PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=627599}

Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia

The Hunger Games: Catching Fire
2013
7,3 294 tys. ocen
7,3 10 1 294446
6,4 49 krytyków
Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia
powrót do forum filmu Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia

Cóż dawno potwierdzili, że w filmie nie zobaczymy uciekinierek zmierzających do 13 dystryktu, które mówią Katniss o tym, że być może istnieje tam życie oraz, że pominął historię Dariusa. owiem szczerze, że mi to nie przeszkadzało bo uważam że Darius nie został przedstawiony w pierwszym filmie więc w drugim też można śmiało go pominąć, z drugiej strony nadal jestem ciekawa jak rozwiążą pomysł 13 dystryktu żeby zasiać to ziarno niepewnosci dla kolejnej części..... ale wkurzyła mnie ostatnia potwierdzona zmiana

okazuje się że zachciało im się bardziej męskiego Peeta(to nawet fajny pomysł) więc Peeta będzie umiał pływać!!!!! To mnie trochę dziwi zwłaszcza, że zdjecia z planu wskazywały na to że przy tym punkcie pozostaną wierni książce ale najwyraźniej zdecydowali się na inną wersje

co wy na to?

ocenił(a) film na 10
julcia2805

Mam dylemat,bo z jednej strony,cieszy mnie fakt,ze arena będzie w filmie ukazana 1h(podobno,nie mówię,że na pewno),więc co za tym idzie z drugiej strony,utną duzo scen z czasu przed areną.Trochę mnie zirytowało to,że Peeta umie nagle pływać...Bonnie i Twill też mnie nie cieszy fakt,że ich nie będzie,ale przebolęję jakoś..szkoda,że nie będzie sceny,gdy Katniss wybiera się za dystrykt,wraca,spadając z drzewa i skręcajać kostkę ;/ to też pominą
Jeśli zespsują film,to nie wybaczę :D
Oby było jak Katniss upija się z Haymitchem :)

togetheer

oo nawet nie wiedziałam o tych zmianach...jak to ominą scenę,gdy Katniss wraca poobijana po upadku z drzewa? mam nadzieję,że film wyjdzie dobrze...jak ja nie lubię,gdy omijają dużo fajnych scen a zastępują je innymi...

ocenił(a) film na 10
panienka_2

Potwierdzone,że upadku z drzewa nie będzie,też mnie zsdenerwowało,bo to była fajna scena...

ocenił(a) film na 8
togetheer

Trochę szkoda, że pominą te szczególiki, ale weźmy to na spokojnie - gdyby chcieli pokazać wszystko, co zostało choćby wspomniane w książce, musieliby zrobić ok. czterogodzinny film. Bonnie i Twill to faktycznie duża zmiana, ale po co się bulwersować przy pływaniu Peety albo upadku z drzewa? Czy to było aż tak istotne? A tak przynajmniej możemy sami się domyślać, jak naprowadzą Katniss na istnienie Trzynastki itp. Także nie denerwujmy się, jestem pełna nadziei, że film będzie w porządku :)

ocenił(a) film na 9
Puszka_26

Czytając to wszystko mam przeczucie, że zanim film będzie miał premierę( jeszcze 104 dni!) my fani, fanki odkryjemy niemal wszystkie sceny i zmiany, a całość nie będzie miała przed nami tajemnic:)

ocenił(a) film na 8
Horven

Bardzo prawdopodobne ;D
Raz zaangażowałam się tak bardzo w newsy o ekranizacji jednej z moich ukochanych książek. Śledziłam wszelkie informacje, wyszukiwałam zdjęć itp. Film okazał się wielką klapą, do dziś mam traumę. Dlatego... staram się nie przesadzać, żeby się ponownie nie rozczarować ;)

ocenił(a) film na 9
Puszka_26

Tak, ja też. Tylko ostatnio skończyło się na tym, że oba trailery obejrzałem z 50 razy, wyszukałem w googlach wszystkie dostępne zdjęcia i przeczytałem każdego odnalezionego news'a:) Czasami jednak trudno się powstrzymać. Mam nadzieje, że następnym razem uda mi się trochę opanować.

ocenił(a) film na 8
Horven

Bardzo trudno jest się powstrzymać, zwłaszcza jeżeli uwielbia się daną serię książek ;)
Mimo wszystko ten czas oczekiwania jest taki ekscytujący! Po prostu fajnie jest wiedzieć, że będzie coś jeszcze - następna część książki lub filmu. Czasami to oczekiwanie, chociaż tak męczące, sprawia więcej radości niż sam film, niestety.

ocenił(a) film na 9
Puszka_26

Cieszę się,że na świecie istnieją ludzie, którzy mają takie samo zdanie, co ja:)

ocenił(a) film na 8
Horven

Haha pewnie jest ich jeszcze dużo, ale krążąc po Filmwebie trudno kogoś takiego spotkać ;) Czasem mam wrażenie, że wszyscy użytkownicy mają zupełnie inne zdanie niż ja ;p

ocenił(a) film na 7
Puszka_26

tak z ciekawości - jaki to był film? :)

ocenił(a) film na 8
RyczPie

"Opowieści z Narnii: Podróż Wędrowca do Świtu" - moja ukochana seria książek, nie wstydzę się tego przyznać ;) Niestety, twórcy filmu zrobili z tej części istną sieczkę, przynajmniej według mnie.

Puszka_26

Im w ogóle wyszła tylko 1 część,2 to był koszmar :P a szkoda,bo książki są naprawdę fajne

ocenił(a) film na 7
Puszka_26

Nie ma się czego wstydzić :-) ja obejrzałam film najpierw, a za książkę wzięłam się w liceum, dlatego niezbyt mi się podobało, a filmy ok :-)

ocenił(a) film na 8
RyczPie

Książki mają to do siebie, że zostały napisane dla dzieci, dlatego nieraz już spotkałam się z wyśmianiem, ale nic sobie z tego nie robię ;) Narnia ma to do siebie że jest bardzo symboliczna i za każdym razem, gdy do niej powracam, odnajduję w niej coś nowego :)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 7
julcia2805

Film robi jeden z moich ulubionych reżyserów po Constantinie i Jestem Legendą wierze w niego i w jego wizję igrzysk też, więc jest mi wszystko jedno co pozmienia, jeżeli te zmiany gwarantują , że robi on film z takim smamy duchem rezyserskim jak poprzednie ;)

ocenił(a) film na 8
julcia2805

Jestem zniesmaczona tymi zmianami. Dla mnie one są kolosalne. Zresztą, już w pierwszej części przegięli z modyfikacją historii, robiąc z broszki-kosogłosa jakąś ozdobę z targu... a tutaj ani nie będzie uciekinierek, poskracają sceny sprzed areny, a do tego Peeta umie pływać! TO jest ważne, że nie umiał! Szczyt... Coraz bardziej się boję, że wyjdzie z tego taka klapa, jak z "Jedynki"...