Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia

The Hunger Games: Catching Fire
2013
7,3 296 tys. ocen
7,3 10 1 295624
6,5 46 krytyków
Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia
powrót do forum filmu Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia

Film nieudany. Brak akcji i straszne dłużyzny. Postawione głównie na wątek miłosny, który również jest słaby. Samych walk jest kilka minut na 2,5 godzinną produkcje. Miejscami nudny. A końcówka ewidentnie zrobiona pod kolejną część! Nie polecam!

użytkownik usunięty
wladcamaterii

Nie licząc czwartego i szóstego zdania reszta wypowiedzi to brednie :)

ocenił(a) film na 9
wladcamaterii

haha głównie na wątek miłosny? Chyba nie dokładnie oglądałeś bo miłości tu (jeszcze) nie ma, oni udawali, żeby przeżyć. Zalezy czego oczekujesz, jeżeli chcesz walki cały czas to idź sobie na jakiś typowy film akcji. To jest oparte na książce, która kończy się tak samo (urywa się w najciekawszym momencie), więc nie możesz miec pretensji, a jezeli juz to do autorki Igrzysk Smierci :)

użytkownik usunięty
alka893

W pierwszej części wszystko było postawione na wątek miłosny. Katniss do siostry.

ocenił(a) film na 6
alka893

Oglądał, oglądał. Film jest skupiony na wątku romantycznym w przeciwieństwie do książki.

Dealric

Nie? Żal?

ocenił(a) film na 6
naka1234

Dorośniesz, zrozumiesz.

Dealric

No właśnie ty powinieneś, bo tam nie ma żadnego romansu...

ocenił(a) film na 9
wladcamaterii

"a końcówka ewidentnie zrobiona pod kolejną cześć"
Końcówka to jest zrobiona dokładnie tak jak ... kończy się 2 tom trylogii więc nie jest nic robione na siłę po prostu wierna ekranizacja !
Jeśli potrzeba scen walk to jest tyle innych filmów ... to nie ten rodzaj filmu.

użytkownik usunięty
wladcamaterii

A jak inaczej miałoby być zakończone jeżeli tak samo kończy sie książka?

ocenił(a) film na 5

wierne czy niewierne. Film jest nudny. Igrzyska śmierci, na których naleźli się mistrzowie morderstw z poprzedniej edycji a boja się wszystkiego i uciekają przed mówiącymi ptakami. Jest to kompletnie nielogiczne. Możliwe że pmoje oczekiwania były zbyt duże teraz modne są filmy i książki dla nastolatków o niczym...

użytkownik usunięty
wladcamaterii

Przeczytaj może książke to będziesz wiedział dlaczego uciekali przed mówiacymi ptakami.

A książki są zarówno dla nastolatków jak i dla dorosłych (znam dużo dorosłych którym się książka bardzo podobała)

wladcamaterii

Książka o niczym? Haha nie wiem jak pojmujesz słowa "o niczym". Uciekali przed ptakami bo mogli zostać przez nich... dalej sobie dokończysz kiedy przeczytasz książkę "o niczym" ( tak na marginesie, skąd wiesz że książka jest bezsensowna skoro jej nie czytałaś?)

użytkownik usunięty
wladcamaterii

Katniss: "Nikt porządny nigdy nie wygrał igrzysk"
Heymitch: "Nikt nigdy nie wygrał igrzysk. Zdarzali się ocaleni. Nigdy zwycięzcy."

Film jednak za trudny dla Ciebie, dziecko.

użytkownik usunięty

Książki sa pełne przesłań - tylko wystarczy przeczytać książki, a nie pie***yć (za przeproszeniem) ze sa one o "niczym"

użytkownik usunięty

IŚ nie czytałem, ale tymi "mistrzami morderstw" kolega powyżej mnie rozbawił :) Powyższy dialog to moje tłumaczenie, oglądałem w oryginale.

użytkownik usunięty

To polecam. Świetna narracja i w dodatku pięknie ukazany monolog wewnętrzny Katniss