Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia

The Hunger Games: Catching Fire
2013
7,3 296 tys. ocen
7,3 10 1 295655
6,5 46 krytyków
Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia
powrót do forum filmu Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia

I należeć do tych 120 osób które jakimś cudem oglądały ten film. Z szacunkiem do osób które
naprawdę widziały film w Londynie, Berlinie czy Paryżu. x-D

użytkownik usunięty
dastan3000

Nie jestes sam. Ale my musimy czekac 5 dni, juz niedlugo. Cos czuje ze w piatek oleje sprawdzian hehe

Tak, do premiery będę odliczał jak do sylwestra. :D Może jeszcze szampan do tego xD

użytkownik usunięty
dastan3000

W kinie otworz haha

I będzie melanż na premierze.

ocenił(a) film na 9
dastan3000

Ta, oby nie za duży, bo takie melanżujące osoby przeszkadzają często innym..

Rose_Clementine

haha np. mi -.- Najgorsze jest jak siedzisz obok kogoś kto komentuje do siebie film i to negatywnie. Na premierze Insygni Śmierci cz2 siedziałem obok takiego ;/ Do dzisiaj żałuje że zepsuł mi film.

ocenił(a) film na 8
dastan3000

Zwrócić uwagę. Pomoże czy nie, nie można dawać takim "przeszkadzaczom" poczucia, że nikt nie zwraca uwagi na to, że zakłócają normalne oglądanie filmu. :)

Cleaa

To najlepiej, ale taki debil myśli że wszyscy w okół będą się wsłuchiwać w jego świetne żarty i komentarze. Pociął bym go nożem!

ocenił(a) film na 9
Cleaa

Raz miałam taką sytuację, że w końcu zwróciłam uwagę.. Na złość zaczął jeszcze bardziej przeszkadzać ;/

Rose_Clementine

Zwróciłaś uwagę, a to już samo w sobie jest błędem. Trzeba stanowczo acz subtelnie zadać takiego ludkowi pytanie: "zamkniesz ku*** w końcu ten ryj?!" Zawsze działa. Wiem, wulgarne. Ale odkryte właśnie po jednym czy dwóch kulturalnych i bezowocnych zwróceniach uwagi.

oumajgad

Ja pamiętam, że raz się tak zdenerwowałam jak ktoś przede mną postanowił sobie pogadać z kolegą obok, że kopnęłam w jego krzesło i powiedziałam na głos, że jeśli przyszli się sobie pozwierzać to pomylili drzwi, bo kawiarnia jest obok. :P Szczególnie, że byłam wtedy w jakimś małym kinie, gdzie nie było miliona osób na sali i to naprawdę było dobrze słychać... Nie wiem, czy to przypadkiem na pierwszej części Igrzysk zresztą nie było. :D

ocenił(a) film na 9
oumajgad

Akurat w tamtym momencie też użyłam nazbyt wulgarnych słów.. Niestety do wielu nie dociera takie coś. Sądzą że jak zapłacili za bilet to mogą wszystko :)

ocenił(a) film na 8
dastan3000

Miałam takiego pecha, że przede mną na Nie bój się ciemności siedział jeden bezczelny typek który, nie dość, że praktycznie zasłaniał mi większość ekranu to na dodatek położył sobie nogi na progu drugiego fotela. Potem, żeby było lepiej wyciągnął komórkę która, zaczęła mu dzwonić. Na szczęście go potem wyproszono :)

lexandra008

O ;/ no to nie ciekawie. Jak ja tego nie lubię. W końcu taka osoba sama w kinie nie .jest....

użytkownik usunięty
dastan3000

A tak apropos ,idziesz do I-MAX'a czy do zwyklego?

Do zwykłego :( No ale Helios też dobry. Wiadomo lepszy I-MAX. A Ty?

użytkownik usunięty
dastan3000

No ja tez, bo u mnie nie ma I MAX'a i jestem trochu wkurzony

U mnie nie ma żadnego dobrego kina... tzn. Jest jedno, ale premiera WPO będzie w nim jakoś po grudniu O__O. Muszę na własną rękę jechać do oddalonego o 40km miasta. Tylko tam jest helios xd...Ciekawe jak wrócę. Autostopem :D

użytkownik usunięty
dastan3000

U mnie tez nie ma zadnego dobrego kina, ale premiera w nim jest xD

:D No to i tak dobrze. Ale co idziesz do tego niedobrego kina? To które jest u mnie w mieście, było by niezłym muzeum, albo planem filmu o draculi.

użytkownik usunięty
dastan3000

Ide ide koncze szkole o 15 a seans mam o 15:15 xD

haha :D No to będziesz chyba biegł. Ale to w ten piątek?

użytkownik usunięty
dastan3000

Tak w ten piatek. Co za ironia losu ze do kina mam z 100m haha

:D ee to luzik. Myślałem że dalej. Ja muszę jechać do heliosa innej opcji nie ma.

użytkownik usunięty
dastan3000

Hymm jak dalej by bylo to chyba bym sie zaje***** np. tak jak ty musisz jechac te 40km

hahaha rozumiem xD

ocenił(a) film na 8

hehehe a ja już w piątek wraz z całą klasą jadę na premierę :3 o 11:30

użytkownik usunięty
tloq99

Ozesz Ci zazdroszcze.

PS: Czyzbys labowal?

tloq99

niezazdroszcze. Wypad z klasą to najgorsze co może być.

ocenił(a) film na 9
dastan3000

Nie widziałam w Londynie, Berlinie, ani nigdzie indziej, niestety nie potrafiłam ominąć spojlerów i tym sposobem obejrzałam cały film w internecie ;)

ocenił(a) film na 8
Pecia15

Hah, Pecia15, to nie jest możliwwe; )

ocenił(a) film na 9
filmowy_laufer

No to ciekawe, wejdź na tumblra albo na intagrama, aż roi się od scen, ludzie z Brazylii byli tak okrutni i ponagrywali, chcesz dowodów ? Masz[KANAŁ ZE SPOJLERAMI, NIE CHCESZ ICH WIDZIEĆ, NIE WCHODŹ]: http://www.youtube.com/user/Ayuninha?feature=watch wejdź w filmy i zobacz ile ważnych scen mozesz zobaczyć.

ocenił(a) film na 10
Pecia15

i jak oceniasz film lepszy od 1 części ?

ocenił(a) film na 9
humorek22

Zdecydowanie! Miałam wrażanie, że sceny są wyjęte z książki, a aktorzy posługują się właśnie cytatami z powieści. Gra aktorska na bardzo wysokim poziomie, znaczna poprawa Josha Hutchersona, który według mnie błyszczał w tym filmie. Wątek humorystyczny przeplatany z tragicznymi wywołuje w widzu różne uczucia. Efekty, muzyka również na tak. Zdawało mi się, że Igrzyska przy WPO były nakręcone komórką, a scenariusz napisano w przeciągu 5 min. BARDZO POLECAM! Nie mogę się doczekać, jak zobaczę to w kinie na dużym ekranie, naprawdę warto :)

ocenił(a) film na 10
Pecia15

a jaka scena sie film zaczyna ?:D

Pecia15

naprawdę? No wiesz xD ja wolę zobaczyć w kinie ale jeśli coś to chodzi mi o tych co ocenili tak o, a filmu nie widzieli. ;)

Pecia15

I uważasz, że te kilka urywków 1-2 minutowych to cały film?

dastan3000

A zauważyliście że już ponad 120 osób oceniło film ale jakoś nikt nie wyraził swojej opinii na temat filmu na forum?

ocenił(a) film na 9
julcia2805

Urywki są, ale jeszcze rano krążyła cała wersja filmu teraz już zablokowana. A wiadomo jest to, że ci, którzy ocenili nie widzieli CF.

julcia2805

No nie, nie pisali. Po to ten temat. Irytuje mnie to trochę ;]

ocenił(a) film na 9
julcia2805

Proszę bardzo, wyrażę opinię na forum. Film widziałem dziś na pokazie prasowym. Czekałem bardzo i się nie zawiodłem. Jest nie tylko lepszy od 1 części, ale i lepszy od książki. Ma świetne tempo, wszystko w odpowiednich proporcjach zmieszane - napięcie, wzruszenie, akcję. Nie nudziłem się ani przez chwilę. No i jest to bardzo wierna ekranizacja. Szkoda, że trzeba tyle czekać na kolejną część, a jeszcze dłużej na ostatnią.

boromirr

Nie chodziło mi oczywiście o wszystkich. Tak z ciekawości.. co to był za pokaz prasowy?

ocenił(a) film na 9
dastan3000

Pokaz prasowy dystrybutora filmu. Organizuje się je, żeby dziennikarze mogli zobaczyć film przed premierą i napisać recenzję, więc wkrótce siadam do pisania :)

boromirr

Aa rozumiem. :) Przynajmniej widziałeś film. Dobrze że Ci się podobał. :) Bardzo na niego czekam (jestem fanem).

ocenił(a) film na 9
dastan3000

Też długo czekałem (chociaż z książek podobał mi się tylko I tom) i się nie zawiodłem. Mam nadzieję, że i Tobie się będzie podobać :) A jak jest chęć, to mogę tu wrzucić linka do recenzji, jak już się pojawi :)

boromirr

Z chęcią przeczytam ;)

boromirr

To powiedz mi,bo czekam z niecierpliwością i chciałabym wiedzieć czy pojawi się scena z fragmentami Igrzysk,w których brał udział Haymitch? :P

panienka_2

Boromir, chyba byliśmy na tym samym pokazie nawet. Też widziałam dziś, na tym organizowanym przez CC Mokotów.

Panienka, nie pojawiły się żadne fragmenty z poprzednich Igrzysk.

ocenił(a) film na 8
NiinaX

A scena bombardowania ?

ocenił(a) film na 9
filmowy_laufer

Jeśli chodzi Ci o scenę bombardowania 12 dystryktu, to nie ma takiej w filmie.