Jestem po dwóch częściach filmu i tak mnie wciągneła historia, że do kolejnej części nie mam zamiaru czekać roku i zabrać się za książkę, która nota bene będzie podzielona na dwa filmy. I tutaj moje pytanie. Czy druga część ksiązki kończy sie w tym samym momencie co druga część filmu i mogę sie zabrać od razu za czytanie trzeciej?
Teoretycznie kończy się w tym momencie, jednak wiele wątków w filmie zostało pominięte. Polecam przeczytanie wszystkich tomów, historia opisana w książce jest o wiele bardziej wciągająca niż filmie.
podejrzewam, że wciągnie bo fabuła filmu taka jest :) a nic mnie tak dawno nie wciągneło. Ostatnio chyba gra Mass Effect w której fabuła była największym atutem, a grając czułem sie jakbym oglądaj zaje... film.
Dzięki za odpowiedz ;) postaram sie skombinować całą trylogie.
Pozdr
Jeśli lubisz epickie historie, kombinuj obowiązkowo, jeśli lubisz ciekawe światy, jak w Mass Effectach, to świat Panem jest też bardzo dobrze skonstruowany.
Najlepiej najpierw przeczytaj całą trylogię Igrzysk, a potem obejrzy "Kosogłosa", duuużo lepiej się ogląda filmy, znając książkę.
Jeszcze dali by tam Garrusa Vakariana i by było idealnie...:)
Wybrałem się z żoną do kina dopiero wczoraj. Robimy tak często by uniknąć tłumów. Jestem bardzo zadowolony z seansu. To nie jest opowieść tylko dla osób w wieku gimnazjalnym jak ktoś kiedyś określił. Film oglądałem z tak dużym zainteresowaniem, że ciężko było mi pogodzić się w momencie gdy pojawiły się napisy końcowe.
Gra aktorska i klimat rewelacyjny, siedzieliśmy jak na szpilkach. Po seansie żona od razu kupiła "Kosogłos" do czytania :)
Gorąco polecam 8/10
Radzę zacząc czytanie od I tomu - są różnice w stosunku do filmów i ... łatwo się czyta.