Myślicie że pokażą np. scenę jak Kapitol zrzuca bomby na Dystrykt 12???
Mam nadzieję, że tak. I myślę, że powinno to się znależć w filmie ponieważ ma znaczący wpływ na fabułę.
Może będzie, ale nie jestem przekonany. Ta scena jest na samym końcu i po prostu może być tak jak w książce. Swoją drogą ciekaw jestem jak przedstawia sam koniec. Chciałbym zobaczyć jak Katniss rzuca się na Haymitcha:)
Nadzieja nadzieją. Ale mimo wszystko nie sądzę, że film zejdzie u mnie poniżej 8/10 po prostu trudno by mi było dać słabszą ocenę. Książki to jedne z najlepszych jakie czytałem. całą trylogię przeczytałem w 8 dni i mam do nich sentyment. Jednak jestem pewien, że mimo wszystko się nie zawiodę.
Ja obstawiam że dam 9-10/10 ;D. Jeszcze nigdy nie czekałem na jakiś film z taką niecierpliwością. Po takim zwiastunie jaki nam zafundowali, film będzie arcydziełem. Co do książek - mam tak samo. Jedne z najlepszych jakie kiedykolwiek czytałem!!!
U mnie ranking wygląda tak:
1.W PIERŚCIENIU OGNIA
2.IGRZYSKA ŚMIERCI
3.KOSOGŁOS A twój?
Kosogłos ogólnie jak dla mnie był do bani. Wydawało mi się że jest taki wymuszony :/
I też zżera mnie aż z ciekawości, jaka będzie ta część. A scena... Myślę że nie będzie jakoś super pokazana, po prostu coś tam pokażą i tyle. Jakąś migawkę lub coś w tym stylu
Moja koncepcja:
epickie wybuchy pola siłowego, i równocześnie przebitki na płonący Dystrykt 12 i nagle koniec, w ciszy, żeby zostawić widza w niepewności.
Fajowe :P nadal jednak mam przeczucie że nie pokarzą wybuchów :( i dystryktu 12. Lawrence jak tego nie zrobisz to ci zaje'bie!!!
Myślę,że tej sceny nie pokażą. Będzie tak jak w książce...Katniss się budzi i na koniec zafundują nam tekst "12 dystrykt nie istnieje"...będzie bez obrazu bombardowania,i wg mnie tak będzie lepiej,bo "zaskoczenie" będzie większe.
Mi się wydaje, że mogliby bombardowanie na początku Kosogłosa pokazać, a potem od razu przenieść się do pierwszej sceny z III części, tj. Katniss odwiedzająca ruiny dystryktu.
A mnie ciekawi czy pokaza sceny z pociagu i sny Katniss,a raczej koszmary i stosunek do Peety,ostatni dzien przed Igrzyskami.
A mi się wydaje, że pokażą (tzn nie same koszmary, ale że ma koszmary) i sceny wyciszenia w ramionach Peeta. Wielokrotnie twórcy podkreślali w swoich wypowiedziach że będą chcieli zakcentować w filmie jaki destrukcyjny wpływ ma wojna, walka, zabijanie na psychikę człowieka więc tego napewno nie pominą, pozatym to ma duże znaczenie dla relacji Katniss&Peeta
mogliby pokazać, jak Peeta ją uspokaja, sceny z pociągu - najważniejsza dla mnie to ta, kiedy jadą już na Ćwierćwiecze. no i dach przed wywiadami trybutów. sceny z plaży.
Sceny z plaży muszą być i będą ! :D a w pociągu - też powinni pokazać. Ale jak będzie, zobaczymy, zraziłam się trochę zapowiedzianymi już odstępstwami od książki...
Mnie zmartwiło to, że wycięli scenę z Katniss kiedy skręciła kostkę/złamała nogę, bo sceny, które dzieją się potem, są kontynuowane w Kosogłosie. Ale możliwe, że jest to po chłostaniu Gale'a.
Chłosta Gale'a jest duuużo przed upadkiem Katniss - akurat czytam od nowa, bo pozapominałam pewne rzeczy :P To jest okropne, że nie ma być ani uciekinierek z Ósemki, ani tego upadku, to bardzo kluczowe i ciekawe... :/
Wiem, wiem, ale nie widzę gdzie indziej można by to wcisnąć jak nie tam - bo jak już mówiłam, upadku na pewno nie ma. Uciekinierki z Ósemki są ciekawym wątkiem, ale nie są niezbędne. Ale brak tych wymienionych scen nie będzie dla mnie aż tak bolesne. Najgorzej, jeśli dodadzą coś zupełnie od siebie.
Myślę, że fragment ze zwiastuna gdzie Katniss i Peeta stoją przed poruszającymi się kamerami jest właśnie z okolic tego fragmentu.. W tle nie ma Kapitolu, tylko jakaś szara rzeczywistość, chyba dalej w dwunastce.. Tylko, że na ziemi tam jakoś mało śniegu, w który mogliby wylądować..