Jak myślicie, jedziemy z klasa do kina i czy według was osobom którzy nie oglądali 1 części i wgl nie mieli styczności z tym filmem czy moze im się podobać? I jak oceniacie tą część?
Moim zdaniem lepsza, niż pierwsza, ale najciekawsze wątki mogą być niezrozumiałe dla osób, które nie oglądały pierwszej części. Całe funkcjonowanie systemu nie jest wtedy jasne.
Ja film oceniam bardzo dobrze lepszy niż część pierwsza ale jest też sporo grono ludzi którym ten film się nie podobał.
Ja polecam przeczytać książkę bo naprawdę watro.
Film był zdecydowanie lepszy od części pierwszej, która wydała mi się nędznym rip-offem z Battle Roale. Poczułam się wtedy tak oszukana, że przeczytałam całą trylogię Igrzysk. Druga część podobała mi się najbardziej i film w znacznym stopniu podołał pierwowzorowi, poza dwiema rzeczami, których bardzo mi zabrakło (ale nie będę robić spoilerów). Jeśli nie czytało się ksiazek, warto sobie nadrobić mimo wszystko "jedynkę".
Na film poszłam z przyjaciółką. Ja czytałam wszystkie części, ona nie oglądała nawet pierwszej. O czym jest film wiedziała tylko z moich opowiadań. Ku mojemu zaskoczeniu po seansie przyjaciółka powiedziała mi, że prawie wszystko ogarnęła i film jej się spodobał. Myślę, że jeśli poczytasz o czym jest trylogia to nie będzie problemu :)