Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia

The Hunger Games: Catching Fire
2013
7,3 296 tys. ocen
7,3 10 1 295650
6,5 46 krytyków
Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia
powrót do forum filmu Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia

Sceny [SPOILERY]

użytkownik usunięty

Myślicie że pokażą np. scenę jak Kapitol zrzuca bomby na Dystrykt 12???

Mam nadzieję, że tak. I myślę, że powinno to się znależć w filmie ponieważ ma znaczący wpływ na fabułę.

ocenił(a) film na 9
susan15

Może będzie, ale nie jestem przekonany. Ta scena jest na samym końcu i po prostu może być tak jak w książce. Swoją drogą ciekaw jestem jak przedstawia sam koniec. Chciałbym zobaczyć jak Katniss rzuca się na Haymitcha:)

Horven

To też byłoby ciekawe.

użytkownik usunięty
Horven

O właśnie chodzi o tą końcówkę^^

użytkownik usunięty
susan15

Ja też mam taką nadzieję^^

ocenił(a) film na 9

Nadzieja nadzieją. Ale mimo wszystko nie sądzę, że film zejdzie u mnie poniżej 8/10 po prostu trudno by mi było dać słabszą ocenę. Książki to jedne z najlepszych jakie czytałem. całą trylogię przeczytałem w 8 dni i mam do nich sentyment. Jednak jestem pewien, że mimo wszystko się nie zawiodę.

użytkownik usunięty
Horven

Ja obstawiam że dam 9-10/10 ;D. Jeszcze nigdy nie czekałem na jakiś film z taką niecierpliwością. Po takim zwiastunie jaki nam zafundowali, film będzie arcydziełem. Co do książek - mam tak samo. Jedne z najlepszych jakie kiedykolwiek czytałem!!!

Ja też myślę, że będzie arcydziełem, Szególnie, że druga część była fenomenalnaj.

użytkownik usunięty
susan15

Zgadza się, druga część jest THE BEST!

No to witaj w klubie. Ja również myśle, żde druga część jest najlepsza z całej trylogii.

użytkownik usunięty
susan15

U mnie ranking wygląda tak:
1.W PIERŚCIENIU OGNIA
2.IGRZYSKA ŚMIERCI
3.KOSOGŁOS A twój?

ocenił(a) film na 9

U mnie również tak samo.

Horven

Dla mnie również tak samo.

użytkownik usunięty
susan15

Wow, no to nieźle^^

:)

ocenił(a) film na 7

Kosogłos ogólnie jak dla mnie był do bani. Wydawało mi się że jest taki wymuszony :/
I też zżera mnie aż z ciekawości, jaka będzie ta część. A scena... Myślę że nie będzie jakoś super pokazana, po prostu coś tam pokażą i tyle. Jakąś migawkę lub coś w tym stylu

użytkownik usunięty
Derry_Holmes

No mam nadzieję na chociażby tą migawkę lub coś w tym stylu ^^

U mnie też tak samo! :) W pierścieniu ognia ma taki yy klimat.

dastan3000

Moja koncepcja:
epickie wybuchy pola siłowego, i równocześnie przebitki na płonący Dystrykt 12 i nagle koniec, w ciszy, żeby zostawić widza w niepewności.

altanaogrodowa

Fajowe :P nadal jednak mam przeczucie że nie pokarzą wybuchów :( i dystryktu 12. Lawrence jak tego nie zrobisz to ci zaje'bie!!!

Myślę,że tej sceny nie pokażą. Będzie tak jak w książce...Katniss się budzi i na koniec zafundują nam tekst "12 dystrykt nie istnieje"...będzie bez obrazu bombardowania,i wg mnie tak będzie lepiej,bo "zaskoczenie" będzie większe.

użytkownik usunięty
panienka_2

Być może...

ocenił(a) film na 9
panienka_2

Mi się wydaje, że mogliby bombardowanie na początku Kosogłosa pokazać, a potem od razu przenieść się do pierwszej sceny z III części, tj. Katniss odwiedzająca ruiny dystryktu.

tvdthgfan

Myślę,że takie rozwiązanie byłoby dobre.

ocenił(a) film na 10

A mnie ciekawi czy pokaza sceny z pociagu i sny Katniss,a raczej koszmary i stosunek do Peety,ostatni dzien przed Igrzyskami.

użytkownik usunięty
togetheer

Hymm, myślę że nie pokażą koszmarów...

A mi się wydaje, że pokażą (tzn nie same koszmary, ale że ma koszmary) i sceny wyciszenia w ramionach Peeta. Wielokrotnie twórcy podkreślali w swoich wypowiedziach że będą chcieli zakcentować w filmie jaki destrukcyjny wpływ ma wojna, walka, zabijanie na psychikę człowieka więc tego napewno nie pominą, pozatym to ma duże znaczenie dla relacji Katniss&Peeta

użytkownik usunięty
julcia2805

Może... Oby tak było, ale nie myślę aby tego pokazali ;/

ocenił(a) film na 9
togetheer

mogliby pokazać, jak Peeta ją uspokaja, sceny z pociągu - najważniejsza dla mnie to ta, kiedy jadą już na Ćwierćwiecze. no i dach przed wywiadami trybutów. sceny z plaży.

ocenił(a) film na 8
tvdthgfan

Sceny z plaży muszą być i będą ! :D a w pociągu - też powinni pokazać. Ale jak będzie, zobaczymy, zraziłam się trochę zapowiedzianymi już odstępstwami od książki...

ocenił(a) film na 9
buszasz

Mnie zmartwiło to, że wycięli scenę z Katniss kiedy skręciła kostkę/złamała nogę, bo sceny, które dzieją się potem, są kontynuowane w Kosogłosie. Ale możliwe, że jest to po chłostaniu Gale'a.

ocenił(a) film na 8
tvdthgfan

Chłosta Gale'a jest duuużo przed upadkiem Katniss - akurat czytam od nowa, bo pozapominałam pewne rzeczy :P To jest okropne, że nie ma być ani uciekinierek z Ósemki, ani tego upadku, to bardzo kluczowe i ciekawe... :/

ocenił(a) film na 9
buszasz

Wiem, wiem, ale nie widzę gdzie indziej można by to wcisnąć jak nie tam - bo jak już mówiłam, upadku na pewno nie ma. Uciekinierki z Ósemki są ciekawym wątkiem, ale nie są niezbędne. Ale brak tych wymienionych scen nie będzie dla mnie aż tak bolesne. Najgorzej, jeśli dodadzą coś zupełnie od siebie.

ocenił(a) film na 9

Chcę scenę kiedy Peeta unosi Katniss i wpadają w ten śnieg ._. TAG

ocenił(a) film na 9
mf_loves

Myślę, że fragment ze zwiastuna gdzie Katniss i Peeta stoją przed poruszającymi się kamerami jest właśnie z okolic tego fragmentu.. W tle nie ma Kapitolu, tylko jakaś szara rzeczywistość, chyba dalej w dwunastce.. Tylko, że na ziemi tam jakoś mało śniegu, w który mogliby wylądować..

mf_loves

A ja liczę na scenę w której Katniss i Peeta spędzają wspólnie ostatni dzień na dachu przed 75. igrzyskami :)