Osobiscie chcialbym podziekowac wszystkim, ktorzy (nie bede wymienial z nicku) zniszczyli mi przyjemnosc z czytania i zaspoilerowali polowe "Kosoglosa".
Dziekuje.
Naprawde tak ciezko napisac "Uwaga. Spoiler z III czesci" ?
Dołączam się też tak miałam ale nie na tej stronie tylko na empiku i lubimyczytać. Wielkie dzięki wam
ja sie dowiedzialem kto ginie, komu sie co stanie i jak sie skoczy. A o ile dobrze sie orientuje, to jest to forum drugiej czesci...
Oh, to musiałeś doprawdy długo czytać nie wiedząc jeszcze, że czytasz spojler....
Tak to jest jak się w treści tematu daje spoiler z końca trójki. A w doborze aktorów pisze "ciekawi mnie, jak mu wyjdzie scena śmierci"...
A czego się spodziewałaś? Po to jest forum,by wymieniać się poglądami,prowadzić wspólną rozmowę na temat fabuły. Z choinki spadłaś? Przykro mi,że poznałaś zakończenie,ale to raczej twoja wina. Najpierw lepiej przeczytać książkę a nie wchodzić od razu na forum gdzie wszyscy po przeczytaniu dzielą się swoimi refleksjami.
ale właśnie po to wymyślono taką opcję, żeby w tytule napisać SPOILER. Nie muszę zawsze przeczytać książki zanim obejrzę film
Dobra,nie musisz najpierw czytać,ale wtedy to twój problem.
Wiem,że można napisać w tytule SPOILER,gdybyś czytał uważniej wiedziałbyś,że też tego nie lubię,ale denerwujące są też osoby,które nie czytając książki wchodzą tu i są na tyle naiwne,że myślą,że żaden kretyn,który widzi w tym zabawę,nie napisze specjalnie jakiegoś spoilera. Chodzi o to,że to jasne,że tak będzie. Swoją drogą trzeba zwalczać takich głupich ulubieńców spoilerów,którzy robią to celowo.
Od dawien dawna wiadomo, że jeśli się nie przeczytało książki nie wchodzi się na fora z nią związane. To samo dot. seriali. Myślę, że każdy kiedyś tak się wpakował na minę i trzeba następnym razem uważać. Chociaż wiem, że to strasznie frustrujące.
Ale to nie ma znaczenia ogólnie rzecz biorąc. Nie da się tego powstrzymać. Spoilery będą wszędzie na forum związanym z tymi filmami.
Też tego nie lubię, ale nauczyłam się już trzymać z daleka jeśli nie chce nic wiedzieć.
No coz, wszedlem z mysla poczytania opinii o zwiastunie, dobirze aktorow.
Na przyszlosc trzeba uwazac. Na youtube'ie przy zwiastunie to samo...
Ojoj. Widzicie jacy jesteście chamscy?!
No to masz problem. :( Ja trylogię czytałem PIERWSZY raz rok temu i jakoś wolałem unikać tematów o Kosogłosie bo wszędzie są spojlery.
Ujmę to tak. Książki ukazały się już jakiś czas temu i miałeś czas je przeczytać. Forum jest dla osób,które już książki przeczytały i służy temu by rozmawiać o nich,wymieniać się poglądami na dany temat. Jeśli nie poznałeś jeszcze zakończenia to lepiej unikać tego typu wątków. Ile mamy jeszcze czekać by rozmawiać tu o fabule? Mamy czekać aż wszystkie osoby raczą sięgnąć po książkę? Bez przesady :)
Tak prawdę mówiąc to nikt nie ma obowiązku czytać książek bo forum dotyczy filmu a nie książki więc niektórzy ludzie, którzy czekają na film nie znając przebiegu fabuły chcieliby żeby było to dla nich zaskakujące
Ale nie można również mieć pretensji o to,że dyskutuje się na temat kontynuacji...to normalne. Nie chce nikogo obrażać,ale gdyby ktoś troszeczkę pomyślał to uniknąłby problemu. Przecież to jest do przewidzenia,że o tym się tu pisze i nie ma się czemu dziwić :)
Dobra, ale mi nie chodzi o rozmowy tutaj na temat :W pierścieniu ognia", tylko na temat "Kosogłosa", który na filmwebie ma swą oddzielną stronę.
Mnie to nie dotyczy, całą trylogię przeczytałam długa przed ekranizacją pierwszej części, ale dlaczego to ta osoba "ma myśleć". Z założenia to forum jest o FILMIE, nie o książce. To po prostu Ty powinnaś myśleć przed napisaniem jakiegokolwiek spojlera.
Wymówka,iż jest to z założenia forum o filmie a nie o książce jest już nudna. Ma myśleć,bo to NORMALNE,że po obejrzeniu filmu osoby będą porównywać go z książką i komuś wymsknie się coś o innej części zwłaszcza,że idiotów tu nie brakuje i niektórzy piszą spoilery dla zabawy. Ja żadnego nie napisałam więc radzę się powstrzymać przed tego typu osądami i czytać uważniej. Męczące już jest to narzekanie,bo książki nie są nowością,nie ukazały się miesiąc temu. Za spoilerami nie jestem,ale ta paplanina też jest nudna a fani,którzy książki już przeczytali,chcą podyskutować na ten temat. Jeżeli ktoś wchodząc na to forum myślał,że nigdzie nie pojawi się spoiler to był bardzo naiwny. Dlatego radzę myśleć i unikać forum dopóki nie przeczyta się książki,bo aż wierzyć mi się nie chce,że ktoś by pewien iż żadnego spoilera tu nie będzie.
Tak to właśnie jest z tymi ludźmi, w ogóle nie szanują tego że inni jeszcze nie przeczytali. Ja osobiście takich tumanów zatłukłabym gołymi rękami ;/ No ale trudno, stało się czytaj dalej, na pewno jeszcze wiele przygód przed Tobą ;<
Wszedlem tu po przeczytaniu "WPO" i chcialem zobaczyc zwiastun filmu, kto kogo gra i co ludzie chcieliby zobaczyc. Dowiedzialem sie, niestety jak sie konczy...
Tak, czy siak - dzieki za zrozumienie. :)