Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia

The Hunger Games: Catching Fire
2013
7,3 296 tys. ocen
7,3 10 1 295624
6,5 46 krytyków
Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia
powrót do forum filmu Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia

Widziałam tylko urywki ale nie za bardzo mi się podobał :/ ogólnie 1 i 2 cześć nie za bardzo są :/
Zabrakło dużo rzeczy które były w książce :/ i tak jakoś mi się nie podoba :/ nie daje tego przekazu co książka :/

Polecam wszystkim którzy nie czytali przeczytać *-*

ocenił(a) film na 9
MiReria232

Masz rację, dużo wątków zostało pominiętych, ale miej na uwadze, że filmy zazwyczaj takie są - nie oddają całego geniuszu książki :)
Osobiście jestem mile zaskoczona - nie wiedziałam, jak zakończy się próba przeniesienia narratora 1 os. na ekran (ciężko jest pokazać uczucia i przemyślenia bohaterki zawarte w książce), jednak, moim skromnym zdaniem, wyszło to całkiem nieźle ;).
Jeśli widziałaś tylko urywki to polecam obejrzeć cały film, bo uważam, że zasługuje aby dać mu się szanse :).
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 6
Casablanca01

Jakbyś się zastanowił nad filmami które widziałeś, to pewnie znalazłbyś kilka w których bez problemu poradzono sobie z narracją pierwszoosobową i osiągnięto znacznie lepsze efekty :)

ocenił(a) film na 8
MiReria232

Czy tylko ja mam tak, że historia Katniss i peeta mnie urzeka w książce a w filmie, nie?

ocenił(a) film na 8
MiReria232

Wiadomo, że musiało być kilka wątków pominiętych, ale i tak w porównaniu do innych ekranizacji ta wypada nadzwyczaj dobrze ;)

MiReria232

Ja rozumiem wszystko wszystkim ale oceniać film i zaniżać jego rzeczywistą ocenę tylko po obejrzeniu urywków filmów jest totalnie żałosne...

MiReria232

Ja nawet po jednokrotnym obejrzeniu filmu nie zawsze decyduje się na jego ocenienie ponieważ nie chce wprowadzać ludzi w błąd ani wprowadzać zamieszania.