytyków
Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia
powrót do forum filmu Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia

Osobiscie chcialbym podziekowac wszystkim, ktorzy (nie bede wymienial z nicku) zniszczyli mi przyjemnosc z czytania i zaspoilerowali polowe "Kosoglosa".
Dziekuje.
Naprawde tak ciezko napisac "Uwaga. Spoiler z III czesci" ?

ocenił(a) film na 8
Gangelus

Dołączam się też tak miałam ale nie na tej stronie tylko na empiku i lubimyczytać. Wielkie dzięki wam

aktorka246

ja sie dowiedzialem kto ginie, komu sie co stanie i jak sie skoczy. A o ile dobrze sie orientuje, to jest to forum drugiej czesci...

ocenił(a) film na 6
Gangelus

Oh, to musiałeś doprawdy długo czytać nie wiedząc jeszcze, że czytasz spojler....

OjciecNieChrzestny

Tak to jest jak się w treści tematu daje spoiler z końca trójki. A w doborze aktorów pisze "ciekawi mnie, jak mu wyjdzie scena śmierci"...

ocenił(a) film na 6
Gangelus

No to fakt, nie fajnie. Też tak miałem z Grą o Tron i spojlerem 3x9 T.T

aktorka246

A czego się spodziewałaś? Po to jest forum,by wymieniać się poglądami,prowadzić wspólną rozmowę na temat fabuły. Z choinki spadłaś? Przykro mi,że poznałaś zakończenie,ale to raczej twoja wina. Najpierw lepiej przeczytać książkę a nie wchodzić od razu na forum gdzie wszyscy po przeczytaniu dzielą się swoimi refleksjami.

ocenił(a) film na 6
panienka_2

ale właśnie po to wymyślono taką opcję, żeby w tytule napisać SPOILER. Nie muszę zawsze przeczytać książki zanim obejrzę film

ciacho_77

Racja, racja..

ciacho_77

Dobra,nie musisz najpierw czytać,ale wtedy to twój problem.
Wiem,że można napisać w tytule SPOILER,gdybyś czytał uważniej wiedziałbyś,że też tego nie lubię,ale denerwujące są też osoby,które nie czytając książki wchodzą tu i są na tyle naiwne,że myślą,że żaden kretyn,który widzi w tym zabawę,nie napisze specjalnie jakiegoś spoilera. Chodzi o to,że to jasne,że tak będzie. Swoją drogą trzeba zwalczać takich głupich ulubieńców spoilerów,którzy robią to celowo.

ocenił(a) film na 9
Gangelus

Od dawien dawna wiadomo, że jeśli się nie przeczytało książki nie wchodzi się na fora z nią związane. To samo dot. seriali. Myślę, że każdy kiedyś tak się wpakował na minę i trzeba następnym razem uważać. Chociaż wiem, że to strasznie frustrujące.

Lellandra

Przeczytalem jedynke i dwojke, a kosoglos ma tu swoje wlasne forum.

ocenił(a) film na 9
Gangelus

Ale to nie ma znaczenia ogólnie rzecz biorąc. Nie da się tego powstrzymać. Spoilery będą wszędzie na forum związanym z tymi filmami.
Też tego nie lubię, ale nauczyłam się już trzymać z daleka jeśli nie chce nic wiedzieć.

Lellandra

No coz, wszedlem z mysla poczytania opinii o zwiastunie, dobirze aktorow.
Na przyszlosc trzeba uwazac. Na youtube'ie przy zwiastunie to samo...

Lellandra

Nic dodać, nic ująć.

Gangelus

Ojoj. Widzicie jacy jesteście chamscy?!
No to masz problem. :( Ja trylogię czytałem PIERWSZY raz rok temu i jakoś wolałem unikać tematów o Kosogłosie bo wszędzie są spojlery.

Gangelus

Ujmę to tak. Książki ukazały się już jakiś czas temu i miałeś czas je przeczytać. Forum jest dla osób,które już książki przeczytały i służy temu by rozmawiać o nich,wymieniać się poglądami na dany temat. Jeśli nie poznałeś jeszcze zakończenia to lepiej unikać tego typu wątków. Ile mamy jeszcze czekać by rozmawiać tu o fabule? Mamy czekać aż wszystkie osoby raczą sięgnąć po książkę? Bez przesady :)

panienka_2

Nie mam nic przeciwko temu :) ale czy tak ciezko zaznaczyc "spoiler" przy watku? :)

panienka_2

Tak prawdę mówiąc to nikt nie ma obowiązku czytać książek bo forum dotyczy filmu a nie książki więc niektórzy ludzie, którzy czekają na film nie znając przebiegu fabuły chcieliby żeby było to dla nich zaskakujące

julcia2805

Ale nie można również mieć pretensji o to,że dyskutuje się na temat kontynuacji...to normalne. Nie chce nikogo obrażać,ale gdyby ktoś troszeczkę pomyślał to uniknąłby problemu. Przecież to jest do przewidzenia,że o tym się tu pisze i nie ma się czemu dziwić :)

panienka_2

Dobra, ale mi nie chodzi o rozmowy tutaj na temat :W pierścieniu ognia", tylko na temat "Kosogłosa", który na filmwebie ma swą oddzielną stronę.

ocenił(a) film na 7
panienka_2

Mnie to nie dotyczy, całą trylogię przeczytałam długa przed ekranizacją pierwszej części, ale dlaczego to ta osoba "ma myśleć". Z założenia to forum jest o FILMIE, nie o książce. To po prostu Ty powinnaś myśleć przed napisaniem jakiegokolwiek spojlera.

vonnegut

Wymówka,iż jest to z założenia forum o filmie a nie o książce jest już nudna. Ma myśleć,bo to NORMALNE,że po obejrzeniu filmu osoby będą porównywać go z książką i komuś wymsknie się coś o innej części zwłaszcza,że idiotów tu nie brakuje i niektórzy piszą spoilery dla zabawy. Ja żadnego nie napisałam więc radzę się powstrzymać przed tego typu osądami i czytać uważniej. Męczące już jest to narzekanie,bo książki nie są nowością,nie ukazały się miesiąc temu. Za spoilerami nie jestem,ale ta paplanina też jest nudna a fani,którzy książki już przeczytali,chcą podyskutować na ten temat. Jeżeli ktoś wchodząc na to forum myślał,że nigdzie nie pojawi się spoiler to był bardzo naiwny. Dlatego radzę myśleć i unikać forum dopóki nie przeczyta się książki,bo aż wierzyć mi się nie chce,że ktoś by pewien iż żadnego spoilera tu nie będzie.

Gangelus

Tak to właśnie jest z tymi ludźmi, w ogóle nie szanują tego że inni jeszcze nie przeczytali. Ja osobiście takich tumanów zatłukłabym gołymi rękami ;/ No ale trudno, stało się czytaj dalej, na pewno jeszcze wiele przygód przed Tobą ;<

Gangelus

No ale co prawda to prawda, ja nie wchodzę na forum póki nie przeczytam :<

mawa2

Wszedlem tu po przeczytaniu "WPO" i chcialem zobaczyc zwiastun filmu, kto kogo gra i co ludzie chcieliby zobaczyc. Dowiedzialem sie, niestety jak sie konczy...
Tak, czy siak - dzieki za zrozumienie. :)

Gangelus

Możesz być pewien że rozumiem w pełni Twoją złość.