Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia

The Hunger Games: Catching Fire
2013
7,3 296 tys. ocen
7,3 10 1 295655
6,5 46 krytyków
Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia
powrót do forum filmu Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia

Jak myślicie, jedziemy z klasa do kina i czy według was osobom którzy nie oglądali 1 części i wgl nie mieli styczności z tym filmem czy moze im się podobać? I jak oceniacie tą część?

ocenił(a) film na 8
11marcinior11

Moim zdaniem lepsza, niż pierwsza, ale najciekawsze wątki mogą być niezrozumiałe dla osób, które nie oglądały pierwszej części. Całe funkcjonowanie systemu nie jest wtedy jasne.

ocenił(a) film na 8
11marcinior11

Ja film oceniam bardzo dobrze lepszy niż część pierwsza ale jest też sporo grono ludzi którym ten film się nie podobał.

Ja polecam przeczytać książkę bo naprawdę watro.

ocenił(a) film na 8
11marcinior11

Film był zdecydowanie lepszy od części pierwszej, która wydała mi się nędznym rip-offem z Battle Roale. Poczułam się wtedy tak oszukana, że przeczytałam całą trylogię Igrzysk. Druga część podobała mi się najbardziej i film w znacznym stopniu podołał pierwowzorowi, poza dwiema rzeczami, których bardzo mi zabrakło (ale nie będę robić spoilerów). Jeśli nie czytało się ksiazek, warto sobie nadrobić mimo wszystko "jedynkę".

11marcinior11

Na film poszłam z przyjaciółką. Ja czytałam wszystkie części, ona nie oglądała nawet pierwszej. O czym jest film wiedziała tylko z moich opowiadań. Ku mojemu zaskoczeniu po seansie przyjaciółka powiedziała mi, że prawie wszystko ogarnęła i film jej się spodobał. Myślę, że jeśli poczytasz o czym jest trylogia to nie będzie problemu :)

11marcinior11

Myślę, że może się spodobać. Choć to kwestia gustu. Ale ocena 8,2 mówi sama za siebie :)
W każdym razie, ja polecam.