Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia

The Hunger Games: Catching Fire
2013
7,3 296 tys. ocen
7,3 10 1 295655
6,5 46 krytyków
Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia
powrót do forum filmu Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia

Tak jak w temacie czy warto się wybrać do kina... Dodam że jedynka bardzo mnie zawiodła, film był dla mnie naciągany nie logiczny i w ogóle bez sensu. Czy ta część jest dużo lepsza tak jak to widać po ocenie?

ocenił(a) film na 9
nuci1992

Polecam iść. Ta część o wiele lepsza. Mi też jedynka szczególnie nie przypadła do gustu. Kocham tę trylogię, bardziej jako książki i dlatego myślę, że komuś, kto czytał powieść, film nie będzie się tak podobał :(

ocenił(a) film na 7
Keami

Przyłączam się. Byłam wczoraj na maratonie i druga częśc zrobiła na mnie ogromne wrażenie. 1000 razy lepsza od jedynki.

ocenił(a) film na 9
Agusia1h

A zauważyłaś, że bardzo żywe kolory? Może nie dopatrzyłam tego w jedynce, bo oglądałam już wersję w internecie, ale w dwójce to właśnie to zrobiło na mnie ogromne wrażenie.
+ Oglądałaś film z napisami czy z lektorem?

ocenił(a) film na 7
Keami

Oglądałam wersję z napisami. Oglądam tylko filmy z napisami, poza tym uwielbiam ścieżkę dźwiękową do "Igrzysk". Masz rację, kolory też wywarły na mnie duże wrażenie. Ja byłam na maratonie, więc miałam okazję obejrzeć obie części. Kolory zdecydowanie lepsze, dwójka lepiej zrealizowana, wciąga od samego początku. Zdecydowanie lepsza od jedynki.

ocenił(a) film na 9
Agusia1h

Mnie zastanawia czy WPO jest w ogóle z lektorem albo w wersji 3D? Też chciałam iść na maraton, ale wracanie o 3. rano nie zachęcało mnie zbyt bardzo ;)

użytkownik usunięty
Keami

To chyba zasługa kręcenia tego filmu kamerami IMAX - tyle pisali o tym, ze świetnie efekty daje kręcenie w tej technice i chyba faktycznie mieli racje, bo mrok dżungli, widoczność kazdej kropli wody na skórze aktora i intensywnośc barw naprawdę robi wrazenie!

ocenił(a) film na 9

Kapitol w świetnych barwach :) Jedna z końcowych scen też świetna - kiedy Katniss niszczy pole i leży na ziemii, a na nią pada blask- zakochałam się :)

ocenił(a) film na 8
Keami

tylko wtrącę, że to nie trylogia ;)
trylogią nie nazywamy filmu\książki, która ma 3 części ...

ocenił(a) film na 10
Marq_94

"Trylogia – w ogólności – to cykl dzieł składający się z trzech utworów, z których każdy stanowi zamkniętą i integralną całość. Dzieła w trylogii łączą zwykle takie cechy, jak tematyka, czy grupa postaci." wikipedia.pl

ocenił(a) film na 8
pourtant_

więc odpowiedz sobie na pytanie : czy części te są integralne ? ;)

otóż jak sam zauważysz... NIE :P

przykładem trylogii jest np. Trylogia Sienkiewicza gdzie każda część opowiada o czymś zupełnie innym ale łączą je postacie jak Wołodyjowski

natomiast ani Igrzyska ani np. Władca Pierścieni nie są trylogiami bo nie można by się połapać o co chodzi np. w 2 i 3 części bez przeczytania poprzednich...

nuci1992

Moim zdaniem warto iść. Ja poszłam i się nie zawiodłam :D

nuci1992

Idż, nie zmarnujesz kasy :))))))

ocenił(a) film na 10
nuci1992

Jedynka bardzo Cię zawiodla, film był naciągany? czytałeś w ogóle książke?

ocenił(a) film na 9
ania9563

Pytanie czy ktoś czytał książki jest zbędne. Nie trzeba czytać książek (mimo, że są świetne) aby historia wciągnęła i została dobrze zrozumiana. W największym stopniu chodzi tutaj o to czy widz zauważy jej prawdziwy sens. Wielu ludzi, którzy przeczytali książkę uwielbiają tylko (mały) wątek miłosny, a to opowieść całkowicie nie o tym.

Wracając do pytania (przepraszam, odbiegłam od tematu troszkę): Jedynka bardzo mnie zirytowała, bo mimo, że nie była zła to też mówiąc potocznie ,,jaj nie urywała". Byłam wczoraj w kinie i druga część jest na prawdę dobra. Jeśli widziałeś pierwszą część możesz śmiało iść, nie powinieneś się zawieźć. Osoby, które nie znają historii w pierwszej części czy to książkowej, czy też filmowej mogą się jednak czuć nieco zagubione, więc w takim (ewentualnym) przypadku proponuję zapoznać się z fabułą.

nuci1992

Warto. Dwójka jest zdecydowanie lepsza - sam się przekonasz.

ocenił(a) film na 10
nuci1992

Warto, warto, warto! WPO bije IŚ pod każdym możliwym względem.

ocenił(a) film na 9
aro1124

Warto, jak dla mnie ta druga jest jeszcze lepsza od pierwszej

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 8
nuci1992

Zdecydowanie warto.Jedynke oceniłem na 6* a 2część na 10*

ocenił(a) film na 9
nuci1992

Tak ta część jest dużo lepsza i dla kogoś kto nie czytał książki zaskakująca.
Jeśli taka stylistyka nie podchodzi to polecam "Grawitację"ale to obowiązkowo w 3D.

ocenił(a) film na 10
nuci1992

wartooooo :D

ocenił(a) film na 10
nuci1992

Oczywiście że warto, film jest lepszy od jedynki pod każdym względem, a po wyjściu z seansu gwarantuje ci że nie będziesz wstanie się otrząsnąć :D POLECAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAM!!!!!!!!!!!

ocenił(a) film na 7
tytan5017

Dokładnie, jedynka to przede wszystkim Igrzyska (taką tez ma nazwę). Dwójka to już coś więcej niż sama walka. Jest o wiele dojrzalszy, a do tego ma bogatszą fabułę.

ocenił(a) film na 10
nuci1992

Polecam. Druga część jest doskonała.

ocenił(a) film na 3
nuci1992

moim zdaniem nie warto isc do kina na tą część. Jedynka mi się podobała ,a ta część jest do du... :) Nic się wielce nie dzieje, a końcówka to już w ogóle porażka :( Byłam w kinie z mężem i on sobie pospała na tym filmie..... taki był ciekawy :/

ocenił(a) film na 10
nuci1992

WARTO, WARTO, WARTO <3 Moim zdaniem druga część jest najlepsza z całej trylogii :)

ocenił(a) film na 6
happyhuman

Nie czytałem, film lepszy od jedynki trzeba przyznać ale dalej do mnie to nie trafia :( 6/10