To co sie wkoncu tak dokładnie stało z Peeta ? Bo tak jakoś nie zrozumialem dobrze , dzieki za
odpowiedz ;]
Został porwany przez Snowa (prezydenta) do Kapitolu (nie zdążyli go zabrać, podobnie jak Johany).
Dzięki wielkie xD , w sumie to ja juz nie wiem czy Peeta cos naprawde łączy z Katniss czy tak dobrze udają xd (scena kiedy sie całowali na plaży) :P
Peeta nie udaje i nigdy nie udawał, bo on od zawsze kocha Katnis. W książce jest to lepiej ukazane, a Katnis? Ona sama nie jest pewna swoich uczuć i tak pozostanie do końca. Ale myślę, że i ona go kocha, tylko nie zdaje sobie z tego sprawy. Najlepiej ukazuje to scena, gdy Peeta wpadł na pole siłowe a Finnic go reanimował i jej reakcja na to, że Peeta mógłby umrzeć. A potem, gdy dowiedziała się, że został porwany i uwięziony przez Kapitol i jej rozpacz. To musi być miłość.
Cinnę zabili jeszcze na oczach Katniss, chwilę przed tym jak trafiła na arenę. Miała to być swojego rodzaju "groźba" Snowa, że nie zawaha się zabić każdego, kto jest dla niej ważny i kto "podskoczy" Kapitolowi. Suknia ślubna zmieniająca się w kosogłosa, nie spodobała się prezydentowi, zwłaszcza, że (nie pokazano tego w filmie) kosogłos stał się symbolem rewolucji. Był urywek, gdzie Katniss zobaczyła kosogłosa namalowanego na murze, ale szczerze mówiąc, jakbym nie wiedziała o co chodzi to pewnie nie skojarzyłabym tych faktów.
Cinna nie zginął wtedy. Był nieprzytomny i był potem przesłuchiwany przez Kapitol i zabity. Przynajmniej tyle pamiętam, że było wspomniane w trzeciej książce.
Nie mówię, że jestem nieomylny, ale jestem prawie pewny, że w Kosogłosie Katniss pytała kogoś czy wiedzą co się stało z Cinną i ktoś jej mówi, że był torturowany a potem zabity przez Kapitol.
Tylko nie płaczcie, że spoiler...
Jak będą uciekać przez kapitolskie kanały, berseki zaatakują ich. - czy jak one się zwą. Były w 1 części. W każdym bądź razie, było ich tak dużo, że Katniss, by nie uciekła. A jako, że Finnick miał depresję i uznał to za konieczność - problem z miłością swojego życia. Poświęcił się i został w kanałach, kiedy Katniss wraz z Peetą i Galem oraz Johanną uciekali.
Finnic miał depresję do chwili, gdy Annie nie została uwolniona z Kapitolu wraz z Peetą i Joanną. Potem pobrali się z Annie i już było dobrze. Po postu Finnic poświęcił się dla sprawy by Kattnis mogła przedostać się i zabić prezydenta, taki był cel misji
Dzieki wielkie za wszystkie odpowiedzi :) , własnie nie mogłem tego ogarnąc ze kocha tego kolesia z jej dyktryktu , a jak z Peeta cos jest nie tak ( pole silowe czy cos gdy umierał) była rozpaczona , tak samo na plaży , ten pocałunek był naprawde wypełniony uczuciem , noi gdy sie rozstawali gdy sie rozdzielali to tez nie chcieli tego :]
Na szczęscie nie przeczytalem Twojego spoilera :PP , ale mam takie pytanko , gdzie moge przeczytać ksiązke cześć 3 Igrzysk Smierci bo moim zdaniem nie oplaca sie czekac te 2-3 lata na kontynuacje . Jest możliwosc w internecie ? albo ile taka ksiazka moze kosztowac ? Dzieki za informacje
82zł Książka 3 w 1 w empiku. Nie polecam, źle się czyta. A trójpak 3 książki w ładnym opakowaniu ok 60zł. Osobiście mam ten trójpak i przyjemnie się wraca. Mając każdą z osobna, niż nosić wszędzie cegłę.
Jeśli chcesz ściągnąć ebooka za darmo to polecam z chom ikuj wpisz tytuł Igrzyska Śmierci 3 część cho mikuj i ściągnij to podajrze zabiera tylko 1,2 mb z konta a jeśli nie masz konta to załóż nic to nie kosztuje a na start dostajesz chyba z 1 gb. A jeśli wolisz czytać tradycyjnie książkę to może w bibliotece będzie :)
Lepiej mieć na półce, a co do bibliotek. 10 sztuk na całe miasto? Tym bardziej po premierze filmu? Nie wydaje mi się, by było możliwe dobicie się do egzemplarzu.
Tak, miłością życia jest Anna, którą kapitol zniszczył z pięknej pogodnej dziewczyny, zrobili miałką, strachliwą dziewczynkę, która to... Również jak Finnick nie widzi świata poza swoją drugą połówkę. Bała się ludzi z dystryktów, bała się kapitolu, bała się żyć. Co było wielkim obciążeniem dla Finnicka. Nie mógł patrzeć jak cierpi, mimo że przy niej czuł się szczęśliwie.
Właśnie ;-) ja praktycznie nic nie ogarniam co się stało z Peetą i z tym wszystkim.Ta część praktycznie niczego nie wyjaśnia.Nic nie wiem.A o co chodzi z tym opiekunem Pety i Katnis?
I teraz znowu trzeba będzie czekać ponad rok od tej części do następnej ;-p bo będzie trzecia część prawda?Kosogłos chyba tak się nazywa;-p
I w ogóle to nie ogarniam kogo w końcu Katnis kocha?
[NAJWIĘKSZY SPOILER W TRYLOGII ] Do prawie końca Kosogłosa, Katnissbędzie zakochana w obu. Ale, że bomby które zrzucił Gale na plac Snowa, zabiło Prim, więc Katniss, zaczęłą go nienawidzić, a sam Gale wyjechał do drugiego dytsryktu i prawdopodobnie nigdy się już nie spotkali. Zaś po odbiciu Peety, okaże się że miał pranie mózgu i nastawiono go tak, że wszystko co złe w jego zyciu zrobiłą Katniss, a ich wszystkie wsponmnenia przerobili na złe i Peeta chcciał zabic KAtniss. Jednak po terapii mu się oprawiło. Gdy wrócili do zniszczonego 12 dystryktu, zaczęli się do siebie, zbliżać, choc peeta miał ataki. Na koniec, dowiadujemy się, że zakochali i maja chłopca i dziewczynkę.
Radziłabym przerzucić się na 'Zmierzch' czy inne tego typu gnioty, jeśli rozwikłanie tej jakże trudnej zagadki, gdy na sam koniec reżyser wręcz rzuca Ci odpowiedź w twarz - Haymitch razem z Finnickiem i Plutarchem stoją przy stole i mówią o rozpoczętej rewolucji - jest zbyt trudne
Trzecia część (kosogłos) będzie i to podzielona na dwie części. Jeśli chodzi o Haymitcha, to on chciał głównie żeby przeżyła Katniss mimo że obiecał jej że pomoże przetrwać Peecie. Ale to Katniss była przywódczynią buntu i dała ludziom nadzieję na pokonanie Kapitolu. Od początku celem Haymitcha było uratowanie jej, ale ona o tym nie wiedziała.
Ludzie... Te książki nie mają 10000000000 stron i spokojnie w góra kilka dni można przeczytać całą trylogię. To nie jest takie trudne.